Dag Eigil: Skinkedamen

Det er lørdag og snart advent, og helgefreden har senket seg over residensen.  Vi må vel nesten si at vi føler oss en smule trett, om det så er lørdag aldri så mye.  I enkelte mørke øyeblikk kommer vi i tanker om at det må ha noe med alderen å gjøre, vi i er jo tross alt en etter måten moden herre, og alderen har en tendens til å gjøre noe med oss.  Men vi feier slike mørke tanker til side, og innser at trettheten sannsynligvis er relatert til helgens korseminar, hvilket her er en eufemisme for intensiv øvingshelg.  Det har blitt mye sang, for å si det slik, og øvingshelgen er fortsatt ikke over. 

 

Så etter en times ørkesløs dupping i stolen foran tv’en, reiser vi oss med en bestemt og mandig mine, og styrer våre skritt mot nærmeste pc.  Å skrive et innlegg pleier som regel å klare opp hjernen, selv på en lørdagskveld.  Og vi sitter og funderer litt over hvilken innfalsvinkel vi skal bruke.  Eller rettere sagt, hvilken innfallsvinkel til hva.  Kanskje noe om alder, eller i alle fall det å oppføre seg i henhold til sin alder? Alder og klær?  For selv om man skal unne seg å kle seg som man vil, selv om man begynner å bli godt voksen, så må det vedgås at det finnes en grense.

 

Vi liker å ta en tur på byen en gang i blant, selv om det har blitt en stund siden sist.  Og vi foretrekker rolig steder, gjerne med et rustikt preg og variert klientell, der det er en viss aldersspredning, og dertil godt utvalg i øl.  Men også gjerne steder med variert musikk og god atmosfære.  Som for eksempel en kjent og populær sportsbar her i Oljebyen.  Der satt vi og hygget oss for noen uker siden, sammen med vår hustru – velsigne henne – og en kamerat.  Dj’en holdt et bra kjør med musikk, ølet og cideren rant ned, praten var lettbeint, og vitsene og latteren satt løst.  Det kom stadig flere folk inn i lokalet, og alt var som det skulle være.  Da var det at vår hustru – velsigne henne – gjorde oss observant på et etter måten godt voksent par som kom inn og satte seg ved bardisken, i godt humør, og muligens lettere animert.  Hun, en kortklippet og etter måten kraftig bygd dame i 45-årsalderen, han en ordinært utseende, dongerikledd og flirende fyr på minst samme alder.  Det påfallende var imidlertid at damen for anledningen hadde iført seg en særdeles kort kjolekreasjon i et slags glinsende og meget iøynefallende stoff, som om det delvis bestod av skinnende metalltråder.  De kraftige bena, og det prangende akterspeilet, var dekket av mørke nettingstrømpebukser.  Det hele var såpass spesielt at alle tre av oss knapt nok kunne få øynene fra det.  De pratet og skålte, og kysset og klinte en smule, og skinkedamen vrikket og vred seg på barkrakken på en måte som fikk det fra før lovlig korte skjørtet til å gli opp, og åpenbare svulmende lår og solide skinker.  Vrikkingen på disse, og de nettingkledde skinkenes bevegelser og varierende krumningsgrad, gjorde at det simpelthen var umulig å la være å le.  Noe vi også gjorde, høyt og ganske sikkert støyende, mens vi så en annen vei.  Du verden, der var det sannelig mye å ta i, hot-hot-hot!  Et par øyeblikk vurderte vi faktisk å anvende mobilkameraet, sånn forsiktig og en passant, på vei mot bardisken for å kjøpe øl.  Det hadde virkelig vært fristende å ta et par tilfeldige snapshots ut i lokalet, og så bikket mobilen en smule i det rette øyeblikk, ned mot skinkepartiet.  Men vi lot der være.  Ingen vits i å få ødelagt kvelden.  Men enkelte klesplagg, som kanskje bra på en søt 20-åring, trenger ikke nødvendigvis å være like kledelig og sexy på en noe eldre utgave av det ellers smukke kjønn.  Vi er avgjort for variasjon i klesveien, dog innen rimelighetens grenser! 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , ,

20 comments


 1. -velsigne henne- 😉

  Ja, og der var det nok en del å velsigne, også! :-)

 2. avatar Chibo

  hm…
  interesant…

  Hei, Chibo, hyggelig at du stikker innom. Håper du finner noe kjekt å lese her, og velkommen tilbake! :-)

 3. avatar Chibo

  Å, jeg har et spørsmål… hvorfor sier du vi? Er det ikke bare du? Eller er du flere? O.o

  Pene, dannede og veloppdragne herrer har gjerne såpass mye beskjedenhet at det forekommer dem vanskelig å framheve sin egen ringe person ved å anvende 1. person entall, jeg. Det føles derfor mer passende å bruke 1. person flertall, vi, i form at såkalt “pluralis modestie”, bekjedenhetens flertall. Med andre ord, del av vårt skriveunivers… 😀

 4. Jeg må ærlig talt innrømme at jeg ofte gjør nytte av samme argument når kona – gud hjelpe henne – velger seg et nytt plagg hun mener så absolutt passer inn i hennes garderobe … 😉

  Ja, kanskje like godt å komme med skinkeargumentet først som sist ved slike anledninger…? 😆

 5. Hehe, jeg ser det for meg og det er IKKE tiltrekkende, der er jeg helt enig. Jeg er selv 47 og selv om mine barn fortsatt påstår at jeg er sexy så ville jeg aldri gått i et slikt antrekk på byen nei. Hun tok seg ikke betalt for å holde mannen med selskap altså?????
  Tusen takk for en herlig historie.

  Det er jo en teoretisk mulighet at det dreide seg om “a working girl”, men vi tror nok egentlig ikke det. Det var nok bare en dame med dårlig smak. Men morsomt var det jo, da.. :-)

 6. avatar Chibo

  Høres kult ut. En gentelman i språk. 😀

  En filolog, ja. En venn av ordet… :-)

 7. Et gullkorn; lettbent og med sptett! Jeg lot meg virkelig underholde! :)

  Sender med en koseklapp til Red Fox,selvfølgelig! :)

  Vi takker og bukker ærbødigst for fin omtale av våre små skriblerier. Hyggelig å kunne spre litt glede. Det er søndag morgen, og vår hustru – velsigne henne – og Red Fox har ennå ikke stått opp….

  Ha en herlig adventssøndag.. :-)

 8. “…og med sprett!”..huff,-det er tastesyken som slår til innimellom,vet du!

  De der tastene er slett ikke alltid like lette å takle! Det har vi erfart rett som det er… 😀

 9. Du har fått vinterbilde på bloggen! :-) Her i hovedstaden ser vi forøvrig stadig damer i slikt antrekk. De er så heldige at de skal gifte seg, og så uheldige at de må i utdrikningslag, og blir kledd opp etter alle kunstens regler av sine gode venninner. Da er det bare en ting å gjøre. Drikke med armer og bein og håpe at kvelden går fort.
  God helg til dere begge :-)

  Selv om det er vått og grått som vanlig her på den sørvestlandske regnkysten, så har vi i nostaligiens ånd tatt fram et bilde fra den gang da, mens vi fortsatt bodde i det gamle huset, og det faktisk var litt vinter om vinteren. Pent med litt snø, selv om vi ikke fordrar snømåking.

  Ellers har også vi sett de der stakkars folka som blir drukket ut, gjerne iført de latterligste kostymer. Vi får håpe at de har det kjekt. En stund, i alle fall…. :-)

 10. Dvs deg og din hustru, ikke deg og skinkedamen! 😀

  Fri og bevare oss vel…tenk på han som våkner opp ved siden av henne i sengen, dag etter dag.. :-)

 11. avatar MT

  Det er tydelig at du er ein venn av orda:)
  Dette er bere fornøyeleg ålese:)

  God adventssøndag til deg og di.
  Pass på stemma di.
  MTklem

  Nå er det snart tid for å begi oss i vei til søndagens seminardag. Det blir tøft. Men vi får synge forsiktig. Vi skal jo ha litt stemme igjen til mandag, også.

  Filologklem tilbake.. og ha en stemningsfull adventssøndag.. 😀

 12. Det er jo ukledelig og plumt, men jeg kan ikke annet enn å faktisk gi disse damene noen poeng for å sette farge og spiss på tilværelsen 😀

  Absolutt en spiss på tilværelsen, ja. Og den ufrivillige humoren på livets teatescene er gjerne den beste! :-)

 13. Hehe, man kan se mange rare kreasjoner på folk når man er ute, noen kledelige, og andre…vel, absolutt mindre kledelige:-)

  Absolutt stor grad av variasjon, ja. Men de det gjelder, føler kanskje at det de har på seg, er virkelig kledelig… og smaken er som kjent som baken… :-)

 14. Jeg lurte en stund på om jeg skulle si det til skinkedamen, altså hinte om at det kanskje var lurt å dra ned skjørtet en smule, mmen jeg skjønte fort at hun satt sånn med vilje, hun hadde planlagt å vise seg fram. Det var jo til glede for flere enn henne selv den aftenen! :-)

  Avgjort til glede for hennes medmennesker, ja. Men kanskje en annen glede enn den hun hadde ventet å vekke…? 😆

 15. Hun følte seg sikkert fin, og da er hensikten oppnådd.
  Men hva en mener i sitt stille sinn får så være..
  Dette synes jeg faktisk var å mobbe noen, jeg.
  De to det gjaldt koste seg og appellere til hverandre.. Det er jo bare fint! :)
  K.

  Veeel, kanskje det er en bittebitteliten snev av skadefryd over dette innlegget, men vi sa jo ikke noe til damen. Ikke tok vi bilde, heller. Og våre heftige lattersalver kunne for deres del, komme av festlige vitser. Så da får vi heller anse det som en komisk, liten scene fra livets teater. Damen trodde nok helt sikkert at hun så skikkelig fjong ut, og vi skal ikke utelukke at mannen hun var sammen med, likte det han så.

  Ha en fortsatt herlig aften… :-)

 16. He-he, jeg ser stadig vekk “mutton dressed up as lamb”
  og det er ikke alltid like vakkert nei :-)

  Lurer på hva de tenker jeg når de ser en gammel vær som meg 😉

  Vi kan nok alle være rimelig sikre på at det er folk der ute, som morer seg kostelig på vår bekostning, og mener at vi er latterlige dersom vi for eksempel våger oss en tur ut på byen. Dårlig smak i klær, og dertil altfor gamle til slikt…akk ja. Ting er ikke slik de engang var, selv for egentlig flotte herrer som oss… 😆

 17. Du vet, jeg er ikke sikker på hva som er verst. En slik dame du beskriver, eller ei virkelig hot ei som får oss til å sikle og miste all selvrespekt og/eller kontroll. Begge har evnen til å få oss til å kikke hemningsløst. 😀

  Hehehe..skikkelige blikkfang er de, uansett….om enn på forskjellige vis! Men de der hotte er jo flotte, da… :-)

 18. Jeg føler meg nesten truffet :) Bare nesten for jeg er jo ikke 45, men det hender jeg kler meg “utfordrende” bare for å erte opp en mann. Men det er hjemme. Men det har hendt at jeg har gått på byen en sommerdag i skjørt godt over knærne sånn at når jeg sitter kan du ane at det er strømpebånd du ser og ikke strømpebukse :) De fleste menn liker det – uansett alder. Ikke si at jeg burde skjemmes (for det nytter ikke – jeg VIL være meg ) :)

  Hehehe…det var ikke meningen å støte noen. Og folk må få lov til å kle seg som de vil. Du er sikkert flott i det der skjørtet om sommeren. :-)

  Ellers er vi nok overbevist om at det finnes mange der ute som ler godt av oss, dersom de skulle observere oss for eksempel på et utested. Vi er jo godt voksen, og det er sikkertm mange som mener at vi er av bortimot museal karakter… :-)

 19. avatar Sparkisan

  Forstår det slik at du Dag Egil er lærer. Når jeg leser slike innlegg blir jeg kvalm. Dette er mobbing på sitt verste, og så forventer vi at skolene skal bli kvitt mobbing. La folk se ut og kle seg som de vil så lenge det ikke er støtende. Du er utvilsomt velproposjonert, velkledd og moderne til enhver tid du ?

  Det er jo ille at du tar vår smule helgeobservasjon opp som mobbing. Det var jo ikke meningen. Men nå er det da en gang sånn stelt her i verden, at et innlegg mange vil anse som akseptabelt, vil andre igjen anse som støtende. Slik er det bare.

  Vi går ellers ut fra at det er flust av folk der ute, som mang en gang har ledd rått av oss, både hva gjelder utseende og påkledning. Vi har i så måte ingen illusjoner. :-)

 20. avatar epo

  Forfriskende med litt krydder i tilværelsen!

  Ja, ikke sant…? :-)

  Og selv om man skal avholde seg fra mobbing, må det være lov å glede seg en smule over det som oppvises på livets teaterscene.. 😀

Leave a Reply