Dag Eigil: Faderen hadde en poetisk åre

Hvorom allting er, her vi sitter og mimrer, og det gjør jo vi godt voksne mennesker fra tid til annen, så slår vi fast at faderen blant sine mange gode sider, også hadde en poetisk åre.  Det var ikke alltid direkte dypsindig poesi, men han gledet i alle fall så vel overtegnede herremann som diverse nevøer og nieser i vår barndom, med sin smule naivistiske stuntpoesi.  Små dikt, som tross sin språklige økonomi setter en stemning, og frambringer indre bilder.  Dikt vi ennå husker fra vår barndoms formodentlig grønne dal, poesi vi aldri glemmer.  Og siden det er freddan og helg og allslags, ønsker vi nå å dele en slik  autentisk tekst med alle dere fantastiske mennesker der ute:

 

Det fløt en drolt i min potte.

Den fløt så stille…

jeg kunne ta den i min hånd

om jeg det ville!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

10 comments


 1. Og du kan ikke engang bestride sannheten i dette lyriske verket!

  Man kan nok ikke det….og dessuten er diktet på en måte også rimelig grafisk! 😆

 2. Hehe, “språklig økonomi”.

  Hei på deg Dag Eigil!

  Lenge siden sist. Jeg har hatt en lang og god pause herfra, men nå da høsten setter inn med lange, mørke kvelder, vil det forhåpentligvis være glede å finne i dette forumet igjen.

  Ihvertfall hyggelig å se ditt blide åsyn igjen!

  Nei du verden! Selveste KingKong er tilbake! La oss håpe at pausen har gitt deg inspirasjon til nye, freske fraspark her.

  Ellers er vi på øya hos moderen denne helgen, så skålingen blir nok i brus. Kanskje like greit. Ha en fortsatt fin helg… 😀

  Skål og god helg!

 3. 😆 De største kustnere får sin renessanse etter sin død (det er kanskje litt vanskelig å bli gjenfødt hvis man ikke er død), så du får gi ut ei diktsamling av hans etterlatte verker.

  Tihihi…vi får se om vi ikke husker en del flere av faderens tekster. Kunne kanskje vært noe…hehehe… 😀

 4. Hehe, slike tekster kaller på smilet og humringen 😀

  Ja, og så kommer man på dem igjen, i etter måten meget moden alder, og oppdager at humoren holder ennå! 😆

 5. Da spørs det, ville han??
  Og i tilfelle, vil vi vite det 😯

  Følg med i neste episode 😉

  Vi får si det med formodentlig salig Ibsen: Tenke det, ville det, men gjøre det? :-)

 6. Er det slæmt å tenke æsj av poesien?

  Vel, hmmm…normalt, kanskje ja. Men poesien kan være sterk og suggestiv, og ha mange virkninger… :-)

 7. Du får legge hodet i bløtt Dag Eigil for så å feste faderens poesi på pergament.

  Moderen kan kanskje hjelpe deg på gli nå som du er en tur på øya.

  Du vet disse små bøkene om visdomsord og poesi. Mange av de er “trøkt” ut på ramma vet du :-)

  Hehehe..ja, faderen hadde unektelig noen gullkorn som han kom med fra tid til annen. Vi får spørre moderen her, om hun kommer på noen flere.

  Nyt helgen fortsatt, selv om det er søndag.. 😀

 8. avatar Etienne

  hehe..

  God Morgen, Dag Eigil! :)

  Jeg skal love det har vært et relativt hell, de j..la rykter, eller rettere sagt domfellelser en føler folk, enkelte personer har satt på en her, men jeg tror jeg blåser det en lang marsj.
  – Fortalte det vel til Tuttilutt en gang at jeg hadde møtt på, dvs. fått en relativt truende telefon av en slik type som kanskje du også mistenker meg for å være??!! Da den typen som gikk løs på ei venninne, ei funksjonhemmet Cp’er, for en god del år tilbake hadde et slikt stygt rulleblad. Kjekt å gå løs på forsvarsløse, hva?
  Siden det, er alt snudd på hodet! Så jeg er altså en overgriper og en galning, som har gått og snoket rundt ved barnehager, er det det folk her vil ha det til??!!
  Hvis du eller andre har trodd eller tror jeg er en slik syk type, ja da for du eller andre her ta affære og politianmelde det da!

  Og ha en God Dag du!

  Vi har ingenlunde noen tro på at du er verken voldelig eller er av den typen som går og snoker rundt barnehager og skoler. Hvis det er noen der ute som tror det, er det vel deres problem. Vi har heller ingen sans for folk som går løs på forsvarsløse. Ha en fortsatt fin søndag, Etienne! :-)

 9. avatar Etienne

  Ja, kanskje en skal be behandlingsapparatet beskjed på at en har fått en ny diagnose på nettet her. En langt verre enn jeg noen gang har hatt tidligere i livet og spørre om å få behandling for det også?! 😉

  Nei, nå for enkelte se å ta seg sammen litt her. Hadde min venninne vært blogger, som kunne vært gøy, som kan ha et ganske så artig temperement er det en del som hadde seg noen trønderverbale slag, tror jeg ganske så bestemt! :)

  Diagnoser via nettet bør man vel kansjke være litt sånn tilbakeholdne med. Offisielle sådanne, eller som her, uoffisielle. Ja, kanskje du burde prøve å overtale den der venninnen din til å lage seg en blogg, hun også…?

  Fortsatt god søndag, med fokus på de rette verdier. Hvilke de nå enn måtte være. :-)

 10. Hehehe, ja, at det frambringer div. bilder er sikkert og visst. Om jeg virkelig ØNSKER å se disse bildene er mindre sikkert og visst, dog! 😀

  Ha en fiiiiiin dag!

  Ja, men av og til kan poesiens kraft være virkelig stor. Og bildene kommer…ganske av seg selv!

  Nyt dagen og uken! Her skinner faktisk solen i dag. :-)

Leave a Reply