Dag Eigil: Hilsen fra Göteborg 2

Siden vi fortsatt oppholder oss i Göteborg, der vi på vårt forsiktige vis bedriver noen dagers avslappende rehabilitering i vår høstferie, forsøker vi oss nok en gang med en liten bildereportasje med middelmådige mobilbilder. I dag gikk turen fra hotellet, via Avenyn og Vasagatan til den gamle bydelen Haga, og derfra videre til Haga og Anda Långgatan.

Dagen så ut til å bli både grå og regnfull ved oppstandelsen, men det bedret seg radikalt i løpet av formiddagen. Flott høststemning, oppholdsvær og behagelig temperatur på vår vei nedover Vasagatan.

På vår vei passerer vi mange ærverdige bygninger, mange av dem tilhørende Göteborg Universitet. Denne, for eksempel.

Den gamle bydelen Haga er virkelig et sjarmerende sted, ikke minst grunnet alle de flotte, gamle tregbygningene.  Her er det også divers butikker og serveringssteder, herunder den utmerkede restauranten Sjöbaren, der vi inntok et bedre fiskemåltid.

Fra Haga Nygata

Gosskörens hus. Virkelig et sjarmerende navn på en bygning her.

Salg av diverse krimskrams og antikviteter er det mye av i Haga.

Haga er ellers et pent og pyntelig støk.  Passer godt for voksne herrer som oss.

Riktig så pent og fredelig.

Utsikt ned en tverrgate, mot en park og en slags slottsliknende bygning. 

På vår vei møtte i også denne karen.  Litt hårete, men ellers sikkert både kjekk og grei.

Etter hvert kommer vi inn i Andra Långgatan på Masthugget, ikke så langt fra stedet der ferjene går til Fredrikshavn i Danmark. Et av dagens høydepunkter er et besøk i den meget velassorterte cd-sjappa Andra Långgatans Skivhandel.  På vår vei opp dit, passerer vi et par faghandler, spesialbutikker som selger mange slags utstyr, fagfilmer og faglitteratur…. 😀

Så er vi endelig framme ved Øvra Långgatans Skivhandel.  Ikke noe å si på utvalget her.

Lokalene er rimelig store.

Om vi kjøpte noe? Ja, selvfølgelig.  Dette er en kjekk butikk, ogå for oss godt voksne herrer. 

Ellers takk for følget så langt. Ikke utenkelig at det kommer noen bilder senere, også.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

5 comments


 1. Mye asfaltbilder, dvs mye gåing? Bra det er oppholdsvær da. Har dere snakket med noen innfødte, bortsett fra den med pels?

  Det har vært en del spasering, ja. Og det er jo både sunt og godt. Ellers har vel samtalene med de innfødte begrenset seg til hotellets ansatte og butikkansatte. I morgen er det kanskje tid for et besøk på Maritiman. :-)

 2. Kjente meg igjen den veien du hadde gått til Haga ja.
  Husker ikke hvor datteren min og jeg har gått noen ganger, men det ligger i sydenden av Haga på et spisst gatehjørne.
  Mye godt i glassene der også :-)

  Ja, det er en veldig hyggelig bydel, med interessante butikker og serveringsstreder. Vi får se om vi tar en tur opp dit igjen. :-)

 3. Ahh, Göteborg….. Husk endelig på at om De skulle befinne Dem ved Chat Noir i Göteborg bedriver de helt andre sysler enn Chat Noir i gamlelandet :)

  Hmmm…noe helt annet? Noe skikkelig kulturelt høyverdig…? 😀

 4. Det ser ut til å være en betydelig interesse for musikk tilstede i disse innlegg . Er det i form av Vinyl eller cd ? Eller begge deler ? Det er alltid artig med slike velassorterte butikker , det vil si om man ikke har noen som drar i jakka og skal et annet sted ….

  Ja, det må nok vedgås av man er litt opptatt av de der velassorterte platebutikkene. Og siden det er en felles interesse for begge reisedeltakerne, så blir det gjerne slik. Cd, ja. Vinyl kan absolutt ha sin sjarm, men det blir liksom litt ruvende.. :-)

 5. Hei igjen

  Jeg tar det poenget . Selv har jeg solgt musikk til faghandel over hele Norge i 15 år , ble det vel. Og jeg har nettopp omorganisert en del av samlingen , med musikk fra den tiden . Egenproduserte reoler i noen grad… Vinyl er det lite av .. Det ruver

  Ser man det, ser man det! :-)
  Du er altså for en fagperson og ressursperson å regne i musikksammenheng? Selv har vi noe vinyl fra den gang da, som man har glede av å spille fra tid til annen. Men det blir kanskje ikke så ofte. Cd er absolutt enklere. :-)

Leave a Reply