Dag Eigil: Alt var bedre før!

Som de fleste andre, har heller ikke vi kunnet unngå å få med oss all hypen omkring svinfluensaen, og hvor farlig denne kan arte seg, selv blant presumptivt  friske og robuste personer i sin beste alder.  Og i media presenteres det tragiske historier om særdeles alvorlige, og endatil fatale, tilfeller.  Unge mennesker som dør av svineinfluensa, etter en tid på intensivavdelingen. Og vi har ingenlunde noen grunn til å betvile det alvorlige i situasjonen, selv om svinfluensaen for de flestes vedkommende arter seg som en ganske så alminnelig influensa.  Hvilket i seg selv kan være ille nok.  Vi har heller ingen problemer med å ta inn over oss at det nødvendigvis vil få alvorlige, samfunnsmessige konsekvenser dersom bortimot halve befolkningen ligger strøkne samtidig. 

Men det som virkelig forbauser oss, er all den skepsisen som retter seg mot svineinfluensa-vaksinen Pandremix.  For  dersom vi skal feste lit til det voksende hylekoret av skeptikere, vaksinevegrere og mer eller mindre selvbestaltede sunnhetsapostler, så er det denne, altså vaksinen, vi bør være redde for.  Det er simpelthen ikke måte på hvor farlig den er, denne lugubre miksen av squalen, kvikksølvforbindelser, døde virus og en drøss med andre kjemikalier.  Og det er jo som kjent ingen grenser for hvor langt farmasimafiaen er villig til å gå for å oppnå profitt.  Dersom vaksinen ikke er frambragt med tanke på å redusere menneskeheten, da.  Det faktum at vi daglig får i oss en dose kvikksølv gjennom maten, er ikke så nøye.  Det vi får i oss av så vel kvikksølv som andre tungmetallforbindelser gjennom vår forurensede byluft, snakker vi heller ikke om.  Men vaksinen, den er fali’ , den!  Ja, det er i sannhet skumle tider vi lever i.

Men noen av skeptikerne går enda lenger.  For egentlig er det ikke så bra med vaksine mot vanlig sesonginfuensa, heller.  Man bør egentlig avholde seg og sitt hus for å ta denne vaksinen, også.  For det er jo kroppens eget immunsforsvar som skal ta seg av slikt, må vite.  ja, egentlig er det bare sunt å bli influensasyk.  Styrkende for immunforsvaret, det  der.  Og dessuten er det HEEEEELT sikkert skumle og endog farlige kjemikalier i denne vaksinen, også.  Best å holde seg unna.

Ja, vi er så enig, så enig.  Vårt legeme er som et tempel, og man bør holde det purt og rent.  Man bør følgelig avholde seg for å forurense og ødelegge det som er naturgitt.  Følgelig bør man holde seg for god til å få noe som helst sprøytet inn i kretsløpet.  Egentlig burde man avstått fra medisiner som sådan, og framstå i “pura natura”.  Og vi tenker tilbake på de virkelig gode, gamle dager, da det ikke fantes vaksiner mot noe som helst.  Da folk tok imot både tuberkulose, polio og stivkrampe med smil og dødsforakt, og aksepterte Skjæbnen, bøyde seg for Lagnaden.  Ikke fantes det antibiotika, heller.  Og folk med astma og allergi la seg ned og døde, pent og pyntelig.  Ja, det må ha vært tider, det!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

11 comments


 1. Jeg er nok temmelig “old school” i denne sammenheng ja. If it doesn’t kill you it makes you stronger. :)

  Man er vel egentlig litt konservativ selv, også. Men det får da være måte på hylekor. :-)

 2. Ja alt var bedre under krigen! 😀

  Men man kan tenke seg at disse flotte vaksinene mot tub og polio også bidro til å gjøre oss så tallrike at vi nå kveler jorden?
  Disse treklemmerne sier iallefall at vi gjør det.
  Og det stiller oss da foran et paradoks eller dilemma.

  Kan vi vente oss supersykdommer i framtiden?

  Ja, selvfølgelig var alt bedre før. Du verden, tenke seg til. Men befolkningseksplosjonen er et underkommunisert faktum, ingen tvil om det. Supersykdommene kommer nok, til slutt… :-(

 3. Knallbra, Dag Eigil! :o)
  Du fikk sagt det.

  Jeg er hjertens enig med deg og strør fem ufarlige stjerner over bloggen din!

  Tusen takk for stjerner og oppmuntrende kommentar! Ja, mye var bedre før. Helt klart…! :-)

 4. Du får sagt det du. Gamle dager, det var tider det. Grøsj.

  Hei og hopp! 😀
  Ja, gamle dager, det var tider, det. Da kvinner var kvinner, og menn hadde hår på steder dagens blautfisker knapt aner eksistensen av. 😆

 5. Her føyer jeg meg inn i det som forhåpentligvis blir ditt hylekor mot besservisserne her.
  Klart det var bedre i gamledager Dag Eigil, det har vi jo sett på bloggen og det.
  Det er klart at vgb var i risikogruppen da vi ble vaksinert for de fleste andre tålte jo WP. Så sier de lærde i hvert fall.

  Jeg følger Starletts stjernedryss og kan garantere at de er sykdomsfrie selv om de kommer fra en risikoperson.

  Vi takker og bukker for sykdoms- og smittefrie stjerner! Og jo, selvsagt er det seriøst. Alt var bedre før. Vi selv, også…akk ja. Men vi får klare oss som best vi kan.. :-)

  Hold for nesa, for nå kommer de :-)

 6. Der fikk du sagt det Dag Eigil! Merkelig at man er mer skremt av vaksinen enn selve sykdommen. Sykdommen har da foreløpig tatt flest liv? Pyser kalles dem som lar seg vaksinere. Pø! De virkelige pysene er de som er redde for et lite stikk :) Og jada jeg ble vaksinert forrige mandag da jeg er i risikogruppen. Og lever enda. Min sønn fikk dessverre ikke i denne omgang, da han bare er lett plaget med astma. Og nå ligger han syk her, med etter eget utsagn: generell sykdomsfølelse 😀 Tror mest det er en vanlig forkjølelse han har fått, men sikker kan jeg ikke være. De ville (forståelig nok) ikke ha ham på legekontoret pga smittefaren. Fikk beskjed om å kontakte dem igjen om tilstanden forverret seg.

  Da vil vi først og fremst ønske pasienten god bedring, hva enten det dreier seg om svinfluensa eller noe annet. Selv tok vi vaksine mot vanlig sesonginfluensa i dag, svinet må vi nok pent vente på. Litt merkelig at arbeidsmaurene, som man sier at samfunnet er så avhengig av, skal komme sist i køen. Men det er ikke noen lett prioritering.
  Ellers er det mange som fortsatt hevder at de verken skal ta den ene eller den andre vaksinen. Dem om det. Ha en fortsatt så fin kveld som mulig. :-)

 7. De Gode Gamle dager.. Ja, det vat tider det.
  Eller kanskje ikke.. De var ikke så gode for en hel del og en hel del opplevde ikke å bli så gamle av Dage’ heller.. Om du skjønner hvor jeg vil hen.
  Jeg er SÅ lei av alt Svine-ditt og Svine-datt at jeg tror jeg får krampe om noen i det hele tatt sier mer om saken.
  … Når tok jeg stivkrampevaksinen sist, monn tro ?.. Øøh-mm..
  Seriøst bra innlegg.
  :)
  K.

  Det er vel en stund siden vi siste gang tok stivkrampevaksine, mener det var en gang vi ble bitt av en halvvill katt som vi skulle kaste ut.
  Den var helt sprø, og klorte og beit. Hånden hovnet opp, og det bar rett til lege. Antibiotika og stivkrampesprøyte. Akk ja. Ellers tok vi vaksine mot vanlig sesonginfluensa i dag. Ja, vi er bleik. Ha en fortsatt herlig aften.. :-)

 8. avatar kungfuz

  I mit forige liv, den gang jeg var ung, fikk vi Rigabalsam på brøstet. Det hjalp for gnagsår mener jeg å huske. Ja, også hemorider tror jeg.
  Men det var det ingen som nevte.
  Og hjalp ikke det, kunne man ta tran.

  Og når jeg fikk 40 i feber da skulle jeg egentlig være dau. Men da fikk jeg en kjukk dyne over meg, for da skulle man svette det ut.

  Og da gjorde man det da.

  Hallelulia, jeg lever ennu.
  Ja , er det ikke herlig? Vi lutrede, godt voksne mennesker, vi lever fortsatt, tross mange prøvelser.
  Sikkert ikke helt ueffent, det opplegget med kamferdråper mot hemorroider… :-)

 9. Du får sagt det du, Dag Eigil :-)

  Drysser stjerner jeg, og ønsker deg og din hustru, velsigne henne, en fin kveld.

  Ja, vi prøver, i alle fall. :-)
  Takker for stjernedryss og hyggelig kommentar. Nyt kvelden… :-)

 10. Ufattelig bra skrevet, og jeg må si meg 100 % enig! Det har vært unødvendig mye skepsis rundt vaksiner generelt de siste årene og det meste har vært udokumentert tullball. Det meste ekstreme eksemplet er MMR-vaksinen, som har vært her i mange år og er velprøvd og faktisk forhindrer smitte!
  Noen mente den medførte autisme. Mange foreldre nektet å vaksinere sine små. Meslinger, kusma og røde hunder blomstrer så opp igjen. Og så viser det seg at den undersøkelsen som koblet vaksinen mot autisme var ren humbug! Likevel holder slike rykter stand i befolkningen.

  Herlig og oppmuntrende kommentar! Ja, vi er kanskje blitt så bortskjemte i all vår vaksinerthet, at vi tar ting for gitt. Og så kommer det slike bølger med skepsis og lutter vegring, og tilbake til naturen-naivitet. :-)

 11. Jeg legger dette usedvanlig gode innlegget som lenke i kommentarfeltet på mim blogg.

  Hyggelig melding fra hyggelig blogger. Ha en fortsatt fin aften og uke… 😀

Leave a Reply