Dag Eigil: Lett tristesse når ferieboblen sprekker

Jada.  Så sitter vi her igjen, da.  Med rumpestumpen godt plassert på pc-stolen, foran den den stasjonære pc’en her hjemme i residensen.  Vår hustru – velsigne henne – er forlengst tilbake i ervervsmessig arbeid igjen etter en fin og for alle formål vellykket ferie, og normalsituasjonen for sensommer og høst er i ferd med å bli gjenopprettet.  Men vi føler det ikke slik. 

I tastende stund befinner vi oss fortsatt i en slags feriens limbo, en slags overgangtilstand fra en form for eksistens til en annen.  Vi har fortsatt ikke vært på jobb, og vi skal heller ikke på jobb i morgen.  Men på onsdag blir det fullkontakt med virkeligheten.  Vår velbehagelige ferieboble spekker plutselig, og det tar ikke mange minuttene før hverdagen fester nakkegrepet.  Og plutselig er vi i gang med fellesmøter, planleggingsmøter og oppdatering av halvårsplaner.  

Akk ja, det var den ferien.   I skrivende stund kan vi ikke akkurat si at vi direkte gleder oss til hverdagsstresset og det pulserende arbeidslivet.  Det føles på en måte litt vanskelig å tromme opp den der entusiasmen.  Hvem vet, det kan tenkes at vi er en smule bedagelig anlagt.  Eller kanskje det har noe med alderen å gjøre.  Men vi tror at følelsen av lett tristesse er rimelig lik for de fleste når ferieboblen sprekker.  Det går nok bra dette året, også.  Som Olav H. Hauge skrev: “Det går an å leva i kvardagen, med”.  Og uten kontrastene mellom hverdag og ferie, hadde vi jo ikke vært i stand til å glede oss over ferien.

Bare ikke den der svinfluensaen slår oss ut, da.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

16 comments


 1. Haha, ja det er sant. Surt å gå på jobb igjen, men etter noen dager er vi tilbake i kjent form 😀

  Ja, og det går fort! Skikkelig fort…! 😆

 2. Livets kunst er å trives med hverdagene, ettersom de er i et stort flertall

  De er nok det, Tale. Så absolutt i flertall. :-)

 3. Men du får vel snart høstferie igjen:)?

  Hmmm…ikke sånn med en gang, kanskje. Men vi gleder oss allerede. Og i mellomtiden kan vi jo glede oss på vegne av offshore-arbeiderne, som vi har en del undervisning for…! :-)

 4. Her er det torsdag som er “tilbake-til-jobb”-dagen.
  Sukk.

  Vel, da ønsker vi bare lykke til med jobbstarten. Det går nok sikkert greit denne gangen, også. Vi hadde vår første dag på jobben etter ferien i dag, det gikk faktisk greit. 😀

 5. avatar 124-1

  Gidder ikke jobb

  Det er jo noen av oss som må holde de der sabla hjulene i gang, da! :-(

 6. avatar 124-1

  1 år til Ferie igjen da.

  Hmmm..vel, kanskje det, ja. I alle fall til sommerferien. Men slik er nå en gang verden. :-)

 7. avatar 124-1

  Må bare slite Dere, skal bli artig å se på bloggen hvem som er igjen om noen uker.

  Jobben er med og gjør at dagene og ukene blir strukturert! Og vi trenger jo struktur, gjør vi ikke? :-)

 8. avatar 124-1

  På Dagtid

  Det er jo mest sosialt å blogge om aftenen, da. Og helgene….!

 9. Jeg har begynt på 4. uken på jobb etter ferien. Det går greit det 😉

  Takk og lov for herlige kollegaer når arbeidsoppgavene kan bli kjedelige 😎

  Hva, fire uker i jobb allerede? Heftig! Her har vi akkurat blitt ferdig med første arbeidsdag. Men det blir nok flere. Og viktigheten av gode kolleger og godt jobbfellesskap er noe man må verdsette. :-)

 10. “Holdning” er et forslitt ord, men det med ferieslutt / jobbestart har noe med innstillingen å gjøre faktisk. Pulserende arbeidsliv er i lengden både nyttigere og mer tilfredsstillende enn evigvarende rumpesittende feriering. Hver gang før har det jo vist seg at det er litt ok å møte igjen kolleger og elever etter en pause. Det blir det sikkert i år også! :-)

  Joda, det er noe i det. Og dessuten, dersom alle dager er like, setter man ikke pris på friheten. Det er kontrastene som gjør at man verdsetter fridagene når de kommer. Og gode kolleger kan knapt verdsettes høyt nok. :-)

 11. Vi ønsker uansett lykke til på onsdag. Da er det tross alt straks helg, og hva man kan kalle en myk start:)

  Hehehe…joda, det er snart helg allerede. Og det blir bra, med hyggelige gjester. Og litt myk start er jo ikke av veien…! 😆

 12. Lykke til med hverdagen ;)))

  Vi takker og bukker for det. Det går seg nok til med hverdagen denne gangen, også! :-)

 13. Ferie ? 😯

  Hehehe…vel, det forekommer at folk har noe slikt, ja…. 😆

 14. tror du blir en bra lærer også dette året, D-E…..
  du har jo humor vet du…. :)

  Åh, vi takker for støtte og oppmuntring! Vi skal gjøre vårt beste, tross det meste. 😀

 15. Hos meg er det kroppen som vil tilbake i hverdagens rutiner. Den hevder hardnakket at frokostknekkebrød, tran, kantinesalat og regelmessig trening er bedre for den enn is til frokost, vin til lunsj, øl og grillmat til middag og generell latskap hele døgnet. Dumme kroppen, hva vet del den?

  De kroppene har en lei tendens til å legge på seg av latskap og inntak av alskens dilldall. Dessuten har vi vel også god bruk for både struktur og rutiner. Ikke bra å innse, men likevel.. 😀

 16. Hufffja den ferien bare løper avgårde. Synes så tydelig det var i forrige uke du proklamerte at det endelig var ferie? :)

  Vi erindrer veldig tydelig at det var 19. juni og feriestart for sånn ca. en halv uke siden, eller noe slikt. Tiden flyr fort. Men det gjør den sannelig også i hverdagsmodus. Mandag vet man knapt hvordan man skal holde ut til helgen, og så er det plutselig fredag. Rart, i grunnen. Dessuten er det jo høstferie snart. Da skal vi til Sverige. Det blir bra. :-)

Leave a Reply