Dag Eigil: Va ikkje det vidunderligt? En fredagsoverraskelse. Nå med oppdatering.

 Bilde

Eksempel på tomt klasserom om morgenen.  (Illustrasjonsfoto)

Livet kan av og til være krydret med overraskelser.  Noen av dem kan nok være negative, mens andre igjen avgjort er udelt positive.  Og så har vi de som er midt imellom.  For vårt vedkommende var vel fredagsmorgenens overraskelse blant de sistnevnte.  La oss på pedagogers vis belyse situasjonen med et eksempel fra historien.

For noen år tilbake hadde vi en noe vidløftig kollega her ved Lærdommens høyborg ute ved fjorden, la oss kalle henne fru S. Fru S. var en pedagog av den gamle skole, som skulle ha ting gjort på sitt eget vis, uten å ta altfor mye hensyn til verken nyere pedagogisk tenkning, eller moderne undervisningsmetoder.  En mørk og dassvåt vestlandsvintermorgen, og attpåtil en mandag, var vi og fru S. gram i hu på vei opp trappene, klare for å ta fatt på dagens første pedagogiske høytidsstund, da vi møtte kollega E. på vei ned. ”Hva, går du feil vei?”, spurte vi, kjekk og morgenfrisk som vi var.  Men kollega E. var på ingen måte i perlehumør.  ”Ka farsken, her har æ forberætt mæ, og retta prøva tel langt på natt, og så, når æ kjæm her, så e det fan ikkje en kjæft i klasserommet!  Ikkje e æ nokken morrafugl, hæller!  Idiota!”  Så viste det seg at den aktuelle klassen skulle på grunnleggende sikkerhetskurs for offshorearbeid den uken, uten at kollega E. hadde fått dette med seg.  Men så opplot fru S. sin munn, og ytret de bevingede og totalt avvæpnende ord:  ”Åhh, men kjere kollega E., va ikkje det VIDUNDERLIGT…?”  Hun kunne nemlig utmerket godt ha tenkt seg å slippe unna et par timer undervisning.

Og her i morges, etter å ha kjempet oss igjennom tidlig oppstandelse, morgengruff og køkjøring, var det vår tur å komme til tomt klasserom.  Noe vi møter med litt blandede følelser.  Er fagskolestudentene på bedriftsbesøk?  Er det noe vi ikke har blitt informert om, eller er det vi som er begynt å bli sløv og glemsom?  Er vi utsatt for en demonstrasjon?  Ikke vet vi.  Men vi finner nok ut av det i løpet av dagen.

En vidunderlig overraskelse?  Vel, det spørs jo hvordan man ser på det.  Men vi har da i det minste kommet oss på jobb.  Ha en vidunderlig fredag! 😀

Oppdatering: Det var nok en ganske så triviell forklaring på mysteriet med det tomme klasserommet.  Det viste seg at den pedagogen som skulle ha timene etter overtegnede herremann, skulle avvikle en tøff matteprøve i klassen samme dag. Og dermed prioriterte fagskolestudentene stormlesing til denne i den årle morgenstund, i stedet for å stille i våre timer.  Irriterende, men slikt skjer.  Men vi var da i det minste ikke utsatt for noen form for demonstrasjon! :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

9 comments


 1. Hm….har de gått til streik hele gjengen??

  Vel, det så jo rart ut. Vi gikk opp i klasserommet etter en time. Da var det to elever der, ivrig lesende til 3. og 4. times matematikkprøve. Vi begynte å ane lunten. :-)

 2. Swein-flu?????

  Man kunne jo begynne å lure litt. Men nei, det var nok ikke det, heller… :-)

 3. Omttrent som når elever møter til undervisning og noen har tatt “planleggingsdag” da muligens?

  Ja, effekten var i alle fall noe liknende. Men her var det nok heller at de prioriterte lesing til en matematikkprøve litt senere på dagen. Akk ja.

 4. avatar MT

  Ein vidunderleg fredag til deg med :)

  Eit artigt kvardgsglimt i din kvardag 😉

  Vi pedagoger må så menn finne oss i ymse.

  Ha en fortsatt herlig førjulshelg… 😀

 5. En fin Fredag0til deg også ;))

  Ah, takk for det. Nyt adventshelgen, du også. I fulle drag… 😀

 6. Ja, nei, ikke er det første april heller, så… 😯

  Ikke en gang 1. desember! Men merkelige hendelser skjer, selv på en ganske vanlig førjulsfredag! :-)

 7. Heia Dag Eigil :)

  HAHA! Ei vidunderleg historie! 😀

  Ha en fortreffelig fredag, baade du og din hustru, velsigne henne :)

  Det er slike ting som hender i en pedagogs hverdag. Stort sett har det en rimelig grei årsak. Selv om det virker rart der og da… :-)

  Nyt førjulstiden, og hils Nunzio fra oss her i gentlemansresidensen. :-)

 8. Nå er jeg spent på hva årsaken var.

  Vi kom ned igjen i arbeidsrommet etter å ha ventet i det tomme klasserommet en stund, og begynte på diverse andre gjøremål før neste høytidsstund i en annen klasse. En kollega kom anstigende. Han skulle avholde en tøff matteprøve i fraværsklassen. Fagskolestudentene hadde tydeligvis prioritert siste liten-lesing til denne, og droppet våre morgentimer. Litt kultent, men slikt skjer….men vi tar det med godt humør. Vi var i det minste ikke utsatt for demonstrasjon! 😀

 9. Du får anta at det skyldes at dine usedvanlige gode pedagogiske evner har gjort at klassen føler seg sikre på at de allerde mestrer ditt pensum, og er bedre tjent med å lese litt ekstra på den der matten

  Ahh, selvsagt er det slik man må se på det! De hadde selsagt det meste inne fra før, så et par timers fravær fra eller til betyr ingenting. Dessuten fikk vi jo rettet noen besvarelser i stedet. Alltid en fordel å finne. Det gjelder bare å se den. :-)

Leave a Reply