Dag Eigil: Fredagsfølelse på en torsdag

Det er selvsagt et skikkelig luksusproblem, og det skjer ikke alltid, men alligavel: Det hender at vi ser med en viss mistro på torsdager.  Som i dag, for eksempel.  I dag burde det absolutt vært fredag. Eller rettere sagt, fredagskveld.  Vi sitter jo her, nærmest sprekkeferdig av fredagsfølelse.  Det er nesten helg, den er så nær at vi nesten kjenner smaken av den, rent ut til å bli smått euforisk av, og så er det bare torsdag.  Vi ihukommer at vi faktisk skal opp i grisotta en dag til. Vakle ut på badet, tisse, dusje og iføre oss de nødvendige tekstiler, hive i oss noe kaffeskvip og et bar brødblingser, smile pent til vår hustru – velsigne henne – når hun kommer opp trappen i all sin skjønnhet, morgenfrisk, velduftende og velfrisert, i motsetning til sin morgentrumpne husbond.  Manne seg opp, komme seg av gårde, og utholde enda en arbeidsdag før vi kan forlate arbeidsstedet til fordel for et par fridager. 

Mandagen er generelt kjip, men den er i alle fall ærlig.  Den gir seg ikke ut for å være noe annet enn den er, nemlig kjip.  Første etappe på den tunge vandringen fram mot helg.  Torsdagen, derimot, kan være infam…

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

13 comments


 1. trist, men akk så sant…sitter her med fredagsfølelsen selv…til ingen nytte……:(

  Huff, ja. Men på den annen side, den som venter på noe godt, venter kanskje ikke forgjeves…? :-)

 2. Denne uken skulle jeg ønske hadde flere arbeidsdagen og at fredagen ikke kom så fort som den gjør. Skal ha huset fullt, 9 gutter på 14-15 år (og det i tillegg til mine egne unger) som skal ha Lan kveld. De skal fores, overnatte og de har en merkelig oppfattning av hva en fredagskveld er… den varer nemmelig til kl 14 lørdagen:/… mne det blir helt sikkert hyggelig, uansett er de nok opptatt av sine spill

  Det høres ut som en gedigen utfordring, og vi vil bare ønske lykke til. Håper at det blir som du sier, og at de er så opptatt med dataspillene sine at huset er rimelig intakt i etterkant. :-)

 3. Skal jeg fortelle deg noe morsomt? Jeg har fredag i dag, jeg! 😀

  Fri fra jobben i morgen og utsikt til en helg uten Bråk!

  YES!!!!

  Kos deg! 😀

 4. Guttene er snille som lam, det er ikke det. men litt ekstra matlaging og oppvask blir det jo:)… men det må en mamma til tenåringer tåle, så jeg bare griner;)

  Ja, vi tviler ikke på at det blir strevsomt. Lykke til, uansett!:-D

 5. … og her trodde jeg altså jeg kom til å finne et sinna-innlegg ang. VGBlogg og tekniske problemer igjen 😆

  Nei, her er det nok mer basale torsdagsfølelser som betones. Men hvem vet, kanskje fredagstrøbbelet og fredagstregheten kommer tilbake da..? :-)

 6. Jøss, fredagsføleles på en torsdag?

  Skulle nesten tro du hadde blitt overrasket med taco til middag?

  Eller var det “fræddan” som kom litt tidlig i uken?

  God helg i morgen, uansett!!

  Ingenlunde slike eksesser, nei. Bare et par smågrynt i forkant av den tilstundende helgen. Etter å ha vært syk noen dager. Og presset oss på jobb, som vi har en hang til å gjøre… akk ja. Ikke alltid like lurt, det der.

  Ha en fin helg, dere også… :-)

 7. Takk! Jeg mistenker at jeg skal klare det. 😎

  Slett ikke utenkelig… 😀

 8. Har du kastet deg på flaska Daggis? Hehe 😉

  Kunne sikkert vært godt med et glass, selv på en torsdag. Men her kjører vi den streite og litt kjedelige linjen! :-)

 9. God beskrivelse , noen og hverkan kjenne seg igjen- men i MORGEN er det helt ekte fredag.;o)

  Ja, heldigvis er torsdagen en overgang! :-)

 10. Jeg har en god nyhet til deg sånn på morgenkvisten: Det er fredag!!!!! 😀

  Den beste dagen i uken, fylt av forventning om alt det hyggelige helgen skal bringe med seg. Selv om timene snegler seg avgårde har man noe å se frem til, og før man vet ordet av det snubles det over dørstokken i høye hæler med pakkenelliker og man kan synke ned i den gode helgefølesen…god helg til deg og din hustru! :-)

  Ja, det er absolutt en herlig følelse. Fredagen er egentlig den beste dagen i hele helgen! Kos deg.. 😀

 11. For øvrig (på den ekte fredags morgenen) er det på sin plass å minne om hvilken dato vi har i dag…

  Vi får satse på å komme og gjennom uten større problemer.

  Heldigvis kom vi oss igjennom den der fredag den trettende uten problemer denne gangen, også. Nyt lørdagen og resten av helgen… :-)

 12. Du har helt klart et poeng..Torsdager ligger litt krøkkete til, og stenger for helgen.. 😉 Men i dag er det Fredag! Hurra! :)

  Ja, de der torsdagene er litt sånn krøkkete på den måten. Og i dag er det endatil lørdag! Not bad. :-)

 13. Hallooo! “…smile pent til vår hustru når hun kommer opp trappen i all sin skjønnhet, morgenfrisk, velduftende…” ?? Her er det snakk om to dautrøtte typer, som utveksler morske “morn”, og det er smått med smil å spore halv sju om morran.

  Etter kaffe og oppvåkningstime, når man er i gang med dagens dont, går det seg til etterhvert. Og det er hverdager det er flest av, så man har det bedre når man aksepterer at det ikke er fredag til stadighet! :-)

  Vel, men kan kan da i alle fall ha illusjonen om en smule morgenfriskhet! :-)
  Og hverdagene, som det er avgjort flest av, er også en del av livet. Verdt å tenke på, i grunnen. :-)

Leave a Reply