Dag Eigil: Er lektorenes orden likegyldig?

Det er blitt søndag, og vi sitter her og undrer oss.  Det er vel så at faktorenes orden er likegyldig.  Helt greit.  Men hva med lektorenes orden, er lektorenes orden også likegyldig?  De er de som hevder det, men vi er nå ikke helt overbevist.  Og i morgen er det mandag.  Heldigvis er vi ferdig med våre pedagogiske høytidsstunder før lunsj.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

8 comments


 1. Fri fra lunsj? Eller kontortid heter det vel 😉

  Har du en grei gjeng med elever i år også?

  Vi er så heldig stilt dette skoleåret, i alle fall i høstsemesteret, at vi faktisk er fri også fra kontortid til lunsj om mandagene. Helt utrolig. Men det stemmer nok. :-)

  Ellers har vi foreløpig ikke hatt grunn til å klage over klientellet hva elever og fagskolestudenter angår. Og det er jo bra. :-)

 2. 😆 Joda! Helt likegyldig. Så bare møt oppen stund etter lunsj og la de andre lektorene komme først, du.

  Av og til kunne nok det vært fristende, men det går som kjent ikke. Og vi liker jo helst å bli ferdig med dagens undervisning tidlig på dagen, mens elevene er noenlunde opplagte.-..! :-)

 3. Hørt på makan da…. Håper du ellers har fått en bra start på skoleåret 😉

  Ja, det er en herlig ordning om mandagene så langt. Så får vi se hva som skjer etter hvert som tiden skrider fram. Ellers har skoleåret gått greit så langt. Ikke det at vi har kommet så veldig langt ut i semesteret, men alligavel. Bare blide elever og kolleger. :-)

 4. Hehe :-) Greit med en myk start 😉

  Ha en fin uke DE!!

  Ja, ikke sant…? Selv om vi starter tidlig om mandagene også. 😀

 5. Jeg visste ikke at dere hadde en egen orden engang jeg…:)

  Hadde samtlige pedagoger vært lektorer, så hadde det nok blitt orden i sakene…! 😆

 6. Hva synes du forresten, i disse valgtider, om HØYRE med flers stadige forslag om at det er bedre lærere som må til for å heve nivået i skolen. Jeg for min del tror “bedre” elever hadde gjordt adskillig mer utslag eller hva tror du? Har dere problemer med de dårlige lærerene på din skole?

  Vi kan ikke si at vi har noen spesielt dårlige lærere ved vår skole. Det er en gruppe svært dyktige og meget velutdannede pedagoger, som jobber på en etter måten meget populær skole. Så vi er kanskje heldige, også hva gjelder elevtilfanget. Men at det finnes dårlige elever, og dårlige lærere, der ute, er vi vel ikke i spesielt stor tvil om. :-)

 7. Hmmm, litt usikker på den strategien din. De har kanskje ikke rukket å tømme batteriene sine helt studentene, når du har timene før lunsj. Men har de klart å våkne???

  Vel, hmmm…fagskolestudentene som vi har fra morgenen av, virket riktignok litt smøtrøtte og smaløyde der de satt, da vi gjorde vår entre i klassrommet. Men vi tror de fikk det meste med seg, Sikker kan vi jo aldri være. :-)
  Brønnteknikk-klassen før lunsj virket også oppegående, og endatil rimelig våkne. Og blide og arbeidsvillige. Merkelig , det der. Nesten litt mistenkelig…men vi velger å tolke det med den beste vilje! 😀

 8. Det må jo være en fiin start på uken? Men min er bedre, i år har jeg nemlig fri hver mandag! Forøvrig er ikke Lektorens orden likegyldig, det gjelder å ha orden i sysakene 😀

  Det høres ut til å være en flott mandag. Vi klager ikke, selv om vi må stå opp tidlig, men det er fint å være tidlig ferdig med undervisningen.

  Klart at lektorene har orden! Orden må det være, må vite! 😀

Leave a Reply