Dag Eigil: God hvit jul?

Hvit jul ha det så absolutt blitt i år, også på her på våre kanter av landet.  Hvorvidt det er å betrakte som godt, kan nok diskuteres, alt etter hvilken oppfatning en måtte ha av fenomenet snø.  For oss erkevestlendinger, som gjerne oppfatter ord som “ski”, “skitur” og “skøyter” som fremmedord eller endog truende ord med særdeles negativ ladning, som betegner ulystbetonte aktiviteter med trusler mot liv og helse, blir vel snøen helst assosisiert med bannskap og snømåking. 

Ja, herlig med snømåking, ikke sant?  Dessuten er det god trim!

Eller hva med disse?  Truende, eller hur?

Det er vel også de som mener at snø passer best i fjellet eller på landet.  Snø i byen er det få fordeler med.

Dette gjelder nok så vel kjørende som gående.

Men stemningsfullt er det jo, likevel. 

Uansett vil vi ønske samtlige av dere der ute en aldeles fornydelig jul!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

11 comments


 1. Litt mindre hvit jul her. Men greit å slippe måking : )

  En del måking har det blitt, men vi får ta det som trim! 😀

 2. Hei Dag Eigil!

  Hehe, “fremmedord”, hadde det bare vært så vel for oss her borte i Oslo. Våknet til julekortstemning og 20 nye cm av dette som ikke skulle være mulig lengre, iflg Al Gore og hans menighet.

  Men det ser bra ut da!

  Begynner å mislike dette fenomenet, men har 3 barn som fortsatt syns det er morsomt med vinter, så jeg blir da nødt til å delta i en del aktiviteter som innebærer nærkontakt med snøen. Kjenner at motviljen stiger for hvert år.

  Ønsker deg og dine en god og fredelig jul, totalt fri for retting!

  Hei og hopp! Hyggelig at du stikker innom. Lenge siden sist. Joda, det har blitt en skikkelig kald og hvit jul, også her i Oljebyen med tilliggende herligheter. Det har avgjort sine negative sider, og sine ubetingede ulemper, men vi får se positivt på det. Og for oss sørvestlendinger er jo dette nærmest eksotisk.

  Ha en fortsatt fin helg, og godt nytt år til deg og dine! :-)

 3. Heia Dag Eigil :)

  Saa vil vi oenske deg og din hustru, velsigne henne,en aldeles nydelig og vakker jul :)

  Juleklemmer oversendes :)

  Tusen takk for det. :-)

  Joda, en fin og fredfull jul, i vinterens tegn, har det så absolutt blitt. Og nå er det bare helgen som gjenstår, før hverdagen og arbeidsrutinene atter en gang griper fatt i en. Men det går bra.

  Alle mulige ønsker om en god helg til dere, og fortsatt godt nytt år! 😀

 4. Ønsker deg og Din hustru, Velsigne henne.
  En riktig God juleHøytid.
  Juleklemmer. :)

  Tusen takk for det, og gode klemmer tilbake. Og ha en fortsatt fin januarhelg! 😀

 5. Snø skal egentlig bare forefinnes, i store mengder, i Sirdal og deromkring. Her har tempen klort seg opp til 2 grader pluss og snøen fallerer. MEN, i stova er alt bra. Min tyske tantungeektemann har laget glÜwein men alskesn oppi. Ahh.

  Gledelig jul ønskes fra alle gallerister til deg og den velsingnede ! 😀

  Tusen takk for det. Håper julehøytiden og alle godsakene smakte og gjorde godt. Og nå er det atter en gang snart hverdag og jobb. Men fortsatt er det lørdagskveld, så kanske det kan tenkes at det kan bli et par glass med noe godt i i dag, også. Ha en fin helg, og fortsatt god nytt år. 😀

 6. men alskens ? Der kan man se… “med alskens” … hehe

  Tihihi…så den der Glühweinen fungerer altså som den skal….? :-)

 7. velsingnede ? Å duÅDu 😀

  Skikkelig effekt? Ja? 😆

 8. Det der er da ikke mye snø, fint at dere får litt juletemning dere også. Dere har nok snøen passende lengde, en uke rundt juleaften :) Her på Østlandet så sliter vi med den i flere måneder.

  Ha en fin romjul!

  Og nå er både julen, romjulen og nyttårsfeiringen over, og det stunder mot hverdag igjen. Kanskje like greit. Men snø og vinterlige forhold er det fortsatt her i Oljebyen.

  Ha en herlig januarhelg… :-)

 9. En fin jul til deg og dine 😉

  Og det samme til dere! Håper at jule- og nyttårshøytiden har vært fin.

  Fortsatt god helg… 😀

 10. God Jul til Dere,
  Herre Professore !

  Jo, takk for det! 😀

  Og nå er julen over, men snøen og vinteren her her fortsatt. Ha en fin januarhelg. :-)

 11. Fine vinterbilder. Men et par av dem skremte meg litt. Der hvor istappene fra takrenna hang så pittoresk ned langs veggen. vi opplevde dette selv for noen år siden her på Nordvestlandet. Resultatet ble blokkerte renner og vanninntrengning under taktekkingen over renna når tøværet satte inn. Så pass på og fjern eventuelt isen i renna hvis det bygger seg opp til store issvuller over renna.Ha for øvrig en hyggelig romjul! Hehe! 😉

  Takk for fin kommentar og gode istapp-råd. Bildene med pittoreske istapper er fra moderens hus der ue på øya. Her i residensen har vi av ukjente grunner ingen istapper, merkelig nok. Ha en fortsatt fin helg på samtlige vis. 😀

Leave a Reply