Dag Eigil: Men hva kan vi egentlig?

Ja, vi har ofte lurt litt på det der, i en verden full av kunnskapsrike og talentfulle mennesker.  Av og til skal man sette seg rolig ned, være ærlig med seg selv, og tenke over akkurat dette.  Etter noen tid sitter både vi og vår hustru – velsigne henne – igjen med svaret: Ikke særlig mye!  For å vri litt på formodentlig salig Ajax:  Me har møje ved, men det e ein dårligge sort.  Akk ja.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

9 comments


 1. Syns du at du kan for lite får du heller lære deg mer? 😀 Om du ikke har blitt for gammel til å ta til deg lærdom da… 😆

  Vår hustru – velsigne henne – strøk akkurat kor-skjorten vår. Hun er flink til det der. :-)

 2. Man kan aldri nok, og rekker aldri å lære alt! Heldigvis! :)

  Du har nok et poeng der. Og dessuten, jo mer man lærer, jo mer innser man hvor lite man egentlig vet… :-)

 3. Jeg kan mye jeg!………skal vi se…jeg kan…hmmmm…. nei, det kan jeg ikke nei, men det da? Det kan jeg vel….ikke det heller nei……JO! Det kan jeg….ja det kunne jeg:)

  Våre kunnskaper udi…uff, nå har vi visst glemt det.. er ikke det de aldri har vært! :-)

 4. “Vår hustru” kan både det ene og det andre, selv om husbonden later til å tro at det begrenser seg til en sølle skjortestryking. Hustruen kommer på sikt tilbake med et utdypende innlegg om saken på egen blogg.

  Vi kan både gå og snakke på en gang, slett ikke verst! Det har hendt at vi har gått, snakket og spist pølse samtidig, også. Ok, vi innvilget oss en liten pause. Med gåingen, that is… 😆

 5. Prøv å tenk litt positivt da, det er jo mye du og dere kan :)

  Vi tenker, vi tenker…jo, man synger jo i kor. Det er da noe! 😀

 6. Den vet mest som vet at han lite vet!

  Ja, de der folka er farlig skråsikre!:-)

 7. Du og din hustru har nok et stort lager av ting dere kan. :o)

  Men heldigvis er livet en lang og spennende læringsprosess, og mesteparten av vår kunnskp og våre ferdigheter lærer vi kanskje utenfor skolestua og i livets skole?
  Slik åpner det seg nye dører seg gjennom hele livet, og det er så flott!

  Ja, det er jo absolutt flott! Og da er det håp, selv for de som lærer sent…! 😆

 8. I den store sammenheng kan jeg kanskje ikke så mye, men om jeg ikke skal være så streng med meg selv, så kan jeg da noe likevel. Det er blant annet ingen som er bedre til å være meg, enn hva jeg er 😆

  Hvilken innsikt! Hvilken forståelse for problemet! Og hvilken forløsende avslutning! Vi føler oss straks mye klokere! :-)

 9. Man kan jo bli forledet til å tro at med all den informasjonen som etterhvert er tilgjengelig med et tastetrykk så skulle vår kunnskapsmengde øke, men det er feil. Informasjon er som oftest, dvs når den oppfattes riktig, bare det som _endrer_ kunnskap. Sånn sett kan dagens overdoserte informasjonssamfunn liksågodt gjøre oss alle til idioter, på lang sikt.

  Ja, så endret kan jo kunnskapen bli! 😆

Leave a Reply