Dag Eigil: Hvordan får man liv i en Blogspot?

Vi har også, i likhet med dere der ute, lagt merke til at det faktisk er flerfoldige dyktige og populære bloggere der ute, som faktisk bruker Blogspot. Vel, kanskje ikke bare dyktige bloggere, men dog. Så vi har lenge lurt på det der: Hvordan får man i grunnen liv i en Blogspot? Det later jo til, sett fra vårt ståsted, at et innlegg i papirformat, låst inne i en safe, og dumpet i det dypeste krateret på Månens bakside, sannsynligvis får mer merksemd og flere kommentarer enn det vi legger ut på Blogspot. Merkelige greier. Rent ut mystisk. Er det noen der ute som har innspill her…?

Nei, vi har på ingen måte tenkt å absentere oss herfra.  Men i disse nedetidsdager kan det jo være greit å ha en fungerende reserveblogg… 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

13 comments


 1. Kombiner med Nettavisens Bloggliste. Lykke til!

  Har gjort det allerede, med denne bloggen. Men man kan jo absolutt melde inn blogspot’en, også. Godt å ha en reserveblogg i disse vgb-nedetider… :-)

 2. Ingen innspill fra min side Dag Eigil, for jeg vil helst at det skal være mest liv her :-)

  Heaven forbid, vi har ikke tenkt å stikke av herfra. Det er bare et akademisk spørsmål. Man har jo en blogspot som reserveblogg, da. :-)

 3. Altså, egentlig ikke. Jeg har visst en blogg der men har aldri følt noen trang til å følge den opp. VGBs selvforskyldte tekniske problemer er irriterende så det holder, noen ganger nesten uutholdelige, men en bloggportal er mer enn teknologi. Det er mennesker også, og vaner og tilhørighet og kjenslevare ting … *snufs*

  Jeg kan ikke fri meg fra følelsen av at enkelte mytterier begått av tidligere høyt profilerte bloggere på VGB ikke bare har sin årsak i teknologisk frustrasjon, men mer en litt sånn snurt sak siden det nye opplegget som ble introdusert sist gang på merkelig vis også gjorde noe med det fokus disse hadde hatt, inntil da….

  Jeg benytter enledningen til å reklamere for mitt tidligere innlegg i den anledning:

  http://sjalle.vgb.no/2009/06/09/sjalle-maradona-syndromet-metablogging/

  Bare en teori, men alligavel… 😀

  PS: hadde de hatt orden på sysakene inne på bruket så kunne vi hatt uovertrufne widgets og greier til å orientere oss og følge med på det vi ville. _Det_ ville gjort underverker for trafikken og muligheten for folk til å være “på hugget” når ting skjedde.

  Du er inne på vesentlige ting der. Og for all del, vi har ikke tenkt å følge med mytteristene. Vi liker oss i grunnen her, men så er det dette med nedetiden, tregheten, etc., da. Man har en blogspot som reserveblogg, den kan være grei å ty til i nedetider. :-)

 4. Jeg har ikke peiling på hva du snakker om engang :)
  Er syk og sur idag, men kos dere dere som kan.

  Hehehe..Blogspot er rett og slett en annen bloggportal.
  Syk og sur? Ditto her. Vi ser på ingen måte fram til mandag og arbeidsdag. Man føler seg fortsatt elendig. Men nyt søndagen likevel… :-)

 5. Jeg har snust litt rundt om kring etter at vgb begynte å tulle med ny bloggportal.
  Blogspot er knallfint for kjapt å kunne legge ut et innlegg med noen bilder til. Rett fra Picasa.
  Men den må meldes inn og reklameres for om man vil den skal syntes. Nå finner jo søkerobotene den uansett etterhvert, så skriver du om noe folk søker på blir den jo funnet..
  På vgb er bloggen litt mer synlig fordi det er et lite samfunn her inne. Og vgb’ere er flinke til å kommentere hos hverandre. Akkurat det krever litt tilvenning at det ikke skjer overalt…
  Wordpress er et flott verktøy og jeg har en blogg der også. Og original wordpress fungerer kjempefint. Det makkverket vgb har er deprimerende.
  Vgb-bloggen min blir ikke slettet eller lagt helt død, men jeg skal innrømme at den tid jeg nå bruker på pc’n blir brukt på blogspot og facebook….

  Ha en flott søndag !

  Joda, Blogspot er brukervennlig og grei, og ikke minst stabil. Det går jo også an å melde den inn til Blogglisten. Deprimerende greier med VGB, men så er det dette med samfunnet rundt den, da. Joda, man er da på Facebook, selv også! :-)

 6. Jeg tror Anneblogger har peiling på det… 😯

  Hmmm…takk for tipset…får sjekke… :-)

 7. Jeg vet ikke. Min blogspot er dødsom i graven. Nå er jo ikke det så rart da det eneste som har vært skrevet der på evigheter er ditt siste svar på min kommentar hos deg.

  Men den var ganske død mens jeg fortsatt skrev der også. Det var derfor jeg havnet her inne. I starten skrev jeg der og kommenterte her. Det ble litt som å sitte og rope ut i det store intet.

  Men får du noen glupe ideer så formidle dem gjerne videre!

  Det er ikke mye merksemd å få der inne på Blogspot, nei. Og vi beundrer de som får det til å funke med en slik bloggløsning…. :-)

 8. avatar Anne Marie Dranger Bachen

  Hei Dag Eigil
  Først lurte jeg på hva blogspot er og googlet. Jo da. En bloggprotal. Har jeg en sånn fra den tiden jeg raste rundt for å lære? Jo, det hadde jeg. Husket til og med brukernavn og passord – lite originalt. Hadde en fra 2007. Men hva mer oppdaget jeg. Genialt. Jeg har begynt å kvitre. Der ligger jammen alle mine kvitringer i nyere tid uten at jeg har gjort noe for det. Twitter benytter altså samme protal, eller så er de koplet sammen. Kan lite om dette. Bloggen er fra 2007. Bortglemt men like fullt der ute. HA!! Artig. Så er den også koplet mot min wikispaces, som altså benytter samme plattform. Wikien brukte jeg i 2007 i forbindelse med et studieopplegg på NTNU i Trondheim. http://holoppwikispacescom.blogspot.com/
  Tror neppe noen oppdager verken wikien eller bloggen av seg selv. Får aldri kommentarer i alle fall.

  Du verden, så lærte vi noe nytt i dag, også. Selv har vi ikke helt kommet i gang med den der kvitringen. Får ikke en gang til å laste opp et brukerbilde. Merkelige greier. Får prøve å sjekke det en gang til… :-)

 9. Har ikke prøvd blogspot jeg heller…tror jeg….men jeg holder meg her inne hvor jeg liker meg best.

  Her er det i alle fall et bloggsamfunn. På Blogspot er det jo ingenting. Men vi har stor beundring for de som virkelig greier å få besøkstallene opp på en slik. :-)

 10. Jeg var på bloggspot. Jeg får lite kommentarer her, men der var det ingenting:( holder meg her jeg.

 11. Jeg har forsøkt etter alle kunstens regler å få liv i bloggspotbloggen min. Men uten å lykkes noe særlig med det. Oppmelding til diverse “ping” og “pong” der du drukner før du har fått klikket “ping”.

  Derfor er bloggspoten min ubrukelig og totalt unyttig som sosial tidtrøyte. Man sitter der inne å formelig snakker med seg selv. Nærmere en slags elektronisk psykiatrisk avdeling Post4!

  Hehehe..ja, man kjenner seg igjen i den der beskrivelsen av tilværelsen på Blogspot. Ikke mye liv, nei. Selv om Blogspot fungerer greit sånn rent teknisk sett. :-)

 12. Jeg aner ikke, har ikke prøvd blogspot… min reserveblogg er av typen wordpress. Og tro det eller ei, den funker bedre enn den her inne… 😉

  Du verden, du verden. Joda, vi tviler ikke på at den der reservebloggen fungrerer…akk ja. Men vi fortsetter å være en evig optimist….tralalalala… 😀

 13. avatar SEB

  Tja, nå får jeg ikke så mange kommentarer på Blogspot, men det kan jo ha en sammenheng med hvem jeg skriver for og hva jeg skriver… 😉 Tror du må reklamere mer for Blogspot enn for VGB, prøv f.eks Blogglisten og twingly.com. Men så er det jo, som nevnt flere ganger her, mye mer driftsikkert! :)

  Det med driftssikkerheten er uomtvistelig. Helt klart. Har ellers meldt denne bloggen inn til Blogglisten, og det funker. :-)

Leave a Reply