Dag Eigil: Knekkebrød eller bøyebrød?

All den tid knekkebrød kalles…vel, knekkebrød, så kan vel vanlig brød kalles bøyebrød?  Ja, det er så mangt man kan lure på en ganske alminnelig mandagsaften.  Og så kan man lure hva som er best som morgenbrød, knekkebrød eller bøyebrød…?

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 ,

13 comments


 1. Vel, jeg pleier å si at jeg knekker brødet ned i skåla. ja jeg sitter å pisser med ereksjon.
  Men egentlig bøyer jeg det jo.
  “Red knekker bøyebrødet ned i skåla”

  Høhøhøhøhøhh! Det er nesten så vi hører lyden… 😀

 2. Vel, alt til sin tid, eller;)

  Absolutt….helt klart…! :-)

 3. Oppoverbøyd eller nedoverbøyd brød?

  Hmmm…vanskelig, det der. Alt til sitt bruk! :-)

 4. Et bøyd brød er absolutt å foretrekke fremfor et knukket brød 😆

  Et knukket brød? Huff, hvorfor får vi slike merkelige bilder opp for vår indre dataskjerm her nå… huff! 😆

 5. hvert brød til sitt bruk, sier nå jeg! 😉

  Ja, så absolutt! Og så er det jo heller ikke så kjekt med smuler i sengen… :-)

 6. …Må si meg enig med Carpe i denne saken! 😉

  Tihihi… 😀

 7. avatar MT

  Go`morn.
  Knekkebrød med brunost og kaffi, samt avise i papirform,morgonstund har gull i mund :)
  Ynskjer deg ei finfin arbeidsveke vidare.

  Ahh..høres ut som en skikkelig fin morgenstund. Og spesielt det der med papir-avisen.

  Ha en fortsatt velsignet arbeidsuke.. 😀

 8. Jeg er jaggu enig med carpe jeg også!

  Ha en fin dag forresten, jeg håper vi slipper svære hagl idag her borte.

  Huff, de der svare haglene høres ikke helt gode ut. Heldigvis har vi sluppet det her hittil. Selv om vi hørte at det hadde vært en minusgrad på Røros natt til i dag. Akk ja. Det er da enda sommer. Og i september blir det selvfølgelig Indian summer. :-)

 9. Morgenbrød er best som morgenbrød, selvsagt. Og hvilken type morgenbrød…ja det er vel opp til hver enkelt 😉 Men jeg kan røpe at min favoritt ikke er av typen knekke-brød :)

  Vel, bøyebrød om morgenen kan også ha sin sjarm. Men den knekkende varianten kan også ha sin sjarm fra tid til annen. Ved bordet, that is. Ikke i sengen.. 😀

 10. Jeg trodde du mente sånnt kjedelig tilfelle av knekkebrødniste som har blitt til “bøyebrød” innen lunsj.Selv foretrekker jeg Havreknekk med appelsinmarmelade og brunost – og en kopp kaffe på morran. Lykke til med nytt skoleår. Skapbloggern er forresten også utdannet pedagog, men har vært ute av dette yrket 2-3 år. Hva anbelfaler du skal hun vende tilbake … hun er meget i tvil for tiden, men det har jo absolutt sine fordeler; magne delmål underveis, sommerferien…kan du nevne fler (mulig du har det litt travelt nå så du er unskyldt om du ikke svarer :) )

  Den slags bøyebrød er avgjort kjedelig, ja. Ingen tvil om det. Men om morgenen kan det være riktig så godt.

  Ute av pedagog-virksomheten i et par år? Vel, vi ser det også ved vår skole. Diverse, faktisk ganske mange pedagoger, har vært utenfor skoleverket i opptil flere år, for så å komme igjen, friske og klare for ny pedagog-dyst. Senest i høst var det en som kom tilbake. Og vi kan forstå det. Absolutt. Kanskje det kan være greit for deg også å komme tilbake til folden igjen etter en pause? Ha en herlig uke fortsatt… :-)

 11. Om jeg vil ha bøyd eller knekt morrabrød 😕 Ingen av delene takk 😀

  Nei,….høhøhøh…og så unngår man jo også smuler i sengen! 😆

 12. Bare det ikke er knekt morgenbrød så.

  Egentlig en forferdelig tanke..huff! Men så er vi jo også en voksen, forsiktig og lett konservativ herremann! :-)

 13. Knekkebrød har fått navnet fordi det, utenom å flerre opp spiserør og mage, knekker plomber og tenner først. Morrabrød er oppskrytt og kalles, i enkelte deler av landet der de har innsett livets harde realiteter, for vasspikk, men det var ikke der mine avsporende hensikter skulle havne. Nei, det var en psykolog som min søster studerte med, som fikk refs da han i festlig lag hadde omtalt en (ikke navngitt) pasient som “like sprø som et knekkebrød”. Da saken ble nærmere utredet viste det seg at han hadde sin diagnose i behold, – pasienten trodde han var et knekkebrød, så da så.

  Huff, da. Hvis man tror man er et knekkebrød, da er man VIRKELIG sprø! No doubt about that!
  Ellers kan en frokost med knekkebrød og ost, samt god kaffe, være riktig så velgjørende… :-)

Leave a Reply