Dag Eigil: Valgets kval

“Fagerten, og!  I år e det sanneligt isje lett å bestemma seg for ka for et parti me ska stemma på te valge.  Stemme du på Høyre, så får du Frp på kjøbe.  Vett du, eg tror pigede at det må ble Krf.  Sjøl om eg aldri før har trodd at eg kom te å stemma på de!” 

Vår godt voksne og særdeles nøkterne kollega kom med et skikkelig valg-hjertesukk her om dagen.  Den fyren, og Krf?  Vi hadde ikke blitt stort mer overrasket om han hadde stilt til undervisning iført knestrømper og blondekjole.  Men så slår det oss: Han har jo helt rett!  Det er ikke lett å bestemme seg for parti i år.  Nå er det jo slik at vi i all trygghetssøkende forsiktighet har pleid å stemme Høyre selv, også.   Vi velsoignerte, dannede og godt voksne herrer pleier gjerne å ha en hang til å gjøre det.  Men i år er det liksom litt vanskeligere.  Rødgrønt er overhodet ikke aktuelt.  Den der suppegjengen har jo nærmest vært en sammenhengende katastrofe for Rogalands vedkommende.  Dessuten ville vi ikke stemt på dem, uansett.  Ikke det at vi har gjort det før, heller.  Et sted må da grensen gå, som man sier i Nord-Korea.

Så hva gjør vi?  Skal vi stemme Høyre uansett, nærmest av gammel vane?  Skal vi følge vår kollegas eksempel, og gå for Krf, vi også?  Eller skal vi kaste samtlige hemninger på båten, og stemme F…..Nei, vi tror ikke vi kan få oss til å gjøre det, heller.  Vi er da en herremann med en viss moralsk integritet.  Akk ja. I år blir det vanskelig.  Og spennende.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

12 comments


 1. Ja, du vet vel da at hvis du stemmer Høyre, så vet du ikke hvem du stemmer på. Av den enkle grunn at ingen vet hva slags regjering det blir med Høyre. Det kan bli samamrbeid med KRF, eller det kan bli samarbeid med FRP. Ingen vet, derfor mener jeg at du vet ikke hvem du stemmer på hvis du stemmer på Høyre. Værsågod, velg.

  Ikke helt lett, det der, nei…langt der ifra…

 2. Man må bare stemme det partiet man støtter, og bidra til at det blir en brukbar sammensetning. Så kan vi klage etterpå. Stemmer vi ikke, har vi ingen rett til å jamre! :-)

  Det virker litt spesielt i år, når det gjelder å velge seg parti å stemme på. Mange stemmer jo ellers av gammel vane. Uansett, stemmeretten må en bruke. Det er mange fortvilte mennesker som er villige til å ofre liv og helse for å få rett til å stemme. Noe å tenke på.

 3. Jeg har vært en (noen ganger) trofast AP-velger, men denne gangen blir det IKKE det. Høyre har jeg stemt før, men er usikker..hmm..hva med pensjonistpartiet? Vi blir jo alle pensjonister en gang..ja om vi ikke stryker med før den tid, men da spiller det jo heller ingen rolle 😀 Nei, det er ikke lett dette. Men som Solveig (velsigne deg) sier, så må vi nesten stemme om vi skal kunne klage etterpå. For DET gjør vi jo med stor begeistring 😆

  Ja, det er enkelt å klage, spesielt i ettertid. Det gjør til og med de såkalte sofavelgerne. Men hvem vet, kanskje blir det gode, trauste Høyre i år, likevel. Tror vi, da. 😀

 4. Jeg mener at vi alle bør være hjemme på valgdagen….for da må politikerene begynne å bli ærlige , for å få velgere. Slik det er nå….så bøffer dem fortere en toget, selv om det er en dårlig sammenligning,,,,for togene står jo altfor ofte stille 😉

  Vi erindrer en graffiti vi en gang så på en vegg: “Don’t vote, vomit! The government will get in anyway!” :-)

 5. avatar 124-1

  Aner ikke selv ser ikke på TV, fersker dem bare på den ene løgnen etter den andre.

  Vel, det er den enkeltes eget valg. Men at det der valgflesket blir litt vel fett av og til, kommer man nok ikke vekk fra.

 6. avatar 124-1

  Har mest lyst til å stemme blankt, og skrive protest på lappen. Har ihvetfall stemt da. Blir vel det vanlige med å stemme på den som lyver mest.

  Ja, det er fullt mulig å stemme blankt. Det er også et valg, eller en ytring.

 7. avatar 124-1

  Har ei Kapitalistisk utdannelse, men føler meg mere som en Rebell.

  Hmmm…vel, da blir det kanskje blank stemme, kanskje..? :-)

 8. Jeg synes du svarer på det selv Dag Eigil.
  Du stemmer ikke på FrP om du stemmer Høyre.

  Du stemmer på Høyre!

  Det viktigste nå er å få slutt på Jensemann og skravlekjerringene hans.

  Stem Høyre så vi får et sterkest Høyredominert borgelig flertall som kan danne en regjering bestående av to, tre eller fire borgerlige partier.

  Drit i sauebonden, han bøyer seg for tildelt makt.

  Ellers så ønsker jeg et godt valg :-)

  Kommer nok til å stemme borgerlig, og sannsynligvis blir det Høyre denne gangen, også. Ut med Jens og de rødgrønne, de har vært en bortimot sammehengende katastrofe for Rogaland. Godt valg til deg, også. 😀

 9. For det første burde valgdagen flyttes til 1.april….stem langt inn på venstre sida, så holder man Siv og resten av banden unna en stund til…. :-)

  Vel, om ikke annet, så støtter vi i alle fall forslaget om valg på 1. april! :-)

 10. Jeg kan ikke fordra at man får noe prakk på kjøpet når man stemmer på et parti. Når jeg stemmer, så stemmer jeg på DET partiet. Ingen andre.

  Ja! Bra holdning. :-)

 11. Det er blitt litt av et pest-og-kolera valg dette ja. Opposisjonen virker ikke som noe bra alternativ, samtidig som man ikke kan skryte politikken som faktisk føres opp i skyene. Ett av de største problemene i norsk politikk, er faktisk eksistensen av FrP. De har ikke bidratt til noe som helst konstruktivt siden starten. Akkurat nå bidrar de rett og slett til følgende: Ikke noe realistisk alternativ til sittende regjering.

  Du har et poeng der. Meget ille at det borgerlige alternativet ikke er tydeliggjort. Et nederlag for partiene. :-(

 12. Tja. Det er ikke lett, og særlig i år. Pussig nok har Høyre blitt et lite parti i forhold til tidligere tider, men fremdeles er de det eneste partiet ved siden av AP som er mest ansvarlig. Jeg vil anbefale deg å stemme som du før har gjort, det vil helst gå godt! :-)

  Ja, Høyre har blitt et lite parti, i alle fall slik det ser ut nå. Men et ansvarlig og seriøst parti. Uansett, godt valg! :-)

Leave a Reply