Dag Eigil: Hilsen fra Göteborg

Som noen av våre få lesere der ute muligens har fått med seg,  er vi for tiden på herretur i vakre Göteborg, der vi og en pedagogkompis nyter noen særdeles velfortjente høstferiedager i klarerte omgivelser.  Vår hustru – velsigne henne – deltar som vanlig ikke.  Hun har jo ikke høstferie.  Noen få fordeler må også vi pedagoger ha.  Et par av dagens clouene denne dagen var et besøk i Gustavi Domkyrka for å i oss åndelig styrke, og en tur rundt i de kjente Antikhallarna her i byen.  Her er det mye interessant å se, og da mener vi MYE!.  Til og med skjerv-mynter som var i sirkulasjon på Jesu tid er der å få kjøpt.  Med ekthetssertifikat.

Da vi ankom byen i går, var det grått og særdeles vindfullt, skikkelig “blåsevær”.  Men mandagen opprant med flott høstvær, med sol og blå himmel, skarp luft o fine høstfarger.

Ja, nydelig, ikke sant?  Noe helt annet enn hjemme på den sørvestlandske regnkysten.  Det er ikke alltid at man trenger å reise så langt for å finne godvær.

Vi nærmer oss Domkirken. Kirkebesøk er viktig.  Man må jo ikke glemme den åndelige dimensjon, selv om man er utenlands.

Nydelig kirkebygning, men det sakrale eksteriøret skjemmes i år en smule av et omfattende anleggsarbeid rundt kirken.

Nydelig interiør, og lyst og fint.  Altertavlen er spesiell.  Her sitter vi i noen minutter, og tar inn den åndelige stemningen.

Så er vi ankommet Antikhallarna.  Heller ikke disse er uten et visst sakralt preg.  Men det er mye interessant å se, for eksempel denne monteren med antikke dukker og diverse.

Ja, litt sånn sakralt, ikke sant..?

Interessant liten sak.  Muligens en gammel medisinkrukke.

Utsikt fra 2. etasje, ned i et slags atrium.  Diverse små butikker her, der man kan kjøpe virkelig antikke saker, noe i alle fall til en behagelig pris.  Hva med en snusdåse fra 1700-tallet, for eksempel? 

Flotte korridorer, mye interessant å se…

Nytt utsiktsbilde nedover. I denne boden kan man blant annet få kjøpt greske og romerske mynter, figurer og mye annet.  Her kan man blant annet få kjøpt en skjerv fra bibelsk tid, jf. den bibelske lignelsen om “enkens skjerv”.

Ikke like antikt og edelt, alt som selges her, heller.  Men absolutt interessant, som for eksempel denne monteren med diverse krimskrams.

Eller hva med noen antikke smykker?  Ikke alt like flott, kanskje. Men alt kler som kjent den skjønne!

Gamle foto, samt antikke møbler i dette rommet.

Et rom proppfullt av antikt glass, bestikk og servise.  Meget trangt, kan man si.  Ugreit å være uheldig og falle der inne….

Utsnitt fra et kjempedigert gulvur, skikkelig antikt.  1810, fra før Grunnloven og allslags.

Og så vandrer vi videre i høstsolen igjen, etter en interessant rundtur. Ikke umulig at vi tar en tur til. 

Takk for følget!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

8 comments


 1. Hmmmm….artige bilder fra “søta bror”. Men Daggis….her skulle du ha skrevet på svensk 😉 Farbror Daggis 😉

  Vi burde kanskje gjort et forsøk på noe slikt, etter inspirasjon fra blant annet Røti. Men han er nok kanskje bedre udi det svenske sproget… 😀

 2. Hehe, jasså, gamle kalosj… ferie IGJEN? Si meg, har det ikke nettopp vært ferie? 😀 Kos dere, både du og din hustru – velsigne henne.

  Endelig noen dager med velfortjent ferie for oss slitn pedagoger, ja. Og det er jo allerede lenge siden sommerferien…. og ha en ellers fotrinlig dag! :-)

 3. Veldig mye interesaant å her ja! Hvis gammel skjervmynt med ekthetsbevis er løselig for din lommebok hadde det kanskje vært kjekt å ha en??

  Mye interessant, ja. Skal se hva vi kan få tak i der ved neste besøk. Det finnes også romerske mynter. :-)

 4. Jeg må nesten få lov til å forstyrre deg med et snev av dialektikk på din frenetiske ferd gejjnom Gøteborgs gater og streder:
  Var ikke det en god idè? http://londal.vgb.no/2009/10/05/foreldre-med-l%c3%b8nn-inn-i-skolen/
  Jeg minnes også vi ba om større samarbeid mellom oss og foreldre, men vi ba vel aldri om innblanding, gjorde vi vel?
  Foreldre som bistandslærere? Jeg grøsser ved tanken.
  Heldigvis er jeg ikke lenger i den situasjonen at jeg behøver å bevise for noen og en hver at også pedagoger innehar evnen til å tenke.

  Vi føler også den der grøssende følelsen, ja. The thought, the very thought….! :-(

 5. Du Solveig, ikke la denne fotoserien overbevise deg. De er tatt i løpet av en times tid, – hva tilbringer han resten av tiden med? 😆 😳

  Vi har hatt en laaang tur rundt omkring i gatene. Kultur, vet du…! :-)

 6. Du verden, onkel reisende Mack på tur østenfor sol? Kos deg, også når jeg vet du sitter på en pub for å foreta antropologiske undersøkelser av utlandets bryggekunster. :-)

  Et par forsiktige pub-besøk har det jo blitt, men i alle beskjedenhet. Hyggelig nok, det.

  Jasså, så du har også fått med deg den arkeologdamen som skal ta doktorgraden i Sør-Afrika? Tøffe greier. 😀

 7. Hmmmm, du må tørke støv av linsa på mobilen! 😉

  Vi må nok vedgå at vi på denne turen hadde tatt med oss en noe dårlig og gammelmodig mobiltelefon. Men enkel kamerafunksjon, dog noget dårlig kvalitet. Og vi hadde ikke tatt med oss vanlig kamera. Angrer litt på det der, men vi valgte å gjøre det beste ut av det, og legge ut de bildene vi tross alt tok. Skal nok sjekke det der med støvet og linsen, også. :-)

 8. Heia

  Nå som jeg i ettertid har kunnet kommentere fritt i omvendt rekkefølege så blir det litt feil . Derfor kan det være fint med en konklusjon i en tidlig sammenheng ? Hørtes det saklig fonuftig ut ? Ja pytt, pytt .

  Hva med å investere i en mobil men minimalt bedre egenskaper ? Fototeknisk mener jeg ? Eller i dagens Elkjøp og Lefdals prismiljø anskaffe et meget prisgunstig lite kamera som passer i jakkelommen ?

  Bildene som ligger i bunnen av siden er av stor kvalitet så vidt jeg kan bedømme .

  Det må ikke oppfattes som kritikk , må vite ! Bare som et lite ,……… Tips……

  Takk for innspill. Joda, vi kunne nok tatt med oss en bedre kameramobil på turen, eller eventuelt et lite digitalkamera. Vi tok med oss den gamle mobilen grunnet frykt for tap eller tyveri, og det angret vi litt på, kan man si. Vi har allerede investert i bedre utstyr, som det heldigvis er gode muligheter for å få kjøpt i butikker av den typen du nevner. Men vi valgte å gjøre det beste ut av situasjonen der og da, og legge ut de bildene vi tross alt tok. :-)

Leave a Reply