Dag Eigil: Nortura? Mat? Nei, vet De hva!

Opptil flere Nortura-anlegg legges ned, og hundrevis av arbeidsplasser går tapt.  Vi trenger visst ikke mat heller i disse finansgristider.  Men på den annen side kan det sikkert være både sunt og slankende.  Nå hevdes det at nedleggelsene er relatert til sterk konkurranse fra såkalte billigmerker.  Men så har vel norske forbrukere heller aldri vært spesielt opptatt av kvalitet.  Og det er jo sant.  Så lenge vi får grisematen vår, så er vi fornøyde.  Nøff-nøff… :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

6 comments


 1. Tja, om det var opp til meg, kunne de godt legge ned de avdelingene som lager Halal/Kosher mat, da det er dyremishandling og totalt overflødig her i Norge og verden forøvrig.

  Det er utvilsomt dyremishandling, ja. Utrolig at man skal gjøre knefall for elendigheten. :-(

 2. Husker du hvor mye bråk det ble rundt Nortura og ICA da det ble avslørt sviktende hygiene at de trikset med holdbarhetsdatoer?

  Men når Staten selv nå vurderer å pakke om Tamiflu-medisin som er mer eller mindre utgått på dato og gi den en helt ny holdbarhetsdato, er det merkelig stille?

  Hmmmm…merkelig stille, ja. Nesten litt magi over det der. Gamle medisiner blir som nye.

 3. Vi vil gjerne ha kvalitet. Vi vil bare ikke betale for det. På samme måte som vi gjerne vil ha velferdsgoder, men ikke betale særlig med skatt. Dyktige håndverkere, gjerne som snakker norsk, vil vi også ha, men ikke betale for dem heller.

  Derimot vil vi gjerne at folk skal betale dyrt for å benytte seg av akkurat vår arbeidskraft…

  Helst vil vi ikke jobbe i det hele tatt, men likevel forventer vi kvalitet i alle ledd fra andre. For det er som kjent bare de andre som skal levere kvaliteten. De andre der ute, de som vi ser på som en eneste stor selvfølge… :-(

 4. På generell basis vi jeg si at nedleggelser og oppsigelser er det minst kreative man kan gjøre når tallene ikke går opp, så vi bør kanskje være littebittegranne forsiktige med å bare skylde på konsumentene. Det er mye blårussfilosofi ute og går, i dress, på styrerommene.

  Dessverre er nok dette ikke helt utenkelig, nei. Og kanskje man fortsatt har fortjeneste, men ikke fortjeneste nok. Og så blir det innstramminger, oppsigelser og nedleggelser, som om tidene aldri skal bli bedre igjen. Ikke spesielt kreativt, nei… :-(

 5. Kanskje vi går tilbake til selvberging igjen snart 😀
  Skummelt 😕

  Ikke utenkelig, hvis tatt til sin ytterste konsekvens. Og da vet man jo hva man får. Kanskje…. :-)

 6. Nortura sliter av helt andre grunner. Jeg vil tro at anleggene og organisasjonsstrukturen ikke er kostnadseffektive nok. At forbrukerne skal ha lave priser er ikke noe nytt.

  Ja, det er vel det som hevdes. At systemet ikke er kostnadseffektivt nok. Akk ja. :-(

Leave a Reply