Dag Eigil: Ting vi er glad for at vi ikke har, selv om det er vinter og hvit jul

Ski!

Vi grøsser ved tanken på å måtte gå omkring det der hvite og glatte guffet, med planker på bena.  Vår hustru – velsigne henne – er skjønt enig.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

25 comments


 1. Nå er det fint vær ute å være inne i…..

  Ja, det kan man si! :-)

  Men av og til må man jo ut og måke litt snø, da… men vi får ta det som trim. :-)

 2. Har ski, men ikke hvert år de er i bruk…. Det jeg tenkte var at i år blir det skidag på skolen:/ ungene synes det er gøy da…..

  Snøen er nok avgjort til glede for ungene, ingen tvil om det. Og for deres del håper vi jo at det blir fint og vinterlig også i januar, i alle fall på fjellet! :-)

  Ha en fortsatt herlig romjul, med alle ingredienser! :-)

 3. Nedoverski kan gå an, men bortoverski? Neitakk! 😉

  Og for ikke å forglemme de forferdelige bakovernedoverskiene! 😆

 4. hehe.. vet du.. akkurat nå så skulle jeg ønske jeg ikke hadde ski jeg heller.. iallefall ikke seks par 😉
  Vi har ikke nok snø til å gå en anstendig skitur her hos meg.. Skulle man finne på å gå på ski nå så ville det blitt en tur over røtter, tuer, stein og kvister.. Det ville “lugga” under skia og sikkert blitt bråstopp noen ganger og.. Nei det ville blitt en meget uanstendig skitur med ord og uttrykk man helst ikke burde bli tatt i å si høyt..

  Fortsatt god jul til deg, fruen og pusen..

  Du verden, det får man sannelig si! Nordpå, og altså ikke snø til en anstendig skitur, en gang. Spesielt. Vi har liksom alltid sett deg for oss som en vintersportens heltinne. Vel, her er det kommet en del sludd og våt snø også i det siste, som alternerer med tilfrysing i perioder, så skiføret er nok ikke alle steder like bra lenger. Veiene derimot, de er glatte, de!

  Nyt romjulen for alt den er verdt! :-)

 5. Helt enig med deg altså:))) Jeg glemte skia mine såkalt etter en av flyttingene mine jeg.. så uff.. ingen ski gitt:)))

  Huff da, en aldri så liten flytteforglemmelse sånn i farten! Og vi forstår det så godt! 😆

 6. Jeg har ski. Nesten helt nye og ihvertfall ubrukte. Kjøpte dem på salg, fjorårets modell. Veldig billig, fikk ski med bindinger og staver (fra fjoråret) til samme pris som bare skia fra årets modell.

  Men dette var dog i det herrens år 1981, og de er fremdeles like fine og nesten nye og ubrukte :)
  Jeg er IKKE født med ski på bena!

  Tihihi…1981. Det begynner unektelig å bli en stund siden. Selv om vi har mange gode minner om det året, da vi drog til Bergen for å studere og bli klok. :-)

  Nei, vi er heller på ingen måte født med ski, verken her eller der! 😀

 7. Ski? Det var i unge dager , da gjorde vi ikke annet. Vandra på fjellet , fra hytte til hytte , eller om en måtte så ble det telt 😉

  Men nå? Ikke frivillig nei 😉

  Ja, det er i det hele tatt rart hva den der alderen kan gjøre med oss. Og vi forstår. I vår etter måten modne alder forventer vi en viss komfort! 😀

 8. Bare nedoverski her også, og snøbrett da :) Gamla er god på sånt!!

  Du verden, det er slett ikke så verst, bare det! Man er imponert! God fornøyelse i snøen.. 😀

 9. Heia Dag Eigil :)

  JA! Jeg er helt enig! Skal jeg gaa paa ski maa det vaere bare bortover bakke..jeg tror ikke jeg var foedt med ski paa beina! Jeg har proevd aa gaa paa ski, tro meg…det hjelper ikke..:( :)

  Nunzen for sin del, sier han ble foest med ski paabeina, men skia forsvant da han kom borti mopedeikene som konfirmant.. 😀

  Ha en flott skifri romjul, baade du og din hustru, velsigne henne :)

  Hæhæhæhæhæ…vi synes nestet at vi ser hvordan de skiene splintres opp av mopedeikene! Ellers synes vi jo det er flott at folk har glede av skigåing og andre vinteraktiviteter, og kommer seg opp av sofaen også i den mørke og kalde årstiden. Men vi får finne alternativer!

  Håper dere finner på noe skikkelig kjekt i romjulen, dere også. :-)

 10. Mine ble så gamle at jeg gladelig kastet dm i siste oppryddibg i garasjen. Madshus treski med rød stripe på midten.

  Rett ved huset mitt går det en fine lysløuper hvor, de som ønsker, kan gå mage mil på ski. De er flinke til å brøyte løupene også. Si i fra hvis trangen er til stede, jeg skal stå klar med varm kakao når dere, forhåpentligvis, kommer tilbake :)

  Vi husker også den der skitypen. Treski hadde vi i alle fall, den gang da, for lenge siden. De led nok en tilsvarende skjebne som den du så levende beskriver her.

  Kakaoen liker vi, men uten forutgående plankekjør… og fortsatt god romjul! 😀

 11. Ja det er noen dumme “planker” å ha på beina, de glir jo bare bakover. 😮
  Nei bedre å sitte inne å kose seg med RomJulsGløggen sin :)
  Ha en riktig fin Romjul. :)

  Hehehe…det er flere enn oss som nærer en viss mistro til det der med ski og skigåing, later det til! :-)

  Ha en fin og innekoselig romjul fortsatt! :-)

 12. Påfallende mange ikke-ski-elskere her på bloggen! :-) Jeg gikk på ski på åkrene på Ås i barndommen, greit nok det, men mye styr å oppsøke snøen på fjellet her på vestkysten.

  Og nå er den oppskrytte julesnøen gått over til livsfarlig is på veiene, og ski har vi ikke i vårt eie heller.

  Meget farlig og urovekkende glatthet på veiene, ja. Kan se ut til at det kan bli en smule vestlandsvinter denne gangen. Men det har jo vært vintersolverv, og vi venter på våren… 😀

 13. Det er herlig å gå på ski:) Problemet er å komme seg ut, men når man først sklir gjennom det hvite landskapet og kjenner vinden i håret og det er stille rundt en så er det fantastisk.
  Du burde prøve, og ja “Skitur” er en fysisk aktivitet, ikke gammelnorsk for utedass:)

  Vi har absolutt sans for fysisk aktivitet, og burde bedrive mer slikt, spesielt i den mørke årstiden. Men det er vel slik med oss vestlendinger at vi knapt vet hva snø er etter hvert, og mange av oss har knapt ski. Akk ja… :-)

 14. Skigåing??!! Det står på min topp 5 liste over “ting som aldri kommer til å skje!” Snøen og kulden liker jeg best når jeg kan se på den ut gjennom vinduet i en godt oppvarmet stue..! :)

  Hehehe..høres ut til å være en innstilling vi kan støtte! Joda, vi ser ikke vekk fra snøens estetikk, bare vi slipper å bakse og gå for mye i den. Bortsett fra nødvendig snømåking, da. :-)

 15. Jeg har aldri skjønt hva som er galt med en spasertur i vinterlandskap, ski er da både dyrt og upraktisk! I tillegg må det investeres i staver og skismørning og skisko og skiklær og jeg vet ikke hva, nei takke meg til en ordentlig tur på beina :-)

  Ja, vi er så enig, så enig. En skikkelig markatur med gode sko, det er bra saker! Også i vinterlandskap kan det jo være greit, men da må det være vintervær av tørrfrost-typen! Ellers blir det jo litt vanskelig med all den der vassingen i snøen. Kanskje truger? 😀

 16. hihi.. nå har jeg lurt med meg en gjeng venninner på fullmåne skitur den 30.januar.. Obligatorisk utstyr er god varm valgfri drikke.. noen vedkubber så vi kan fyre bål og noe godt å bite i..
  Og i forbindelse med den turen så er det jammen godt å ha seks par ski og nesten like mange par skisko for da slipper de ikke unna med å si at de ikke kan være med fordi de ikke har ski 😉

  Det høres jo ut til at det kan ligge an til en stemningsfull og spesiell tur, da. Kanskje ikke uten en viss estetikk, tross skigåingen. Så er det å håpe at det ikke noen som ikke kan gå på ski, da… :-)

 17. Men ski er da gøy? I alle fall hvis man ikke skal gå så fordømt fort oppover.
  Du har vel ikke grodd fast i go’stolen, vel? 😉

  Vi prøver å la være å gro fast helt. Men det er vel slik med oss vestlendinger at vi ikke er vant til det der med snø og skigåing. Vi her helst vant til å holde fast på paraplyen, og karre oss igjennom regnværet. Ligger nok helst der, ja… :-)

 18. Una/Hipors, vet du ikke at å gå på ski over røtter, mose og kvister er den beste måten å fjerne klisteret fra forrige påske?
  (Gml skigåertips fra en amatør:)

  Nydelig kommentar, Pomperiposa! Virkelig uttrykksfullt. Den sier mye. 😀

 19. Dag Eigil: Ikke noe problem, da kan jeg bare lære dem det.. jeg er tross alt B-trener i langrenn og har lært tamiler å gå på ski i mine glansdager som skiløper.. også i Alaska fikk jeg mulighet til å lære noen å gå på ski..

  pomperiposa: jeg har vist nok selvrensende ski jeg.. etter siste skituren sist vinter så bare satt jeg fra meg skia ved trappa hjemme hos pappa, og da jeg fant de frem fra hemsen i garasjen nå i vinter så var de gullende rene..

  Du verden, nå ble vi skikkelig imponert her! Hipors må altså være en ualminnelig sprek dame, som stadig vekk utsetter legeme og ikke minst sjel for elementenes harde påkjenninger. Tamiler på ski, du verden. Det er altså håp for selv de trausteste vestlendinger! Også på skifronten! :-)

 20. Men så sett deg ned – i sofaen om du vil – og tenk litt på den paraplyen. Er du virkelig så glad i den? Bare moro og fordeler? Ikke mulig at det kunne være fint å bytte den ut med planker for en liten stund??

  Det må vedgås at selv de mest innbarkede sørvestlendinger, som ikke kjenner til annet enn regntid om vinteren, begynner å bli en smule lei av det evinnelige regnet. Så vi føler kanske likevel en viss glede over det hvite og lyse, på tross av at det følger arbeid og innsats med, i form av snømåking og glatte veier. Men planker på bena er både vi og vår hustru – velsigne henne – skeptisk til. Spark, kanskje? :-)

 21. Spark er knallgøy! Men den velsignede sittende foran og deg sparkende bak nedover bakkene. Eller motsatt dersom det passer bedre. I en himla fart, men med full styring og eleganse selvfølgelig der dere klamrer dere fast, eh jeg mener holder et lite tak i sparken så den ikke sklir fra dere..

  Det har dessverre vært få anledninger til bruk av spark de senere årene her på den sørvestlandske regnkysten. Men i en periode sent på 80-tallet var det skikkelig sparkeføre. Det gikk skikkelig unna, og vi sparket i vei på et par lange turer, da vi var på vinterlig besøk her ute på øya. Merkelig nok var det ikke strødd og ødelagt sparkeføre, heller. Ikke snakket de om ekstremvær, heller! :-)

 22. Uff. Har traumatiske minner om tvungne skiturer i skog og mar. Vi hadde hytte i Rauland også, og da MÅTTE man gå fire kilometer for å komme fram. I konstant oppoverbakker!!

  Har ski da. Kjøpte nye til en påske for tre år siden eller no’. Fikk ikke støvler til de gamle skiene mine.. Måtte derfor anskaffe alt nytt.. De ble brukt den påsken.. Men nå må jeg vel til pers. Lille Monster synes det er veldig morsomt å stå på både nedover og bortover-ski. Så hun maser stadig om at vi må ut på ski. Men himmel og hav! Man har da en tam svenske som kan brukes til det formålet!

  Joda, vi kjenner til den følelsen av konstante motbakker og glatte bakovernårdetegentligskullegåttoppover-ski. Og enerverende fiskebensmønstergange opp de uendelige bakkene. Akk ja. Det er lenge siden. Men traumatisk likevel. Og om vi let att augo, kjenn’ vi nesten blodskaken i kjæften, enno! 😀

  Kos dere i skibakkene, alle sammen! :-)

 23. Uff. Har traumatiske minner om tvungne skiturer i skog og mark. Vi hadde hytte i Rauland også, og da MÅTTE man gå fire kilometer for å komme fram. I konstant oppoverbakker!!

  Har ski da. Kjøpte nye til en påske for tre år siden eller no’. Fikk ikke støvler til de gamle skiene mine.. Måtte derfor anskaffe alt nytt.. De ble brukt den påsken.. Men nå må jeg vel til pers. Lille Monster synes det er veldig morsomt å stå på både nedover og bortover-ski. Så hun maser stadig om at vi må ut på ski. Men himmel og hav! Man har da en tam svenske som kan brukes til det formålet!

  Jepp…her skjedde det visst noe? Men gode ting kan jo ikke sies for ofte! :-)

 24. ??? Her skjedde det no’ rart. Den øverste av mine kommentarer manglet visst en k..

  Ah…er det slik det henger sammen! Joda, det gleder vårt filologhjerte at det finnes mennesker der ute som setter rettskrivingen i høysetet! Godt nyttår, forresten! :-)

 25. Åja.. spark er veldig gøy.. kjøpte meg ny det året det var så glatt jeg.. eller man kan og si ifjor..
  Da tar jeg trekksela på Una, finner frem snørekjørestrikken og fester foran på sparken så legger vi i vei.. Jeg sparker og Una løper som gal, vi får kjempe fart :)

  Ja, spark har vi gode tanker om. Og så nyttig og kjekt det kan være, når bare forholdene ligger til rette! Det skjer dessverre altfor sjelden her på våre kanter av landet.

  Det høres ut som det går skikkelig unna når Una legger i vei, ja.! Uansett, kos dere i kveld, på selveste Nyttårsaften, og ha et forrykende flott nytt år. 😀

Leave a Reply