Dag Eigil: Vi liker ikke høyder. Godt at vi har hustruen.

Som enkelte av våre lesere muligens har fått med seg, så har vi dette året tatt mot til oss, i den grad slikt er mulig for godt voksne mennesker i sin beste overgangsalder, og malt residensen.  Eller rettere sagt, oljebeiset den.  Vi har altså tatt så vel stige som malerkoster og oljebeisspann fatt, og begitt oss opp i de store høyder, uten verken HMS eller øvrige former for sikkerhetsnett.  Det må i her opplyses om at verken vi eller vår hustru – velsigne henne – synes at nevnte aktivitet er spesielt tillokkende eller lystbetont, men i nødens stund, og inspirert av naboens intense malereksesser noen få meter borte, satte vi likevel i gang.  Vi kunne da i det minste beise litt, der vi kom til, og der vi ikke trengte å “henge etter øyenbrynene” for å komme til.  Og som sagt, så gjort.  Kortveggen ut mot veien gikk greit nok, selv om det var litt av et søl.  Det så ut som om vi hadde slaktet noen da vi var ferdige der ute på terassen.  Langveggen neste.  Nifse greier, høyt opp og altfor langt ned.  Og jo større vi er, jo tyngre faller vi.  Men akkompagnert av en passende kombinsjon av edder og galle, samt “tænders gnidsel”, gikk da arbeidet unna.  Neste kortvegg gikk også greit….men så begynte det å regne. 

Og det regnet, og det regnet.  I mesteparten av juli, og i hele august. Og langt ut i septemger. Før det endelig kom noen godværsdager, slik at vi fikk beiset det som stod igjen.  Så vi iførte oss atter en gang arbeidstøy, og skred til verket, om enn noe gram i hu.  Og endelig ble vi da ferdig.  Dvs. nesten ferdig.  Kanten rundt garasjetaket gjenstod.  Og siden vi har en inngrodd skepsis til høyder, så sendte vi like godt vår hustru – velsigne henne – opp på garasjetaket for å ta “innspurten”.  Og langt der oppe kan dere skimte henne, i full sving med beisekosten….!  Og det er langt ned.  Av og til er vår hustru – velsigne henne – god å ty til!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

8 comments


 1. Jeg regner med at du sto under, rede til å ta imot for fallet om så skulle skje med den velsignede? 😀

  Åh, så klart! Vi måtte nok ofret hele vårt legeme for saken, da. Quinden må berges, framfor alt…! 😀

 2. Det blir sånn som ved gamle dagers epleslang, når de uten den fornødne dose galskap og mot insisterte på å “holde vakt”.. :p

  Noe sånt, ja. :-)
  Åh, slikt vekker minner. Spenning, spenning…selv for den som holdt vakt… :-)

 3. avatar SEB

  Likestilling i praksis!? :)

  Ja, her skyr man ingen midler for å fremme den hjemlige likestillingen! Åh, nei, langt derifra! 😆

 4. avatar Morri Mor

  Flink frue du har da :)
  Imponert :)

  ha en strålende helg :)

  Åjada, hun er flink og vågal. 😀
  Skikkelig flink. Så her deltar husets begge kjønn i arbeidet, dog kanskje ikke med den store begeistringen!

  Nyt kvelden og helgen for alt den er verdt! :-)

 5. ja hva skulle dere ha gjort uten oss damer til å “redde” dere;)

  -er ikke glad i høyder selv, og pleier å sende mora mi opp, med beskjeden: de eldste går først:)

  Hæhæhæhæhæ, de eldste først, ja….! Ikke verst. Slett ikke verst i det hele tatt. 😀

 6. Hmm, sitter her og lurer på hvorfor min lille tullesmiley ble såpass degenerert som den ble, men blir ikke klokere. Jaja, “Tenka inte, det bare førvirrar” som min salige far fortalte han hadde lært i Sveariket.

  Ikke helt lett, det der. Vi ser ingen smiley her, heller. Kanskje den er kamuflert som prikk over en i?

  Ellers erindrer vi den der historien om den svenske herren som sovnet i fylla, og så klinte kompisene hans skit i barten hans. Og da stakkaren våknet opp igjen neste morgen, fyllesyk og elendig, kunne han også konstatere at “Hela världen luktar skit!” 😆

 7. ..tøfft bilde forresten

  Takker for det. Slett ikke verst med et lite mobilkamera….! :-)

 8. Det var faktisk mye greiere å ligge på det store brede taket og lange ut en maler-arm, istedenfor å stå på en skliende stige med vonde smale trinn. Og hvilken utsikt til naboens ustelte hage! :-)

  Ja, sikkert bedre enn stigen. Selv om det er langt ned….! Og den nabohagen er ikke mye pen, nei… 😀

Leave a Reply