Dag Eigil: Av og til må selv modne og dannede herrer gjøre kjedelige ting. Nå med nærbilde av musen.

Ja, dere skjønner poenget?  Av og til må selv vi pene, modne og dannede herrer nedlate seg til å utføre det simpleste og kjedeligste husarbeid.  Ok, vi skjønner at dere er dypt sjokkerte over denne avsløringen, men slik er det.  Overtegnede gentleman er nemlig det man på stavagersk kaller “strengt gifte”, en skjebne vi antar at vi for øvrig deler med en veritabel hærskare av presumptivt pene og dannede herrer der ute.  Så når vår hustru – velsigne henne – tilkjennegir sitt ønske om at vi bør yte vår innsats til beste for hjemmet, så er det bare til å sette i gang.  For det er sannelig ikke godt å vite hvilke konsekvenser det vil vil få for hjemmehyggen, dersom vi overhodet skulle tenke i retning av ordrenekt.  Her håndterer vi for eksempel Swifferen med stødige hender og rutinerte bevegelser.  Her kommer gutten som har swiffet før!

Vi har svingt vår Swiffer i diverse værelser, herunder gang, trapp bad, gjesterom og soverom, og vi har nå gått løs på det siste rommet så langt.  Og hvilket rom er vel det.  Sjekk de rasebena på den der kontorstolen, dere!  Hvilket rom kan nå dette være, mon tro? 

Jo, ganske riktig.  Selve gentlemans-hjemmekontoret.  Jada, med en skikkelig, stasjonær maskin, med skikkelig tastatur, velegnet for sosissene våre.  Det kan så menn være lurt å spare det beste til sist.

Aahhh! Endelig…

Og her er et nærbilde av musen, en gave fra vår hustru – velsigne henne -.   En skikkelig pusemus, det der.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

16 comments


 1. Kjenner meg igjen…….Zalo flaska gikk varm forleden dag 😉 hehe

  Ja, av og til må selv den tøffeste bare trø til! 😆

 2. Hæhæhæh! Dæven den femi musa! Og musematta!

  Hælsike Dag Eigil, nå får du deg macho-mus og matte asså!

  Vi er litt sånn delt der. Vår hustru – velsigne henne – kjøpte den til oss da vi var på Mallorca. Og vi må jo glede den skjønne. Rullemus er det, også… 😀

 3. Skulle vært swiffa litt her og.. men saken er bare den at det knapt er noe ledig gulvflate og swiffe på.. Har tømt boden min for å sortere og kaste.. boden er ryddig og oversiktlig nå.. men gangen og stua.. huff..

  Hehehe…da slipper du i alle fall å swiffe inne, sånn rent foreløpig. Men kanskje boden trenger en omgang med både swiffer og det som verre er…? :-)

 4. 😆 Hvordan får man en mann “strengt gifte”?

  Det er tydelig å se at du har full kontroll over swiffer’n. Imponerende!

  Joda, noen huslige sysler har vi da lært oss å beherske etter hvert. Vi lurer ellers på om din mann kanskje også kan være blant de “strengt gifte”…? Siden han har en slik tøff hustru…? 😀

 5. hehe.. boden trenger nok ikke det.. rundvaska den før jeg flytta inn her i forrige mnd, men pga plass og div så lempa jeg alt som ikke ble pakka ut inn på boden inntil videre.. og nå er det inntil videre.. 😉

  Aha. Men det går seg vel til etter hvert. Pleier gjerne å gjøre det. Lykke til med utpakkings- og ryddejobben. :-)

 6. Ville bli svært overrasket dersom han aner hva swiffer er for noe. B har svært mange gode sider (flere enn de fleste faktisk), men husarbeid som ike kan utføres med hammer, sag eller drill er ikke blandt dem

  Vel, vi har alle våre sterke og svake sider. Selv er både vi og vår hustru – velsigne henne – forsiktige i vår omgang med farlige redskaper. Det hender vi bruker dem, men uten særlig begeistring eller dyktighet. Det er i slike tilfeller at man må kjenne sine begrensninger…. 😀

 7. DET var en vanvittig fin MUS!!!! Og flinkeste gutten som gjør rent, må vite 😀

  Her i residensen er man snill og grei. Det er best slik, så blir det til at vi får mus, også. Jada, vi fikk den der musen av hustruen… :-)

 8. Nuvel, rullemus? De finnes i herrefarger også 😀

  De gjør jo det. Men hva gjør man ikke for å tekkes den skjønne, når hun bringer oss milde musegaver…? Og så er den jo litt søt, da… :-)

 9. Syns musa var fin jeg :) Skikkelig rosa bollemus:) Men det er ikke mange menn jeg kjenner som hadde brukt en slik rosa mus, ihvertfall ikke på kontoret….men du er jo noe for deg selv min venn.

  Ja, det er en riktig så nydelig mus! Hittil har denne bollemusen befunnet seg her i residensen, til glede for overtegnede herremann. Men den hadde nok vakt en viss åtgaum på jobben. Kanskje man burde gjort det? Nyt aftenen… :-)

 10. Jeg blir rørt, du må elske din kone høyt :-) jeg blir glad av sånt jeg! 😉

  Man skal være snill med sin utkårede. I alle fall skal man gjøre noen ærlige forsøk. Klart at vi elsker vår hustru – velsigne henne – fortsatt. Etter ganske så mange år etterhånden…
  Ha en herlig aften på samtlige vis. :-)

 11. Den strenge hustruen synes det er helt på sin plass at man deler arbeidet ute og inne. Fex swiffing inne – en etasje hver, og gressklipp ute – han klipper, hun raker. Så får begge litt trim og gjør et nyttig stykke arbeid, og så går begge deler litt raskere. Begge er lettet når den kjedelige jobben er gjort for denne gang. Så kan man kose seg med rosa rullemus til dessert. :-)

  Hmmmm…ja, det er jo et poeng der. Rosa mus trenger da ellers ikke være så verst. 😆

 12. Tydeligvis man mikser litt opp med den bestemte form av mus, – uten konsekvens?

  Vel, hver sin mus til hver sitt bruk! :-)

 13. Arbeidet adler mannen, sies det. Swiffer or whatever. Men om den rosa musa adler hånden, se det er en helt annen sak…..;)

  Hehehe….det spørs jo også hva man bruker den til…! 😆

 14. avatar Argy-b

  Det føles godt etterpå da…:)

  -Argy

  Åh, ja! Det er det beste ved hele swifferseansen! :-)

 15. Det må jeg si, det skal en ekte mann til for å sette pris på en ekte dame og hennes rosa artikler av alle slag. :) Virkelig helskjønn mus altså! Med matte og alt. Misunnelse brer seg over tankene mine nå altså..

  Ja, her i residensen viser man respekt og aktelse for den skjønne! Og gaver hun måtte ønske å gi oss, må selvfølgelig tas i bruk. Er ikke musen fin, kanskje? Med matchende musematte…? 😀

 16. Jeg skriver det igjen: Helskjønn!!! 😀

Leave a Reply