Dag Eigil: Hvit adventssøndag i Oljebyen

De noenlunde velorienterte av dere der ute er rimelig kjent med at vi ikke akkurat er direkte bortskjemt når det gjelder nærkontakt med vinterlige attributter av typen snø her i Oljebyen. For ikke å snakke om snøens skumle og glatte fetter, isen.  Og hva hvit jul angår, så har vi ad lokalavisen blitt informert om at det faktisk er 13 år siden forrige gang Siddisene kunne glede seg over dette.  Men i år kan det faktisk ligge an til julekort-jul, selv i disse klimatider, og til og med for oss hensleper våre beskjedne, små liv her på den sørvestlandske regnkysten.

Her har vår hustru – velsigne henne – allerede måket fram trappen. 

Naboen har ennå ikke måket fram bilen sin…

Julekortstemning med naturlig julepynt på løvtomme trær. 

Vår hustru – velsigne henne – på vei mot nymåket trapp, som hun selv har måket.  Ja, det går virkelig unna når hun svinger redskapen, med de nennsomme, små pusselankene sine! Og bare så det er nevnt, vi har måket snø selv, også!

Snødekte gater og nedsnødde biler.  Men slikt hører jo vinteren til!

Akk ja….vinteren kan så menn by på så vel idyll som utfordringer.

Så etter snømåkingen der hjemme, tar vi oss en liten tur rundt i det lokale “winter wonderland”.

Naturlige juletrær over alt, selv her i regnværsbyen.  Og det til og med ved juletider. Ikke verst!

Man kombinerer det nyttige med det behagelige, her demonstrert ved vår hustrus – velsigne henne – bæring av plastavfall opp til den lokale miljøstasjonen. 😀

Selv overtegnede herremann kaster alle hemninger, og lar seg avbilde i vintereventyret.

Nydelige vintermotiver over alt.

Glade barn som har tatt fram akebrettene i nærheten av den lokale kirken.

Vinterstemningen er nærmest til å ta og føle på…

Ja, det var nok av motiver å velge mellom på vår lille vandring rundt i nærmiljøet.  Og siden dette er rimelig sjelden kost for oss Siddiser, syntes vi det er greit å dokumentere hendelsen med en liten fotoblogg.  Håper dere likte å være med på vår lille vintervandring.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

20 comments


 1. Så vakkert og hvitt. Her i øst har det dalt med litt også, men det er jo bare litt som vinden lett kan blåse bort igjen. Nyt deres vinter, og husk å strø da, så ikke din velsignede kone faller på rattattaaaaa….

  Nok snø å ta av her om dagen. Vi og vår hustru – velsigne henne – har måkt mye snø i dag, og så får vi strø og passe oss og holde oss i rekkverket på den der trappen… ! :-)

  Når vinteren først har kommet på besøk, så håper vi jo at vi får beholde vinterstemningen i alle fall i noen dager. Hvit jul skal visstnok ikke være så verst! 😀

 2. Ja…det er derfor jeg føler meg
  så Glad, haha ! Og mine kinn
  er som isroser, har lyst til
  å sove gjennom hele Sesongen
  i et Hi, i min Seng av Myk, Hvit Sne !
  Ha en deilig Adventsøndag DE !

  Ja, det er nok mange som kunne tenke seg å gå i hi og sove bort den mørke og kalde årstiden. Og den kan så visst være tung nok å komme igjennom for mange. Men her må vi nok stå på, jobbe, og i det hele tatt. Nå gleder vi oss til ferien, men må nok utholde en dag til på jobben først.

  Kos deg med adventslys og mere til! :-)

 3. ay, se det, Dag Eigil, det var en vakker vintervandring rundt Varden …. det er nesten, men bare nesten, slik at til og med denne herremannen ser frem til noen dagers rekreasjon i snøfylt idyll 😀

  Oohh! Du verden, Pistolero skal beære og kaste glans over Oljebyen ved å feire jule- og nyttårshøytiden på gamle tomter? :-)

  Får ellers satse på at julekortværet varer i alle fall til over jul! 😀

 4. Det der, er bare det vi fikk i dag. Og vi har litt fra før. Er heldigvis ikke lenger minus 22 her, men når det attpåtil snødde på minus 17 begynte jeg og lure. Bedre vi kan fordele vinteren utover landet. Fint dere slipper å ha det så grått i år :)

  Ha en fin søndagkveld, fruen har vel ordnet det som må ordnes så du kan sitte inne å se på snøen og kose deg 😉

  Hehehe..det der høres da virkelig kaldt og guffent ut! Vi kan ikke skryte av å ha såpass mange blå minusgrader her, min et par kalde er det da. Og kaldere vær er visstnok ventet. Og siden det er hele 13 år siden siste gang vi hadde hvit jul her, håper vi jo at vinteren varer noen dager til.

  Ha en aldeles fornydelig og fredfull adventssøndag! 😀

 5. Hihi, det er snø her nede også. Akkurat nok til at det blir hvitt og fint, og akkurat nok til at det er helt genialt bra lekeføre med bilen.

  Meg + volvo med bakhjulstrekk + snø + stor åpen asfaltplass = masse morro 😀

  Huff da, slike automobilistiske eksesser høres litt nifse ut. I alle fall for oss forsiktige og godt modne mennesker her i Oljebyen. Men hvis det er snakk om en stor, åpen plass, så er det kanskje ikke så farlig allikevel.

  Ha en fortsatt herlig førjulstid. Og når den tid kommer, jul. :-)

 6. Du snakker om. Det er vel lenge siden dere har hatt så mye snø der borte??? herlige bilder :)

  Ja, skikkelig snø er der i sannhet ikke ofte vi får her, og i alle fall ikke i desember. Ifølge lokalavisen er det 13 år siden sist vi hadde hvit jul. Dersom vinterværet varer fram til jul, da. :-)
  Hyggelig at du ble med på vår lille vintervandring! Ha en ellers fornydelig adventssøndag! 😀

 7. he-he, mere snø i Stavanger enn det er på Konnerud utenfor Drammen.
  Det er sjeldent :-)

  Jeg regner med at alt er borte når jeg kommer tilbake om et par tre uker.

  Keep on måking :-)

  Ja, Kong Vinter har tydeligvis vært raus denne gangen, og til og med hatt en del snøfnugg å dele med oss her på den sørvestlandske regnkysten. Til en forandring. Men vestlandsvinteren er som kjent forræderisk. Vi får i alle fall håpe at vinterstemningen varer i alle fall til over jul! 😀

 8. avatar MT

  Takk for ein fin tur i vinterlandskapet der sør. Nett komen inn att etter ein nydelig tur i klart vinterver med stjerner og ein sigdforma måne som fylgjesvenner :)

  God kveld til deg og “di”

  Hyggelig at du ble med på en liten tur i vårt lokalmiljø. :-)

  Her er det skikkelig mørkt og vinterlig, dog ikke helt stjerne- og måneklart. Men kaldt og klart vær er faktisk varslet for juleuken. Så mulighetene for en slik tur du beskriver, er avgjort til stede.

  Nyt den siste adventssøndagen i fulle drag! 😀

 9. Bor du i nærheten av Østre Ring? 😯 Eller er den ene kirka bare lik den andre der nede i Rogalandet?
  Misunner deg – men unner deg også – julekortstemning. Her er det ikke nok snø på hele plena til å skrape sammen en snøball engang…

  Hmmm…observante og lokalkjente BB er skremmende nær sannheten når Østre ring nevnes. Kan man derav anta at du faktisk har bodd i den aktuelle bydel, eller i alle fall dens umiddelbare nærhet, i sin tid? :-)

  Joda, her er det nok av snø, og det er faktisk varslet mer. Og om vi her heldige, alt etter øyet som ser, så får vi faktisk beholde de vinterlige forhold til over jul. Vi får ta det som en fordel, selv om vi har måket mye snø i dag… 😀

 10. 😀
  Ah aaaa! Mormor bodde først i Syreveien, men når morfar havna på hjem flytta hun til en fin leilighet i Østre Ring 67 D, hvor BB kunne bivåne byggingen av Heidrunplattformen i Gansfjorden mens den pågikk, under koselige mormorbesøk i Stavanger. Så jeg har bodd der på et vis, men kun på ferier 😉
  Nydelig strøk og akkurat passe fasjonabelt for en gentleman, må man skyte inn.

  Ska sei! Verden er sannelig ikke stor. Joda, vi har også i sin tid kunnet bivåne diverse aktiviteter i Gandsfjorden med tilliggende herligheter. Til og med snuoperasjonsforsøkene med Kielland-plattformen har vi fått med oss, for øvrig en forferdelig affære.

  Kos dere på adventssøndagen, og husk endelig å tenne lysene! 😀

 11. Heia Dag Eigil :)

  Kjempeflotte stemningsbilder med eminent tekst!!
  Jeg ler godt av tekstene dine, hysterisk morsomme kommentarer!

  Din hustru, velsigne henne, er en flittig og veldig flink dame! 😀

  Ha en flott siste adventssoendag :)

  Hei og hopp!
  Og her i residensen skal vi også tenne våre adventslys. Stemningen er fin, og vår hustru – velsigne henne – er blid og fornøyd. På tross av at vi begge skal på jobb i morgen, selv om vi er i juleferiemodus. Hyggelig at du likte vår lille vandring rundt i det hvite! Ha en fortsatt vidunderlig aften…!:-D

 12. Hehe, godt vi hadde et Vestland å ta av for snøen denne gangen..
  Vi ble akkurat liggende i le, slik at det kun ble knappe 20 cm lett puddersnø her. Det var nok med en liten lunken morrafis på trammen, så var hele tunet blåst reint.

  Det spørs hvor lenge goværet varer her da. Sørlandskuffa står klar og nylakkert, og venter…

  Det måtte nok litt mer innsats og kraft til enn en morrafis for å rydde unna det verste her. Men vår hustru – velsigne henne – er et drivende kvinnfolk, og flink til å arbeide, på tross av hennes yndige og nette framtoning. Men det er jo litt stemningsfullt, da.

  Ha en aldeles herlig adventssøndag! :-)

 13. Flotte vinterbilder, Dag Eigil. Vi har dessverre ikke like mye snø her, men det er ad i det minste litt og da får man være fornøyd.

  Og bare innrøm det, når dere først skulle få denne snøen du ikke er så begeistret for så er det vel fint at den kom til jul?!

  Snø er noe vi urbane sørvestlendinger gjerne har et noe avmålt forhold til. Likeledes vinter- og snøbaserte aktiviteter av typen ski og skøyter. Men rett skal være rett, stemningfullt er det. Og det er flott å kunne få oppleve noe annet i den mørke årstiden, enn regn og kuling og atter regn, og 9 varmegrader, fra oktober til mars. 😀

  Ha en ellers fortsatt herlig adventssøndag! 😀

 14. Jeg kjente også igjen kirken. Klør meg i hodet for å finne ut av resten. :)
  Lokalkjent er jeg jo- hi-hi.
  Bildene er nydelige, men jeg for min del skulle ønske snøen kom på fjellet og ikke i byen.
  Min datter sier det er et tegn på at jeg begynner å bli gammel :(
  Men når en ikke kan gå i postkassen engang uten å risikere å brekke beina da liker ikke jeg meg! :(
  Men nydelig å se på er det!

  Det er tale om Varden kirke, ja. De andre bildene er fra smågater og stier, ikke helt lett å kjenne igjen, kanskje.

  Snø i byen er ikke så kjekt. Men så er det nå en gang blitt vinter, også her på regnkysten. Får håpe det blir litt stabilt vintervær en stund, i det minste. Ikke så glatt heller, da. Ha en ellers herlig jul! :-)

 15. Heia Dag Eigil .

  Her blir det sannelig stjerndryss i tillegg til snø . En meget god billedreportasje det der . Både med den ofte velsignede fruen og the wonder of white Christmas.

  13 år siden sist ja…..

  Vi kan drømme om det her oppe . Ikke minst om det glatte som for snart 4 år siden lærte meg at det er sant at beina kan bli borte under deg ! Inntil da hadde jeg benektet og hevdet at det å ta seg for var enkelt . Et V tegn , eller heller en Y forteller sitt om det etter et knallhardt møte med isen . 20 sting var det !

  Jeg liker ikke vinter lenger …..

  Nå har vi kommet ned på et akseptabelt kaldt nivå i Klæbu og . Bare 9 blå , mot 12 for et par dager siden .

  Vi som bor her litt nordlig men langt fra nord er vant med kaldt vær . Så blir det liksom ikke or’ntlig Jul for oss som er vant med å ha den hvit !

  Nå ser jeg imidlertid fram til å få Jul og nyttår unnagjort og komme meg litt udi januar slik at Gardermoen – London – Hongkong – Cebu kan bli en realitet . Sørøst til + 26 – 30 varme røde grader og Sinulog . deg skal bli bra …

  I mellomtiden gleder jeg meg med deres ærbødige som nå får en hvit og fin Jul om ikke noen skrur på bryter’n i gjen da ….

  Veldig fin og hyggelig kommentar! Og her utenfor residensen er det nå 3 kalde grader. Ikke så mange, kanskje, men det holder da foreløpig. Vi håper ellers at det vinterlige været fortsetter i alle fall over julen. Den der vestlandske regntiden kan faktisk bli litt ensformig og slitende av og til, i alle fall sånn rent værmessig. Du må tydeligvis ellers ha skadet det skikkelig på den der isen. Ikke bra.

  Vi vil ellers allerede nå få ønske deg god reise til Filippinene. Skal du besøke mr. Green?

  Ha en ellers fornydelig jul, med alle slags gode ingredienser. 😀

 16. Du vet, grunnen til at mange unge liker å leke med å slenge bilen rundt er jo at man skal ha bedre kontroll _hvis_ man feilberegner en sving på glatta og ræva på bilen sklir ut. Jeg har allerede en gang bulket bilen min pga feilberegning på den måten, så jeg vil være god på å rette den opp igjen! :)

  Aha! Nytte ferdigheter kan erverves på den måten! Det setter jo saken i et ganske annet lys. Ellers er jo som kjent vi godt voksne pedagoger et forsiktig folkeferd…. :-)

 17. For noen herlige vinterbilder! Man kan komme i julestemning av mindre. Og den velsignede hustruens snømåking og søppelbæring bidrar i stort monn til at julestemningen virkelig får sette seg i sinnet!

  Du er en heldig mann, Dag Eigil.

  Vi tok med oss et bittelite nøkkelringkamera, og knipset i vei. Bildene ble kanskje ikke spesielt store, men det funker så noenlunde.

  Vår hustru – velsigne henne – er både kjekk, flink, arbeidsom og dyktig til så mangt, og vi er fortsatt godt fornøyd med hustruvalget! :-)

  Vi ønsker dere ellers en aldeles fornydelig jul! :-)

 18. Det må bli terningkast seks for bider og velvalgte ord!

  Fantastisk, skal det værra muuulig? Men det er dere vel undt å få slike eksotiske opplevelser. Selv har jeg jo tredjegrads erfaring med dette og enda litt til. Men vi overlever, pussig nok. 😀

  Veldig fint at selv en ekte nordlending ser hvor eksotisk og storveies sjeldent dette er. Vi går jo ellers helst og vasser til kness i slaps og søle her om vinteren, mens sludd og regn høljer ned, og vinden kviner rundt ørene. Vannrett vestlandsregn rett inn i sjelen. Kan egentlig ikke være helt sunt, det der.

  Joda, vi ser det estetiske i situasjonen, og håper på en hvit jul. Det kan jo skje. Ellers takk for hyggelig kommentar og julestjerner! :-)

 19. BILDER, selvsagt.

  :Korrekt skal det være! 😀

 20. Vinterne har kommet til deg, det er det vel ingen tivl om. Snøen gjør det jo lyst og fint, men det er ganske kaldt… Og så er det den måkingen sa….

  Men kos dere så lenge det varer:)

Leave a Reply