Dag Eigil: Lørdagshilsen fra residensen

Lørdagskveld.  Vi kan, ikke uten en viss tilfredshet, konstatere at vi nok en gang har gjennomført ukens rekke med pedagogiske highlights, øst og delt raust av vår utømmelige kunnskapsbrønn, og bukket og tatt imot applausen fra utallige disipler.  Vi har gledet våre kolleger med så vel vårt vidd som vårt blotte nærvær, vasket krittet vekk fra de velpleide pusselankene våre, og endog renset, barbert og deodorisert vårt lett aldrende legeme, til glede for så vel vår hustru – velsigne henne – som oss selv.  Vi iler her til med opplysning om at barberingen begrenser seg til ansiktet. 

Sunn mat har vi også tilberedt, her eksemplifisert ved stekte, grønne tomater.  Tomater skal visstnok være både sunt og stimulerende, ikke minst for oss herrer, og endog forebygge prostataproblematikk.  Og siden vår hustru – velsigne henne – ikke liker tomater, så får vi dem for oss selv.  

Og vi har gått tur i strålende høstvær, med solskinn og knallblå himmel over landskap preget av flotte høstfarger. 

 

Vår hustru – velsigne henne – har benyttet anledningen til å plukke takrør, som bidrag til hjemmets pryd.  Nå er hun jo selvsagt en pryd i seg selv, men, som det heter på ekta stavangersk, alligavel.

 

 

Vi har endatil beriket vår ånd og utvidet vår kulturelle horisont med å bivåne enmannsshowet ”Hansenhjørna”, med den etter hvert kjente standupkomikeren Hans Morten Hansen. 

 

 

Så egentlig har vi vel ikke noen grunn til å klage over tingenes tilstand sånn i og for seg, tross vår etter måten modne alder.  Vi foretrekker å se positivt på det, i og med at vi aldri noen gang vil bli yngre enn vi er nettopp i dag.  Dessuten trenger ikke solnedganger å være så helt uefne.   

 

 Bilde

Derfor hever vi vårt beger med gresk Metaxa, og utbringer en skål for både oss selv, hverdagsromantikken, det gode liv og alle dere flotte bloggere der ute! 😀 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1

12 comments


 1. Overskriften “bilde” og så sent på lørdan……med avsender Daggis , så var forventningen stor…Endelig en avsløring 😉

  Men akk en enslig Metaxa 😉

  Litt krøkkete måte å lage innlegg på, den som vi valgte. Derfor så tok det litt tid før vi kunne sende den redigerte og egentlige versjonen ut i verden… :-)

 2. Metaxa er herlig ,skål ;))

  Absolutt herlig. Ikke verst i det hele tatt. :-)

 3. Du trengte den for å roe nervene etter bilvasken? 😛

  Slikt tar på nervene for oss modne herrer! :-)

 4. ”Hansenhjørna”, med den etter hvert kjente standupkomikeren Hans Morten Hansen.

  Hmmmm……var den kroppen morsom ?

  Faktisk særdeles morsom. Hylende morsom til tider. Han holder nå til i Oslo. 😀

 5. Artig navn omjeg skal si det selv 😉

  Ja, i alle fall på showet. Hansenhjørna er ellers også navnet på en meget populær, stavangersk utepub. Ikke utenkelig at komikeren har tenkt på det ordspillet der, nei. :-)

 6. Det blir selvsagt vanskelig å overgå dine konskekvente hustruvelsignelser. De er jo så – konsekvente. Jeg iler til og velsigner min egen hustru for sikkerhets skyld. Man kan jo aldri vite. Selv om hun i skrivende stund (forhåpentligvis) befinner seg i Latvias hovedstad, Riga, sannsynligvis totalt utmattet etter en lang og lengre enn lang shoppingøkt med tilhørende påfunn.

  Men når det gjelder grønne stekte tomater. Vel. Der kunne jeg bydd på en blodig selvopplevd historie. Det får bli en annen gang.

  Vi håper at dek stjordalske hustru er i god behold der hun måtte befinne seg, og ikke har satt hele økonomien over styr med shoppingen sin. Men de damene kan som kjent finne på mye rart. :-)

  Vi ble litt nysjgjerrig på den der blodige tomathistorien nå… :-)

  Bon appetit, som han sa, gårdbrukeren.

 7. Heia Dag Eigil :)

  Et eminent innlegg dette! :)

  Vi, som dere, har atter latt helgeroen syde baade inn i legeme saa vel som sjel, og sitter naa og venter paa at “middagen”/nattmaten skal bli ferdig..Kjenner duftene helt opp i andre etasje av residensen 😀

  Ha en riktig god helg baade du og din hustru, velsigne henne :)

  Hei, hyggelig du stikker innom! :-)
  Helgen har vært utmerket så langt, ingen tvil om det. Og nå, på en ganske alminnelig søndag, er værlaget mer skyet og grått, men greit nok. Vi skal jo på en lengre kor-øving i dag. Kos dere fortsatt! :-)

 8. Og imorgen kommer syndefloden…

  Ja, det vet vi selvsagt ikke med sikkerhet, men høyvann blir det i alle fall. Og kanskje “springflo” (hvis mannen i månen samarbeider), men – som god innbarekety vestlending har du vel gummistøvler klar i gangen og gummibåpt oppblåst i hagen…?

  Not to worry!

  Vi takker for kloke ord. Vi føler oss oppmuntret allerede. Ha en fornydelig søndag. :-)

 9. I overført betydning, betyr vel metaxa noe slikt som moden (modenhet) – i botanisk sammenheng (?), og da er det vel naturlig at man nyter den når donten er unnagjort og dagen er moden ..

  Og så har vi lært noe nytt i dag, også. Mennesker i moden alder vet som regel mye. 😆

 10. Riktig god helg til dere begge. Allah yebarek fik!

  Og en fortsatt strålende helg til dere, også. Nyt søndagen. :-)

 11. Hei…

  En riktig innholdsrik lørdag trenger en god avslutning.. 😀

  Ja, absolutt! Det både smakte og gjorde godt, og en herlig og innholdsrik helg har det vært! :-)

 12. Helgen har vært beleven og har forhindret alle forsøk på å kravle seg frem til tastaturet, før nu, når den er over. Det var en nydelig helg ja. Metaxaen så god ut 😀

  Hmmm..slike belevne helger kan, tross sin isolert sett usunne framtoning, være reneste mentalhygienen. :-)
  Ellers har vi også hatt en fornydelig helg, og det greske fluidum smakte upåklagelig! Akk ja, og nå er det mandag. :-)

Leave a Reply