Dag Eigil: Gledelig rapport om effektiv lovhåndheving i Oljebyen

Mandag igjen.  Oppstandelse til ny uke og nye utfordringer.  Frokost, kaffe og morgenavis.  Det er noe fint og fortrøstningsfullt med de der morgenrutinene, en følelse av rytme og samtidig kontinuitet.  Så vi blar oss framover i Stavanger Aftenblad på jakt etter gladnyheter, og vi blir ikke skuffet.  Plutselig kan vi ikke annet enn å smile, og virkelig føle at “nå er det sol ute, sol inne, sol i hjerte, sol i sinne”.  For hvilken gladnyhet er det vel vi kan lese om på side 11:

Seks menn ble pågrepet i Stavanger sentrum natt til lørdag, mistenkt for å kjøpe seksuelle tjenester.  Politiet slo til mot prostitusjonsmiljøet i Stavanger natt til lørdag og seks menn ble tatt med buksa nede. Alle mennene innrømmet forholdet og gikk hjem med bøter på mellom 7000 og 9000 kroner i lomma.”.

Ja, det ikke flott å se at lovens håndhevere nå har fått tildelt noen skikkelige arbeidsoppgaver, dere?  Noe som virkelig betyr noe?  Det er virkelig flott at pulitiet nå endelig kan få gitt disse forargelige tølperne en skikkelig smekk på pungen!  På den måten kan de kanskje lære seg til å beherske seg, kontrollere sine fysiske behov, og holde smekken ærbart lukket.  I alle fall til de kommer hjem, og eventuelt kan ta saken i egne hender. 

Ja, dette er sannelig viktige oppgaver for politiet.  Så får heller fylleslagsmål, hærverk og innbrudd komme i annen og tredje rekke.  Verden går tross alt framover.  God mandag, forresten!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

9 comments


 1. Mistenkt, likevel bøtelagt? Hm?

  Det må nok ha vært verre enn som så. Tatt på fersken, in flagranti, under utførelsen av selve handlingen, med buksa nede…akk ja. Kanskje pulitiet lå i bakhold? :-)

 2. Går verden fremover, sier du? Hmmmm… Det har føltes motsatt de siste årene, ærlig talt. Men noen fikk smekk på snoppen, ser jeg, og det er jo bra. At lovverket fungerer, samt de som skal håndheve loven. Og beskytte oss alle. Mot oss selv…
  Glad mandag, Dag Eigil 😀

  Ja, vi må visst så absolutt beskyttes mot oss selv. Det utsagnet om at verden tross alt går framover, må anses som en smule ironi. 😀

  Fortsatt god mandag, på samtlige vis… 😆

 3. For en deilig måte å starte bloggingen på! Det er en god følelse å vite at disse skurkene ble tatt og at de fikk svi på pungen! Overgrep mot barn kan de ta seg av når de har tid innimellom slagene, det er nå ikke så farlig med det… Merkelige prioriteringer sånn sett utenfra iallefall…
  En god mandag til deg :) Har fridag i øsepøse regn. Vurderer å gå opp i 100% det er ganske mye man taper på å ha fri 1 dag i uken. Men da må jeg skifte arbeidsplass, og jeg som nettopp har begynt… *tenke, tenke*

  Ja, ikke sant…? Det er godt at det prioriteres riktig med politiets ressurser, spesielt i helgene. :-)

  Ellers sitter man her og titter ut vinduet utenfor vårt arbeidsrom, det regner skikkelig godt, også her i Oljebyen. En rolig dag, hvilket jo er velkomment. En taper nok en del på ikke å jobbe 100 %, dersom man må betale gildet selv, da. Lykke til med eventuell jobbsøking… og har en herlig mandag! :-)

 4. Ja det er godt pulitiet er på plass 😉

  Bøtelagt fra 7000 til 9000?

  Var han ikke like kjapp han som slapp med 7000 da?

  Eller var det i en annen sone?

  Bortenfor fergekaien kanskje?

  Ja du verden, det er godt det ikke skjer noe annet i oljebyen i helgene.

  Godt det er lenge til helgen igjen 😉

  Kanskje i en annen sone, ja. Eller så kan det jo være noe med lengden på redskapen, eller hvorvidt handlingen var å regne som spesielt grov, med hensyn til inntrengningsdybde….! :-)

 5. “Puletiet”… hehehe ! “Ronkel Puleti” … ? Tidene forandrer seg. Det som før var “kvar med sitt” er nå skikkelighetens felleseie. Den totalitære StatistPulinismen er over oss med sine klamme, illeluktende lanker…

  .. Og dermed kom digresjonen ramlende over meg;
  Han Peder skulle vitne i en rettsak i en herværende herredsrett og var litt skjelven der han stod i vitneboksen med trang, loslitt konfirmantdress og luen i hånda.
  – Nå må du sei alt så det e’ Peder, og ikkje trekka frå eller legge te någe, skjønne du ?
  – Jjja ! stotret Peder
  – Javel, ka e navnet ditt ?
  – P..Peder Podlest !
  – E’ du gifte ?
  – N..nei !! ..mmen eg he’ pult !

  Hehehehe…vel, han skulle jo si alt, og ikke legge skjul på noe! :-)

  Ellers mener også vi at det er en smule latterlig og klamt å lese slike historier om herrer som blir tatt med buksen nede. Feil prioritering, på en måte. Men puletiet må jo bare håndheve det som de pulitisk korrekte pulitikerne våre har bestemt! :-)

 6. nypuritanismen lever, DE, overalt:

  http://www.thenation.com/doc/20091005/thrupkaew

  Du verden, slike steder, også! Det får man si…! :-(

 7. Loven mot sexkjøp må være noe med den mest hyklerske loven som er vedtatt i Norgeshistorien. Alle var mot forbud, inntil stortingspolitikerne måtte nærmest tråle seg frem mellom nigerianske horer! Da måtte man forby “faenskapet”. Og med dette vedtok man at de som var nederst i samfunnet skulle enda lengre ned!
  Og propaganda fra broderfolket som vedtok det for mange år siden var selvsagt også med på å bygge oppunder denne håpløse gjentagelsen av forbudstidens tabber!

  Håpløs gjentakelse av forbudstidens tabber – ja, du sier noe der! Og vi måtte jo som vanlig dilte etter svenskene, også her. :-(

 8. avatar Argy-b

  Det er flott å se at de gjør noe med dette, men de skulle vel hatt en to-tre flere politimenn/ kvinner slik at de kan holde styr på andre bøller og innbruddstyver også..

  God mandag!
  -Argy

  Ja, de har jo en lov som de er satt til å håndheve, i tillegg til de andre. La oss håpe at slåssing og hverdagkriminalitet av andre slag ikke blir nedprioritert på grunn av dette, da.

  Ha en herlig uke! :-)

 9. avatar amavel

  De fikk iallefall tjent inn overtidstillegget sitt
  😉

  Ja, kanskje det? Fordeler med det meste, det gjelder bare å se dem! Ha en fortsatt fornydelig dag… 😀

Leave a Reply