Utradisjonelle tiltak for å redusere sykefravær

Det hevdes fra ulike hold at sykefraværet er for høyt blant landets arbeidstakere, og at det øker, både hva gjelder korttids- og langtidsfravær.  Fra en av våre mer perifere bekjentskaper har vi i den forbindelse blitt informert om at man ved hans arbeidssted nå allerede en tid har praktisert etter måten utradisjonelle tiltak i så måte, spesielt i disse feber- og svinfluensatider.  Man mistenker jo selvfølgelig at det vil bli en del unnasluntring her. 

Så hvis en av de ansatte midt i arbeidstiden skulle si at han føler seg dårlig, og ønsker å gå hjem, blir han bedt om å innfinne seg på sjefens kontor.  Sjefen finner deretter fram det rimelig solide, men pinlig nøyaktig spesialtermometeret, for bruk per anem, trekker for gardinene, og ber den antatt syke om å være så vennlig å “senke storseilet”.  Da det er relativt store dimensjoner over termometeret, også over den hvite tuppen, vil de fleste da plutselig begynne å føle seg atskillig bedre, og be om å få lov til å gå tilbake til arbeidet.  Det skal faktisk være ganske så effektivt.  Men, som vår bekjente sier, det er jo de to “faste kundene”, som kommer for å få tatt tempen hver uke.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

10 comments


 1. Hehehe :-)

  I vår tid, med så mange latsabber og unnasluntrere, må man jo tenke utradisjonelt! :-)

 2. … så syk blir jeg aldri på jobb… øhø… Men så er jeg jo hjemmejobbende… haaaaahahahahaha!

  Hmmmm….du har jo et poeng der. Men vi går ut fra at du har det nødvendige utstyr tilgjengelig, dersom du skulle føle det litt sånn heit…? :-)

 3. “Men, som vår bekjente sier, det er jo de to “faste kundene”, som kommer for å få tatt tempen hver uke.”

  –> Hihi. Ja dette var det første jeg tenkte på da jeg leste det du skrev. Hva med de som til stadighet blir “syk”, og dermed må oppsøke koseposes kontor, lol.

  Tihihihi…det kan jo være et lite problem med de der faste kundene. Men litt belastning skal jo sjefen også ha! :-)

 4. hehehe…tror jeg hadde holdt meg på jobb ja…hihihi

  Ja, det tror vi sannelig at vi også hadde valgt å gjøre. Uten flere dikkedarer! :-)

 5. Hehehe!! 😆 Du kjenner til vitsen om mannen som gikk til legen og klaget over vondt i magen? Legen undersøkte ham lenge og vel, men kunne ikke finne noe galt. Til slutt tok han på seg lange hansker og ville undersøke pasientens rektum. Pasienten ba ham gå lengre og lengre inn, og når legen tilslutt hadde hele underarmen inne kjente han noe som han dro ut. Forbløffet utstøtte legen “jammen, det er jo en rose!!” Pasienten: “Ja, den er til deg.” 😉

  Åååhhh, så søtt og romantisk. Skikkelig legeromantikk! :-)

 6. 😳
  Skjønner godt at feber’n forsvinner fort ved en slik trussel ja, 😆

  En god og feberfri helg ønskes demses 😀

  Ja, det er rart med det. Det er ikke alltid at anvendelse er nødvendig. Bare synet kan være tilstrekkelig til å kurere hele feberen! :-)

 7. Heia Dag Eigil

  Den bør du legge inn på Helse Hansen blogg som en god ide ….. 😆

  Kanskje det hadde vært en tanke, ja. Han hadde vel i det minste fått seg en god latter! 😀

 8. Hadde jeg kommet inn på sjefens kontor og sett denne hadde jeg vel besvimt! Da hadde jeg blitt sendt hjem også sikkert da men… 😀

  Heldigvis har sjefen vanligvis gjemt termometeret i et dertil egnet skap. Først henter han ut et langt, brunt skrin, og så, voila! :-)

 9. Burde kanskje brukes på elever som plutselig blir syke i det en prøve blir nevnt også?

  Kunne nok vært en ide, ja. Vi pedagoger irriterer oss ofte over det vi må anta er såkalt “stratgisk fravær” nettopp i forbindelse med prøver. Og så komme de senere, og skal ha ekstraprøve. Akk ja. :-(

 10. Hæhæhæh! Næææh? Er det et termometer det der? Hæhæhh! Ikke vis det til bloggens kvinner, det kan bli for hett!

Leave a Reply