Dag Eigil: Observasjon av kjendisforfatter en route to Gothenburg

Høstferie.  Endelig.  Ja, vi føler at det er velfortjent.  Sammen med en kompis som også er pedagog, tar vi turen til formodentlig fagre Göteborg.  Ikke det sprekeste høstferiemålet, kanskje, siden vi har fått med oss at andre pedagoger i vår bekjentskapskrets drar til så vel Alanya som Venezia, men, for å si det på ekta stavangersk: Alligavel.  Stappfullt fly fra Oljebyen til Oslo lufthavn, Gardermoen. Forholdsvis lite venting, før neste etappe med Widerøes propelldrevne luftmoped til Göteborg.  På bussen ut til flyet, ble vi var et ansikt, som forkom oss foruroligende kjent.  En gråhåret, godt voksen herre.  Noen vi kjente personlig? Neppe.  Han virket imidlertid betryggende normal, bærende på en veske, en solid bærepose fra Norli, samt den sedvanlige taxfreeposen fra Gardermoen.  Kunne det virkelig være….hmm. Nei, sannsynligvis ikke.

Flyturen var som slike turer pleier å være, med kaffe, Dagbladet og kanskje en liten dupp.  På veien ut til ankomsthallen på Landvetter ble vi, på elskverdig vis, gjort oppmerksom på den samme herren, der han gikk et stykke foran oss.  “Ser du de mannen der? Vet du hvem det er? Det er Henning Mankell”. 

Mankell forlot ankomsthallen uten ytterligere bagasje.  Vi hadde derimot bagasje å vente på.  Men så er vi jo ikke kjendiser, heller.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

7 comments


 1. Hey! Kanskje du en gang kan si at du var med på en flytur hvor en av beste krimhistoriene ble klekket ut?

  Det hadde jo vært kjekt, da… :-)

 2. Gøteborg i år igjen altså?

  Du får hilse datteren da. Hun bor på Västra Frölunda.

  Nei er man ikke kjendis så har man bagasje.

  Ja, nok en gang. Men det går helt bra, mye å finne på her i byen. Tror nok vi dropper det der med å besøke datteren til omtalte kjendis. Men det der med bagasjen…vel, vi får satse på å bli kjendis… :-)

 3. En celeb-spotter er du,Dag Eigil! Kjendiser og bagasje..nei,tror ikke det.. 😉

  Kanskje Mankell har et “ondt plott” klart fra flyturen..?

  Vi er der tydeligvis i de rette øyeblikkene… 😀

 4. Og så han som er så barsk *sukker litt*

  Forøvrig synes jeg Gøteborg er en kjempefin by, og skjønner godt at du vender tilbake. Det gjør jeg også, stadig vekk :-)

  Meget bra by, ja. Synd du ikke er her nå, da..? :-)

 5. Håper dere får med litt svensk kultur, teater etc. For øvrig tror jeg ikke Breiflabben siktet til Mankells datter, men til sin egen datter som bor der i byen.

  Det er mulig du har rett i det der. Ellers har vi stått opp til en herlig og solfylt morgen/formiddag. Vi får se hva dagen bringer. :-)

 6. Så artig:) Liker Hennnig Mankell veldig godt!
  Kos deg i Gøteborg!

  Takk for det! Joda, vi skal nok forsøke å ha et fint opphold her… :-)

 7. Jeg var der i forrige uke :-) Jentetur ruler! Guttetur også kanskje, aldri prøvd 😉

  Helt sikkert en kjekk tur. Pen by..og ha en strålende uke! :-)

Leave a Reply