Dag Eigil: Svinfluensavaksinert? Neida. Vår hustru – velsigne henne – derimot…

Joda, vi er fullstendig klar over det.  Å la seg vaksinere mot svineinfluensa er både dumt og farlig, og dertil fullstendig redudant.  Nei, tenke seg til, frivillig å få sprøytet både kvikksølvforbindelser og helt sikkert også en drøss med andre giftstoffer inn i systemet!  Nei, kom ikke her, de lurer ikke oss.  Dessuten er sikkert all vaksinering både ufikst, unødvendig og totalt ut, og dessuten et ledd i en verdensomspennende konspirasjon for å redusere menneskeheten.  Er det en del mennesker som hevder. 

Vi er kanskje ikke blant disse, men vi har altså ikke latt oss vaksinere. Ikke fordi vi henger oss på alskens avsindige konspirasjonsteorier, selv om vi er litt skeptisk, men simpelthen fordi det hittil ikke har vært anledning.  Først skulle jo alle risikogruppene prioriteres, deretter nye risikogrupper, fulgt at atter nye risikogrupper ad nauseam, ansatte i helsevesenet, og deretter barn og unge.  Vi alminnelige, naive og dumsnille grasnaut og arbeidsmaur, vi i den allmenne hop, vi som rett og slett er friske og oppegående, og går på jobb og betaler vår skatt og bidrar til bruttonasjonalproduktet, har det hittil ikke vært så farlig med.  Pytt, pytt.  Inntil nå.

På vår hustrus – velsigne henne – arbeidsplass, Det store, fine oljeselskapet, har arbeidsgiveren nå startet med gratis vaksinasjon av de ansatte.  Og selv om det også der i gården finnes den sedvanlige andelen av vaksinevegrere og tøffinger som satser på naturmetoden, stilte vår hustru – velsigne henne – seg i køen.  Sånn rent foreløpig har det gått rimelig greit med henne hva gjelder ettervirkninger, og så får vi se hva de neste par dagene bringer.  Det vil nemlig våre retningsgivende for hva vi selv velger å gjøre sånn rent svinfluensamessig.  Vi ihukommer også hva som skjedde i etterkant av vaksinen vi fikk mot vanlig sesonginfluensa for noen uker siden.  Vaksinert på en mandag, og skikkelig dårlig i bortimot et par uker fra onsdagen av. 

Vi kan nok uansett se langt etter svinevaksinen i vår jobb, ansatt i det offentlige som vi er.  Kanskje like greit.  Men vi syntes jo det var litt rart da vi for et par-tre uker siden fikk mail fra rektor om at vi nå måtte oppfordre både elever og fagskolestudenter til å oppsøke nærmere beskrevne steder for gratis svinevaksinering.  Greit nok, det.  Men på slutten av mailen kunne man lese følgende: “Det understrekes på det sterkeste at dette tilbudet ikke gjelder de ansatte!”

Akk ja. Vi får som nevn se hva tiden bringer.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

12 comments


 1. si hva som skjer da vennen?? såkan jeg sende lys til dere…:::::))!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Skal gjøre det, vet du! Lys er bra… 😀

 2. ble vaksinert for leeeenga siden og det har gått fint med meg….. tror jeg da:/

  Vel, ser man det. Men her i Oljebyen har det vært veldig mye sommel og dilldall med den der vaksineringen, så ting tar avgjort tid. Vår hustru – velsigne henne – har hittil ikke vært så veldig plaget av ettervirkninger… :-)

 3. “Operert, operert, operert…” (nei det var visstnok en reklamefilm…).

  “Vaksinert, vaksinert, vaksinert, vaksinert, vaksinert!”

  Fem av fem i familien. Vi snek nok litt i køen. Først fikk vi vaksinert en fem år gammel jente som er i risikogruppen (hjerteoperert). Da fulgte det en voksen med på kjøpet, og det benyttet vi oss av selvsagt.

  Så stod vi i kø med sjuåringen, og fikk ytterligere en voksen med på kjøpet.

  Fjortenåringen kjørte et heftig “drama-queen”-opplegg en ukes tid. Så fikk de tilbud om vaksinering på ungdomsskolen, og da dro hun opp skjorteermet og fikk det gjort hun også.

  Så nå er vi beskyttet før jul. Hele hurven.

  Og er friske. Selv om mannen i huset fikk seg en god gammaldags forkjølelse forrige uke (ikke feber, bare skikkelig syk, slik vi menn synes det passer seg…).

  Jeg har blitt nevnt i samme bisetning som halvbroren til Hitler og ungene som Idi Amin fikk med den europeisk damen (Vit Aminene) som valgte å utsette mine små søte for en slik Armageddon.

  Jeg driter langt i de, og ser frem til å nyte pinnekjøttet med lukt- og smakssans i behold. Og i live selvsagt…

  En ellers fortryllende aften ønskes!

  Hehehe…vi ler godt at denne herlige kommentaren. Du tar det der med antivaksinehysteriet på kornet. Vår hustru – velsigne henne – var ikke verre fatt enn at hun tuslet seg av gårde til jobben i dag, også. Og blir hun ikke verre innen fredag, så går det vel greit. Selv er vi foreløpig en interessert tilskuer.

  Ha en frydefull, og ikke minst smakfull jul! :-)

 4. Nå er vel ikke svineinfluensaen noen veldig stor utgift, men jeg synes det er litt smålig at ikke dere lærere som tross alt har med så mange mennesker å gjøre ikke kan få den vaksinen gratis. Det er jo mye som tyder på at interessen for vaksinen har avtatt såpass at staten blir sittende med et lager. Men det er kanskje bedre å stue det bort sammen med all tamifluen, enn å gi bort…

  Joda, du har et poeng. Nå skal vi nok klare den der vaksineprisen uten de helt store problemer, men det virker i utgangspunktet en smule smålig. Men nå er jo ikke den fylkeskommunale personalpolitikken det den egentlig aldri har vært. Dersom det ikke kommer et opplegg for de ansatte over nyttår, da. :-)

 5. Har heller ikke vaksinert meg…og vet heller ikke om jeg kommer til å gjøre det….

  Nei, det er nok mange som har motforestillinger mot det der. Vi har ennå ikke helt bestemt oss, men vi ser det an litt til. Vår hustru – velsigne henne – har klart seg greit! :-)

 6. Bra ! Gjør som jeg; ta lang fart og D i hele D’en. Så kan de ta overskuddslageret på millioner av svineskudd og bruke det til å fore oppdrettslaksen. De merker sikkert ingen forskjell. Det gjør sikkert ikke sykesøsteren heller så jeg antar at det bare er å ta på seg sitt barnsligste oppsyn, rulle opp ermet og stille seg i køen. MEN, muligheten til å la være er der altså.
  Selv er jeg traumatisert langt inn i neste generasjon etter diverse vaksiner som ble tildelt meg av en ekstremt låghalt gammel leginne (man så henne bare annenhver gang). Hennes dårlig skjulte sitring av fryd når hun lette seg frem til det mest smertefulle stedet å knase inn kanylen glemmer jeg aldri. Sener, blodårer og nerver… alt ble sløvt penertrert med ett eneste langsomt stikk som rammet smertesenteret i hjernen med hylende blålys. En heks !

  Vi erindrer også diverse rimelig smertefulle sprøytestikk fra den gang da, komplett med flergangssprøyter og sløve kanyler. Helsefolket den gang må ha hatt en helt annen, og langt mer primitiv, teknikk med sprøytene den gangen, enn hva tilfellet for de fleste er nå. Det vi er mest skeptisk til, er ettervirkninger og bivirkninger. Det går an å la være, ja.. :-)

 7. hmmm – du verden! vi har heller ikke funnet det påtrengende å vaksinere oss enda selv om vi selvfølgelig støtter dette folkehelse-motiverte tiltaket helhjertet.

  forøvrig har vi også opplevd på nært hold at både familiære og kollegiale forbindelser har blitt rammet av svært alvorlige, influensaliknende symptomer umiddelbart etter nærkontakt med myndighetenes vaksineprogram!

  nuh vel – det er kaldt og vel så det mellom de syv fjell i aften, og vi priser oss derfor lykkelige over at vi er utstyrt med dertilpassende innendørs utstyr for avbrenning av ved fra egen hacienda!

  Hepp!
  Hehehe…vi ble jo også rimelig dårlig etter å ha fått den vanlige influensavaksinen. Så det kan jo faktisk hende at vi er blitt naturlig immunisert. Ikke godt å vite.

  Og her i Oljebyen har kulden merkelig nok også begynt å manifestere seg. Utrolig nok, i år også. Vi vet ikke helt om vi liker det. Men det blir nok til at vi henter fram vedkubbene i morgen… 😀

  Og nyt førjulstiden med glede og måte! :-)

 8. Blir ingen vaksine på meg. Tror en bedre takler det som kommer hvis en har hvert gjennom noen tidligere. Det har jo blit slik med pencillin også nå, alle tar det for det minste, dermed blir folk resistente og den hjelper ikke.
  Min ene sønn har tatt vaksine, etter press fra kjæresten. De var begge mot det tidligere. Han har nok allerede hatt det, og jeg var sengeliggende en helg etterpå. Så her har vi nok vært gjennom det.

  Blir jeg plutselig borte fra nettet, skal jeg vurdere og tenke at mitt valg var feil 😉

  Ja, det er det der med den naturlige immunforsvaret, da. Vårt sådanne er rimelig herdet etter mange års virke i skoleverkets tjeneste. Og siden vi var rimelig dårlig for noen uker siden, så kan det jo hende at vi faktisk har hatt svinfluensaen… :-)

 9. Hei, hei
  Ja denne svinevaksinen. Hmm. Nei jeg vaksinerer meg ikke, gratis eller ikke. Merkelig at lærere ikke får et gratis tilbud? Jeg mener, det er jo staten som har gått inn for å frelse folket fra det onde – da skulle man jo tro at offentlig ansatte var prioriterte. I alle fall de som jobber med mange mennesker…
  Ingenting henger på greip i dette synes jeg, og det er derfor jeg virkelig er skeptisk. Håper konen din har sluppet unna bivirkninger ! Ha en fin kveld.

  Vi har funnet ut at ansatte i kommunen, herunder grunnskolelærerne, får tilbud om vaksinen. De fylkeskommunalt ansatte får derimot ikke noe slikt tilbud, heller ikke pedagogene. Smålig, kanskje. Men så har da den fylkeskommunale personalpolitikken aldri vært spesielt egnet til å imponere.

  Vi har funnet et sted der vi kan ta vaksinen. Så får vi se hva vi bestemmer oss for. Vår hustru – velsigne henne – har ikke hatt spesielt sterke bivirkninger i etterkant. Det love jo bra.

  Ha en fortsatt herlig førjulsdag… 😀

 10. Du er og blir en ekte gentleman Dag Eigil! Tenk å la den velsignede hustru få lov å teste ut vaksinens eventuelle bivirkninger før deg selv! 😆
  Både meg og min sønn fikk vaksinen for mange uker siden. Ingen av oss har hatt bivirkninger av nevneverdig karakter. Vi har heller ikke fått svineinfluensa. Tilfeldig? Tja, kanskje. Mulig vi hadde sluppet unna uansett? Mulig vi også hadde kommet oss helskinnet gjennom en svineinfluensa. Det får vi forhåpentligvis aldri svar på. Men siden vi begge er i risikogruppen så jeg ingen vits i å gamble.

  Ja, for det viser seg jo at ekte gentleman-høflighet funker. 😀

  Ellers fikk vår hustru – velsigne henne – vaksinen gratis på jobben, men vi nok må begi oss av sted til vaksinasjonskontoret. Ble litt skeptisk etter at vi ble skikkelig dårlig etter vanlig influensavaksine, faktisk i et par uker, med full luftveisinfeksjon og feber. Men det var sikkert en tilfeldighet… :-)

 11. En helt nøyaktig, ned til detaljene, presis beskrivelse av vår egen holdning til og opplevelse av svineinfluensaen og våre mottiltak!

  Du verden, det får en si! Nok en pedagog som har gjort seg de samme slags tanker i svinfluensaens tid. Og vi har da overlevd så langt, og snart er det jul! Kanskje det hjelper med litt akevitt? Kos deg i førjulsvelden! 😀

 12. For øvrig kan jeg fortelle at jeg i hele vinter har gått opp og ned Langveien her i byen og dratt en tom hermetikkboks etter meg i en lang tråd, for å holde løvene unna.
  – Jamen, det finns jo ikke løver i Kristiansund?
  – Ja, der kan du se; det virker!

  Ja, med mindre det har rømt en løve fra Dyreparken, da….men det finnes kanskje ikke løver der, heller? 😆

Leave a Reply