Dag Eigil: Blir man ektra romslig i romjulen?

Ja, vi har mang en gang lurt på det der.  Har romjulen noe med romslighet å gjøre?  Eller rom?  Blir folk kanskje ekstra romslige nettopp i romjulen, grunnet uhorvelige inntak av mat og drikke på Julaften og i løpet av juledagene?  Hvem vet, kanskje folk spiser så mye at vomma blir ekstra uttøyd, og følgelig også ekstra romslig.  Da kan det jo lett bli til at man føler behov for å iføre seg ekstra romslige klær nettopp i romjulen, romslige og lite realitetsorienterende romjulsklær, som ikke strammer for mye. 

Eller kan det dreie seg om de naturlige kroppsåpninger, som grunnet overdrevet input eller output har fått tøyet seg ekstra godt, og fått økt kapasitet i løpet av den formodentlig søte juletid?  Sannelig ikke godt å vite, det der.  Om det dreier seg om merkbare eller målbare forskjeller. 

Det har jo selvsagt noe med rom å gjøre, selv om det ikke er av den drikkbare sorten.  I vår grønne ungdom trodde vi faktisk i en periode at det hadde noe med romfart å gjøre, til foreldrenes høylydte latter.  Men etter hvert fant vi jo ut at det  dreier det seg jo om tidsrommet mellom Jul og Nyttår.  Men også en tid for romslighet og ettertenksomhet, og forhåpentligvis også litt avslapping og glede. 

Ha en fortsatt fin og romslig romjul! 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

18 comments


 1. Ha en riktig så romslig jul og et romslig godt nytt år 😉 . Selv drikker jeg Whisky og Brandy i romjulen 😀

  Hei og hopp, og takk for hilsen! Joda, vi har vært på et aldri så lite romjulsgilde, og det var bra. Litt vin og et par øller, og litt gammeldansk. Men ellers tar vi det ganske så rolig med den slags fram mot nyttårsaften. Kanskje like greit. Ha en fin romjulsaften fortsatt! :-)

 2. Vi blir vel alle litt “romslige” nå både på den ene og den andre måten :)
  Kos deg!

  Romslighet må det være, ja. Men vi skulle gjerne følt at buksene ble mer romslige, også. Vel, det er snart nyttår, og tid for nye forsetter…

  Ha en herlig romjul fortsatt. 😀

 3. Som Sårbar sier jeg “en romslig tid” ja… rom hører jo bare sammen med Cola, da 😀

  Ja, og godt er det jo, også! Kanskje man blir litt romslig til sinns også, etter et par-tre glass med det der. Enten det er romjul eller ikke! 😆

 4. Noe må man jo fylle tomrommet mellom jul og nyttårsaften med. For min del er det lek og kos! 😀

  Høres absolutt fornuftig ut. Og sunt er det sikkert, også. :-)

 5. Heia Dag Eigil :)

  Romsligheten er nok stoerre ja, baade her og der! 😀

  Ha en fornydelig aften/morgen :)

  Ja, ikke sant…? Romsligheten hører så visst romjule til! Kos dere… 😀

 6. He, he. En kan jo lure. Det føles i alle fall ut at en er mer rom..

  *en stk Monstermor sitter tyggende i sofaen.

  :)

  Ja, og av og til skal man lytte til sine følelser. Her i heimen har vi også nettopp tygget oss igjennom et godt, men formodentlig sunt måltid. Fortsatt god romjul..! :-)

 7. Ønsker deg en fin morgendag kos deg ;))

  Morgendagen blir bra, helt sikkert! Du verden snart nyttårsaften og greier! Men vi må jo ikke glemme å nyte øyeblikkene. Ha en herlig romjulsaften.. :-)

 8. Buksene blir i alle fall ikke romsligere.

  Nei, vi har heller ikke den store troen på det. Hvis man ikke kjører et aldri så lite Nutrilett-regime i julen, da. Ja, vi gjør faktisk det. Og det er nødvendig. Akk ja. :-)

 9. En av grunnene til at jeg drypper inn mine “forstyrrelser” på denne årstid?

  Hmmmm…forstyrrelser som dryppes inn? Denne var kanskje litt dyp, eller…? 😀

 10. Kan også være at mange opplever at lommeboka blir mer “rom” nå i etterjula 😀

  Hehehe…ikke en helt utenkelig virkning, nei. Spesielt etter at samtlige jule- og nyttårsgilder er vel overstått! :-)

 11. Romslig i alle de foreslåtte alternativers forstand, + Red sitt forslag, god plass i lommeboka, ikke fullt så god plass i klærne, men det har noe med plass og åpenhet å gjøre absolutt.Spenna er borte, men vi kan jo ha det trivelig for det, særlig med alle de gode matrestene:)
  God romjul:)!

  Ja, det finnes muligheter, det finnes gleder. Det gjelder bare å se dem.
  Fortsatt god romjul til deg, også. For ikke å snakke om det tilstundende, forrykende nyttåret! 😀

 12. Romslighet i sinn og skinn er ofte omvendt proporsjonale!
  Tykke rause damer vs tynne, påholdne gniere, du ser dem for deg? :-)

  Skal ikke se vekk fra at det kan være en viss sammenheng der. Dessuten sies det at de tykke og romslige skal være personer med romslighet også i humørmessig sammenheng… :-)

 13. I dag kan det nok være mange mer eller mindre grunner til å kalle det rom- jul:) fra gammelt av startet romjula 3.juledag og betydde visstnok at det var dager som ikke var så hellige…

  Ja, og vi erindrer fra vår grønne barndom de tider da 1. juledag var så ekstremt hellig at det ikke gikk verken busser eller ferger. Og alt var stengt. Helt utrolig. 2. juledag var jo også hellig, men kanskje ikke fullt så hellig. Da var kioskene åpne. 3. juledag har vi aldri opplevd som egen helligdag. Nyttårsdag var også megahellig, a la 1. juledag! Akk ja. Godt nyttår, forresten. :-)

 14. I dag kan det nok være mange mer eller mindre grunner til å kalle det rom- jul:) fra gammelt av startet romjula 3.juledag og betydde visstnok at det var dager som ikke var så hellige…

  Er

  Her skjedde det visst noe, ja… :-)

 15. .. det kommentaren fikk jeg visst ikke skrevet ferdig…

  Er imponert over hvordan du og flere her kommer opp med tanker og spinning rundt et så hverdagslig ord:)

  Ha en fortsatt fin og romslig jul:)

  Der var du på sporet igjen, ja. :-)

  Hyggelig kommentar. Vi konstaterer også at det er mange der ute, som er flinke til å leke med ord! Ha en fortsatt fin nyttårskveld… :-)

 16. Dette har nok noe med juleevangeliet å gjøre. Det var jo ikke rom til Josef og Maria i herberget og da det gikk opp for hotellbransjen hvem det var de hadde forvist til en stall så har de nok for all ettertid sørget for at det er rom for alle mellom jul og nyttår!
  God romjul! 😉

  Du verden, der var det sannelig en interessant forståelse av romjulsproblematikken! Not bad! Og når har romjulen bikket over til nyttårsaften allerede. Godt nyttår, og kos deg! 😀

 17. avatar floffeloffe2

  Romjulen kan da virkelig forveksles med romfart, indeed! Jeg mener, NÅR spiser man såååå mye mat og godterier? Det er jo så man føler at kroppen er overtatt av n “aliens”. Ja, kroppen er til tider ikke til å kjenne igjen – det strutter her og der, og for å roe en surklende mage må man spise syrenøytraliserende til kveldsmat. Romfart var et dekkende og fornøyelig ord synes jeg!
  God romfart!

  Hehehe…ja, det kan lett bli behov for både syrenøytraliserende og annet i slike situasjoner. Heldigvis har vi greid å hegne oss rimelig greit både i julen og romjulen, hvilket da også var meningen. Og så får vi se om vi unner oss noe mer i aften, på selveste Nyttårskvelden! Godt nytt år! 😀

 18. avatar toril54

  Belæring: romslig brukes om rause og aksepterende personer, rommelig om steder hvor det er godt med plass, f.eks. et rommelig hus.

  Du verden, så lærte vi noe i dag, også. Man lærer så visst hele tiden, også når man minst venter det….! 😀

Leave a Reply