Dag Eigil: Vi skal snart gjøre noe spennende…

Vel, i alle fall litt spennende.  Spennende nok for en halvgammel herremann som overtegnede.  Saken er nemlig at vi kjøpte en ny, stasjonær pc her i september, oppsatt med Windows Vista Home Premium.  Med rett til fri oppgradering til Windows 7 i tidens fylde.  Det var bare til å sende inn kopier av kjøpsbevis, samt registrere seg på en relevant nettside, så ville vi få oppgraderings-dvd’ene i posten etter hvert.

Jada, her har vi den, og vi vurderer å skride til verket.  Vi har jo alt som kreves for en vellykket oppgradering, så dette burde jo gå bra.  Piece of cake!!

Her har vi jo både Upgrade Assistant…

og instruksonsbrosjyre på diverse språk, så dette skulle jo være fort gjort. Men så begynner vi å lese litt i den der brosjyren. Og det er så menn ikke så rent lite som skal gjøres i forkant av selve oppgraderingen.  Man bør ta backup av samtlige brukerfiler, dokumenter, bilder og whathaveyou.  Det bør også lages til sikkerhets-dvd’er med Vista-oppsettet, i tilfelle krise…hmmm.  Alt dette kommer til å ta tid, og det er litt nifst.  Vi er jo som kjent en forsiktig herre, en snill og grei, sådan, som knapt nok gjør en frue fortred.  Nei, her tar vi ikke unødvendige sjanser.  Vi skal også kjøre den der Upgrade Assistanten i forkant av selve hovedsaken.  Tør vi dette?  Tar det lang tid?

Akk ja. Livet er fullt av avgjørelser.  Kanskje sikkerhets-dvd’ene i dag, og resten en annen gang?  Gode råd mottas med takk… 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1

16 comments


 1. Dette tar hele kvelden! 😀

  Mitt råd? Kanskje til helga…. 😀

  Det får bli noe slikt, ja. Eller så får vår hustru – velsigne henne – gjøre det. Kor-seminar hele helgen for vårt vedkommende… :-)

 2. Enig med overnevnte : kanskje til helga… hehe.. men dette tar sin tid, og du bør ikke ha masse annet å gjøre.. også vente og vente og vente…. lykke til:)

  Vi ser ikke akkurat fram til prosessen, for å si det slik. Har du oppgradert, kanskje…? :-)

 3. Gjøre noe spennende…

  Regnet med dere skulle ha noe sånn team-building blant lærerstanden, jeg…

  Rafting i Figgjoelva f.eks….

  Vel. Det kan jo bli spennende nok med installasjon av Windows 7! Lykke til.

  Du kan jo ha rett i at slike aktiviteter nok hadde vært noe mer spennende enn pc-oppgradering. Men det spørs jo hvordan man ser på det. Foreløpig har vi utsatt det, prioriterer retting…akk ja.
  Ha en herlig aften og uke fortsatt… :-)

 4. Hadde jeg gjort det med min stasjonære så hadde det sikkert sagt poff.

  Men lykke til :-)

  Vi vet at det ikke selges så mange stasjonære pc’er lenger, men vi har altså faktisk kjøpt en ny slik. Vi liker å taste på skikkelig tastatur, foran en skikkelig skjerm. Kanskje en ide…? :-)

 5. Det tar sikkert 6 tima!

  Minst! Pluss banning, edder og galde…! :-)

 6. Oioioi, jeg skulle gjerne hatt ny laptop, men hater å skifte alt det godegamle med nyttogbedre. Hadde jeg fått godegamle windows til den nyebedre laptopen ville det kanskje vært annerledes… Lykke til, gamle ørn!

  Hehehe..vi ser ikke akkurat fram til den oppgraderingsjobben, men det må vel til. Det skal bli så mye bedre da, sies det. Men vi vet nå ikke. Vi har maskiner med XP og andre igjen med Vista. Og nå, altså, snart en med Windows 7…. :-)

 7. avatar le-menace

  Er det ikke noget perverst at gaae til indkøp af stationære maskine i disse dage?

  Vel, kanskje. I noens øyne. Men vi pene og dannede mennesker, som bor i møblerte hjem i klarerte omgivelser, liker å arbeide ved en stasjonær pc med skikkelig tastatur, og skikkelig skjerm. Og da den gamle avled, og for til de evige Windows-marker, så kjøpte vi en ny. Jada, vi har laptop’er, også. Hvorav en med Vista. Går oppgraderingen greit, så tar vi den også. :-)

 8. Det tar en evighet, og så må du restarte 27 ganger 😀

  Grøss og gru! Dette er nok en jobb som krever sin herremann fullt ut. Noe som krever selvdisiplin og ditto beherskelse! :-)

 9. avatar Esarmika

  Mitt råd er: Innstaller linux! :)

  Men. Siden linux sikkert ikke er ønskelig så burde du nok installere windows 7. Selv om det jeg har hørt er at det skal være omtrent like dårlig som vista (men noen forbedringer burde det vel være?)

  Backup av alle filer og mapper osv er vel en selvfølge? Jeg har ekstern harddisk som jeg har lagret kopier av alt jeg gjør på (man kan vel også få tak i software som kopierer automatisk, tror jeg), samt at veldig viktige dokumenter også blir kopiert til en server på nett ett eller annet sted (for eks da jeg gikk videregående hadde jeg viktige kopier på ItsLearning- siden), eller lagrer dem på mailen eller liknende.

  Jeg hadde ikke giddet å ta backup av vista-systemet, fordi jeg synes alt, absolutt alt annet er bedre, men det kan sikkert være lurt. Men, jeg hadde ikke giddet. De må sikkert bare skrive det for at du ikke skal saksøke dem hvis det ikke funker, eller noe;)

  Ellers så kan du jo begynne i kveld, og la den jobbe i natt? :)

  Hei og hopp, hyggelig at du stikker innom en tur! :-)

  Joda, backup er nok greit. I alle fall av dokumenter og bilder. Backup av Vista vurderer vi å droppe, ja. Men vi er ikke helt sikker ennå. Men Windows 7 skal faktisk være langt bedre og mer stabilt enn Vista. Vel, vi får se.. :-)

 10. spennende?? syns d høres mer skummelt ut jeg..

  Både spennende og skummelt. Og kanskje også litt kjedelig…ørten omstarter, etc.. :-)

 11. Ta en back up og sett av natta, men dette klarer du. Jeg har da såpass tiltro til deg, Dag Eigil!

  Backup er viktig. Men vi håper da at vi ikke blir sittende oppe hele natten med dette “negerarbeidet”.. :-)

 12. Vel, det er jo alltid hyggelig å få ny pc, da. Og siden håpet er lysegrønt får man jo tro at alt blir bedre med den nye. Den som lever får se. :-)

  Absolutt kjekt med nytt datautstyr, ja. Til og med en stasjonær sådan. Jada, det er ekstravagant, og vi vet det. Men oppgraderingen skal nok gå greit. Bare man får tid. :-)

 13. Som du sikkert skjønner av responsen her så nytter det ikke å bare klikke “ok” og gå og legge seg. Når det gjelder backup så kan det ikke være så grassat mye som skal backes øpp siden september. Hvis du har det i noen ryddige foldere så burde disse kunne zippes. (høyreklikk øverste folder i hierarkiet og velg “send til zipped folder”) og kopier denne over på en cd etterpå. Tekstdokumenter reduseres til noen få prosent av sin egentlige størrelse på denne måten.

  Break a leg :)

  Det bør kanskje ikke være så mye arbeid å ta backup av dokumenter og bilder, etc., men det bør visstnok også opprettes sikkerhets- og oppstarts-dvd’er av Vista-konfigurasjonen før selve oppgraderingen. Sånt for sikkerhets skyld. Det går sikkert greit uten, også. Men maskinen ble levert uten restore-dvd. Det må man lage til selv. Ting tar tid…men vi tøffe og erfarne mannfolk greier nok jobben.

  Du har vel selv en Vista-maskin å oppgradere? Men som den effektive IKT-personen du er, har du vel gjort dette forlengst? Gikk det greit? :-)

 14. Synes ikke det der ser noe gøy ut, det hadde jeg overlatt til guttungen…. Men kos deg:)

  Ja, folks krav til hva som er spennende, kan nok i høyeste grad variere. Så dette blir spennende, kanskje også litt nifst. Men når vi kommer i gang, viser det seg sikkert at det er arbeidsomt og kjedelig… :-)

 15. Synes det høres skummelt ut jeg.. ” I TILLFELLE KRISE” Det var ikke mye oppløftende i de ordene.
  Tror jeg hadde hatt en annen Kopi-data og prøvd meg på først, Bittert om det sier Poff og allt blir borte.
  Det kan nok ta tid, ja, noen Døgn. 😮
  Ha en fin kveld.

  Får håpe det ikke blir tale om døgn på det der. Men så må vi jo vedgå at vi har flere maskiner som kan/bør oppgraderes. Vi får forsøke med en først. Etter backup… :-)

 16. Hvis du tar det til helga (evt neste helg) kan du drikke rødvin samtidig! 😀

  Høres litt fristende ut. Men det får vente litt til…hektiske helger et par uker framover… :-)

Leave a Reply