Dag Eigil: Vinterhilsen og nyttårstanker

 

Januar er allerede i gang, og vi har beveget oss ut i et urbant, men likevel etter måten gnistrende vintervær her i Oljebyen.  Det er selvsagt den reneste innbilning, men vi føler likevel at dagslystidens lengde allerede har blitt merkbart lengre.  Rent rasjonelt vet vi jo at det kun dreier seg om noen få minutter, men innbilningens kraft er stor, spesielt når den blir stimulert av en knallblå himmelhvelving og en blek og lavthengende, men dog oppmuntrende vintersol.  Dette er som kjent ikke akkurat hverdagskost for oss sørvestlendinger.  Lokale perler her i Oljebyen, som Stokkavannet og Mosvannet, fryser faktisk til, og blide folk tar turen ut på den snøkledde isflaten.  Noen på ski, andre rent forsøksmessig på skøyter, og de fleste til fots.  Vi og vår hustru – velsigne henne – hører så avgjort til den siste kategorien.  Ski har vi ikke, og takk for det, og skøyter har vi heller ingen planer om å anskaffe.  Det er visse ting vi nærmest priser Herren for at vi ikke besitter.  Men en tur ut for å gå på vannet har vi selvsagt ingenting imot.

 

 

 

Vi føler at vi har rimelig god grunn til å være fornøyd her vi sitter, på en ganske alminnelig lørdag i begynnelsen av januar.  En fin og velgjørende juleferie og en verdig og dannet, men likevel usedvanlig hyggelig nyttårsmarkering er over, og vi føler at vi på sett og vis har fått den nødvendige oppladingen av de fysiske og mentale batterier.  Vi lener oss tilbake, og føler på sett og vis at det er godt å ha jule- og nyttårshelgen bak oss.  Og det går som kjent an å leve i hverdagen, med.  Vi takker ellers for de mange gode jule- og nyttårshilsener vi har mottatt her på vår smule bloggside, og vi vil nok besøke deres sider om ikke så altfor lenge. 

 

 

Her i residensen pleier vi ikke å ha noen særlig tradisjon for nyttårsforsetter.  Selv om vi har all mulig respekt for de som bedriver slikt, og ønsker dem allehånde lykke til, så vet vi av bitter erfaring at slike bolde brageløfter gjerne har en tendens til å blekne og svinne hen etter relativt kort tid.  Men vi må nok konstatere at vi i egenskap av jojo-slanker nok en gang har gått i kalorifellen, og lagt på oss en del kilo som nå må vekk.  Det gikk riktig så bra en tid her, sånn for ca. et års tid siden, men etter faderens bortgang i januar 09 mistet vi liksom piffen.  Nå skal vi på ingen måte legge noen skyld på faderen sånn post mortem her, for dette har skjedd før.  Og vi har dessverre særdeles lett for å legge på oss.  Vi ser på bilder i så vel gamle som slett ikke spesielt gamle fotoalbum som vår hustru – velsigne henne – så nennsomt har laget til, og tør knapt tenke på alle de kiloene vi vekselvis har slanket bort, for så å legge på oss igjen.  Det må dreie seg om tresifrede tall.  Og for å si det pent, vi misliker situasjonen.  Vi er langt hinsides vår trivelsvekt, for å si det slik.  Hvilket ingenlunde er bra, verken for helsen eller selvfølelsen.  Og selv vi velmodnede og dannede gentlemen kan være en smule forfengelige.  

 

Så vår smule, eller kanskje heller brød, nyttårsforsett vil være å satse på at dette blir det året vi begynner å finne tilbake til den kroppslige livsgleden, eller i alle fall livlinjen.  Vi akter igjen å gjøre noe med situasjonen.  Vi har for så vidt allerede begynt, og hatt et rimelig stramt opplegg i den etter sigende så fete og søte juletid.  Så nå får vi fortsette.  Vi har våre metoder. Vi er jo som kjent ukuelig optimist.  Støtteerklæringer mottas med takk…. 😀

 

Ha et fortsatt godt nyttår!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , ,

16 comments


 1. Du får naturligvis full støtte herfra 😀 Ønsker deg et frydefullt 2010, ja den velsignede også selvsagt :)

  Tusen takk for oppmuntrende kommentar! Og alle ønsker om et godt nytt år til deg, også! :-)

 2. Godt nyttår til deg og din hustru! Det er jo aldeles vakkert ute, og bare det gjør jo at det er enklere å bruke kalorier :) Selv er jeg også langt over trivselsvekt, og har ingen forsetter om å gjøre noe med det ennå, men jeg sender mine varmeste, dog kalorigfattige, støtteerklæringer til deg :-)

  Vi er sikker på at Amavel ser aldeles strålende ut i sin eventuelle frodighet. :-)
  Vi derimot, må absolutt gjøre noe med situasjonen. Vi føler oss som en slags kombinasjon av sperreballong og en eneste stor “love handle”…akk ja. :-)

 3. Du har min støtte og sympati på ditt bolde mål. Selv har vi forlengst, ja endog flere måneder i forveien, tjuvstartet på vårt hovedforsett; å spise mindre kjøtt og mer salat. Særlig fordi vi har oppdaget at både magen, kroppen og humøret fungerer bedre på grøntforet. Du kan ikke fleske til med en heidundrandes salat med lettrømme som dressing i ny og ne, da?

  Vi har stor sans for det der med mindre kjøtt og mer grønt og mer frukt. Og det er avgjort bedre for fordøyelsen og “gjennomstrømningen”. :-)
  Ellers finnes deg jo mye god mat, som samtidig er sunn og kalorifattig. Tror vi… 😀

 4. Heia Dag Eigil :)

  Herfra trer vi til med full stoette ogsaa! :) Tror det gaar kjempeflott jeg!

  Ha en flott kveld baade du og din hustru, velsigne henne :)

  Takk for støtte fra pene og slanke mennesker! :-)

  Vi satser igjen, og håper det går greit…akk ja. Men det er kjipt å begynne på’n igjen, da. -)

 5. All min sympati kommer her:) Vet alt om det å gå opp og ned i vekt… Er forresten snart i mål, tenker ti kilo til…. Har nok kost meg mer en hva godt er i jula, emn trøster meg med at så lenge det er uka i mellom jul og nyttår, er det til å leve med. Det er “uka” mellom nyttår og jul som er den skumle

  Jo, takk for fin kommentar fra en person som vet hva problemet dreier seg om. Av og til later det til at man legger på seg selv av vann. Og jojo-slanking…akk ja. Men vi kan jo ikke gi opp, og din kommentar og “ekspertise” er oppmuntrende.

  Ha en fin helg! :-)

 6. Våren er her snart ja. Da skal jeg bygge hus, godsnakke med exen for å få`a i hus, og få meg en jobb jeg kan leve av.

  Har Grei Utdannelse, og trenger ikke noe erstatning for å greie meg.

  Folk har våknet fra en Psykose før, bare at det tok så jævlig lang tid med meg.

  Får sikker noen kroner allikevel, men Helsa i Høysete bestandig, og da Driter jeg i Penger.

  Dette var faktisk en meget positiv kommentar, synes vi. Ja, våren kommer, og lyset kommer tilbake, og det er i så måte en håpets tid vi er inne i. Håper virkelig det går godt med både huset, jobben og eksen, og ønsker deg et særdeles godt nytt år. 😀

 7. Godt Nytt år forresten.

  Har begynt å legge noen planer igjen, og har mye å glede meg til.

  Guttungen er snart 2, så det er fult show hele tiden.

  Tramper på barnehagen, og er en liten sharmis.

  Det høres jo skikkelig bra ut! :-)

  Alle gode ønsker til dere begge! 😀
  Skåler med melkekoppen, og har egen liten stressless.

 8. Jo jeg kan saktens støtte din kamp mot kiloene, mens jeg humrer og bruker vomma som parkeringsplass for musa, mens jeg taster disse velvalgte ord 😀

  Hehehe…det der med vomma har vi absolutt mye erfaring med. Men vi tar det som en oppmuntring, og håper at vi kommer oss i gang med reduksjonsprosessen igjen. På tross av kjip erfaring med jojo-slanking, ørten ganger ned og opp. Igjen. :-)

 9. Ønsker lykke til med planene for det nye året,Dag Eigil! :)

  Tusen takk for det. Det trenger vi….akk ja. 😀

 10. Du får all mulig støtte herfra. Og jeg vet jeg sannsynligvis taler for døve ører, men en skøytetur på de nevnte vann ville ha kvittet deg med opptil flere kilo og erstattet dem med livsglede. Garantert!

  Men for all del, det går å få til dette uten skøyter også. Det er bare langt fra like morsomt..

  Joda, vi ser helt klart det poenget. Men det får bli på mer kjedelig måte, likevel. Saken er rett og slett at vi overhodet ikke kan gå på skøyter. Fikk det aldri – ALDRI! – til, selv ikke som barn. Håpløst tilfelle. Akk ja… men slik er det. :-)

 11. avatar MT

  Godt nyttår Dag-Eigil og lykke til med livstilsendringar :)
  Du og din Fru verkar bra samkøyrde,så dette går heilt sikkert rett veg.
  Tid,turar til tang og tare,tuer og toppar og tolmod trengst.

  Trøsteog TviTviMTklemtilbeggeto

  Hei og hopp, og takk for besøk. Og godt nyttår til deg og dine. 😀

  Vi satser på at det går rette veien i det nye året, begge to. Håper vi… :-)

 12. Full støtte herfra, Livstilsendringer er nok bra.
  Ønsker deg lykke til med “Kampen”
  Hmmm. Det må nok litt “lut” til her i gården også.
  “Ut på tur og aldri sur”.
  Godt nytt år til deg og Dine. :)

  Hei og hopp, og takk for hilsen og støtte! :-)
  Joda, det er nok bare til å gå i gang igjen med reduksjonen. Har gjort det før, men vi kan da ikke gi opp, heller. Ha en aldeles fornydelig aften… 😀

 13. Dette kommer til å gå så fint så. Ut å gå tur hver dag og livlinjen vil igjen bli merkbar synlig :) Godt nytt år!

  Takker og bukker for fin hilsen. Joda, vi er optimist. Denne gangen, også. :-)

 14. Støtteerklæring avsendt, vi ønsker lykke til i samme slengen 😉

  Tusen takk for det, Villbåstingen. Oppmuntring trengs, vet du. Til og med for oss modne herrer.. :-)

 15. avatar toril54

  Alle gode ønsker og lykke til med ditt nyttårsforsett!

  Jo, tusen takk for det! 😀

  Samtidig vil vi her i residensen få ønske deg og dine et særdeles godt og spennende nytt år! 😀

 16. Godt nyttår, DE!Prisverdig at du går på en ny slankekur, selv jeg med mine 66 kilo kjenner litt på at jeg burde sette meg selv i mer bevegelse for å få ned magefettet. Og jeg har troen på at det er bevegelse, eller mangel på sådann som er roten til alt ondt for oss begge. Eller hur?

  Hei og hopp, og godt nyttår! :-)

  Joda, vi har vel alle godt av å bevege oss mer. Det bør være hevet over enhver tvil. Men i ditt tilfelle bør du kanskje heller vurdere en skikkelig fetekur, med ribbe og bacon hver dag, fram til juli? 😀

  Ellers er det hevet over tvil at det også finnes forskjeller når det gjelder hvor lett folk legger på seg. Forskerne har heldigvis endelig funnet ut det. Vi hører nok til den kategorien som lett legger på oss. Akk ja Men vi er optimist. :-)

Leave a Reply