Dag Eigil: Vi pakker reisevesken, og besøker Bergen!

Det er rart med det, men vi liker oss faktisk i Bergen.  Vi vil faktisk gå så langt som å si at vi har svært mange gode minner fra Vestlandets hovedstad, byen mellom de der sju fjellene.  Byen vekker positive assosiasjoner.  Vi har nemlig tilbrakt fire flotte studieår i Bergen, en tid vi selvsagt ser tilbake på med den mest utsøkte nostalgi.  Vi har bodd på Fantoft.  Der, i heisen, møtte vi for øvrig en fantastisk kvinne.  Og tiden stod stille.  Vi og vår hustru – velsigne henne – har holdt sammen siden. Hun har dessverre ikke anledning til å delta på denne turen på tampen av pedagogferien, men vi drar nå, uansett.

Det er ellers ikke få skritt vi har gått i byens gater og streder, mer eller mindre tynget av så vel kunnskap som andre laster, og mer enn en gang har vi lesket vår strupe i diverse av byens kjente vannhull.  I det beste, akademiske selskap, naturligvis, og selvfølgelig kun av intellektuelle årsaker.  Dertil er det godt for “stellet”, og gir pen hud. 

Og i disse dager pakker vi faktisk vår reiseveske, herunder mini-pc og mobilt bredbånd, slik at vi om kort tid vil kunne kaste glans over Bergen ved vårt nærvær.  Ankomst onsdag 5. august, hjemreise lørdag formiddag 8. august.  Atter en gang skal vi vandre på gamle tomter, beskue byens kjente landemerker og foreta en aldri så liten pilegrimsferd til for oss viktige og betydningsfulle steder.

Om vi kommer til å treffe noen bloggere på vår vei?  Vel, ikke utenkelig.  Er det ikke så at Pistolero huserer i Bergen?  For eksempel?  Eller andre?  Muligheter for bloggtreff er til stede, så gi lyd.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

12 comments


 1. Du kan jo ikke reise nå, som jeg hadde en fin utfordring til deg.

  http://24891.vgb.no/2009/08/03/utfordret-av-snurre-o/

  Ja ja Dere får kose dere og hilse fra Bergen.
  Psst tar du noen bilder.:)
  God Tur. :)

  Oi, den der ser tøff ut. Men vi skal se hva vi kan få til. Uansett, vi kommer nok til å ta noen bilder fra Bergensturen, ja… :-)

 2. Kremt – æ var først til å utfordre! Men kan vi ikke si at begge gjelder som en?
  God tur til Berge :)

  Eg ve te Bergen, ve te Bergen med det samme.
  Der har eg det så fisken i vannet:
  Vått og kaldt, og breiflabb overalt.

  Ja, det skal bli kjekt med en liten bergenstur. Og breiflabb kan være godt, det.. :-)

 3. BergeN mente jeg da…

  But of course! 😆

 4. Ingenting er som reiser i eget land!
  Du får ha en flott tur, og kanskje våre ferieveier krysses en gang. :)

  Takker for hygglig hilsen! Ja, det hadde vært hyggelig å treffe dere en gang! :-)

 5. Du drar til Bergen? Frivillig og ved godt mot? Ja ja 😉

  Ja, vi hopper i det, like godt først som sist. Den som intet våger, intet vinner. Værvarsel eller ikke værvarsel. 😀

 6. avatar kungfuz

  Vær nå forsiktig, der er noen skumle typer der.
  Håper du har betalt skatten din. Kemnere og ordførererne har seksløpere i skuffen.
  Ja ikke friele da. Han spanderer kaffe.

  Breiflabben bor på Askøy så vidt jeg husker.
  Hadde litt studietid der også.

  Vi skal selvsagt oppføre oss på en utsøkt forsiktig, og ikke minst høflig måte i Bergen. Det går sikkert greit.
  Ellers bor faktisk Breiflabben her i Oljebyen. Men han er visst fortsatt på ferie. :-)

 7. avatar kungfuz

  ÅÅÅ sånn var det med Breiflabben ja.
  Søren. Nå har jeg vært glemsk lenge. Så det så.

  Ha en fin tur og hils alle fra meg.

  Hehehe…selv den beste kan glemme. Ellers satser vi på noen fine dager i Bergen, tross noe usikkert værvarsel. :-)

 8. Ska du til gullbyæn ?! Der har jeg ikke vært siden 1980, med unntak av et par forretningsreiser (flyplass->kontor->flyplass) men det regnes ikke med.

  Bodde også på Fantoft. Mange gode minner og mye rølp. Vi som også oversomret der kunne bl.a. nyte godt av rikholdig gratisfrokost. Bussturistene som var innkvartert i den delen som var omgjort til sommerhotell ble bespist en gros og da var det bare å mingle inn i flokkene av feite tyskere og se sulten og fremmed ut. Heis ned til baren :) Eneste minuset jeg kan huske var da de koblet ut heisene under husleiestreiken. Jeg bodde i 17. etasje. Ja, og så det å finne frem til nachspielet man var invitert til når alle de andre hadde gått i forvegen. Man havnet mange rare plasser under slike tokt.

  Bergen er en stor og liten by på en gang, koselig. Men bergensdamene va någen stryder, fikk aldri draget på en eneste en av de. Kanskje fordi få av de bodde på Fantoft. No problem mao :)

  Mye interessant her! Joda, vi tar oss en aldri så liten tur oppover til breiflabb-byen, og tar noen dager i fred og ro der. Har noen slektninger som skal besøkes, også.

  Interessant det du skriver om Fantoft og husleiestreiken. Vi bodde altså også på Fantoft, og dertil i høyblokken, med felleskjøkken og det hele. Riktignok bare i 2. etasje. Festlige mennesker i diverse nabohybler, som gjorde og solgte mye rart. Vi skal ikke nekte for at det ble en del rølp, nachspiel og turer på Fantoftklubben. Tidsaspektet for vårt vedkommende var i f.o.m. høsten 1981 t.o.m. våren 1985. Vi erindrer en husleiestreik i den tiden vi var der, og vi var til og med i streikekomiteen. Mener det må ha vært sånn rundt vårsemesteret 1982. Eller noe slikt.

  Bergensdamene hadde heller ikke vi de helt store sjansene på, men det var kanskje like greit! :-)

 9. Mitt tidsaspekt er 77 – 80. Jeg mener å huske at husleiestreiken jeg fikk føle på kroppen var i 79/80. Mye surr. Jeg husker direktøren fikk skuddet for baugen da han ville koble ut vannet, en slik handling ville medført seriøst straffeansvar fikk jeg høre. Om streiken fikk en løsning kan jeg derimot ikke huske. Tror ikke det, – så muligens var den du deltok i den samme.

  Bergensdamer ? Ikke sexy å se rett inn på snørra der de satte nesen i sky. Fysj ! 😀

  Da var du nok ute av student- og Fantoft-miljøet før vi kom anstigende. Og ja, vi er klar over at det har vært flere husleiestreiker. Erindrer at vi også med møtt med diverse trusler, og endog med direkte utkastelser. Mener at Samskipnaden kom med et symbolsk innrømmelse hva husleia angikk, slik at det hele kunne avsluttes uten for mye tap av ansikt. Svært banner ble hengt opp på veggen på lavblokken, etter fasadeklatringsinnsats fra Robin Kirkhus, han som senere tømte vann eller øl eller noe på Dalai Lama i Stavanger Konserthus for noen tid tilbake. Mener Kirkhus da var rådmann et eller annet sted, muligens på Utsira. Akk ja. Det var tider, det. :-)

 10. God tur Dag Eigil !
  Regards to your Lady !

  Vi takker så mye for hyggelig reisehilsen. Går ut fra at det blir en hyggelig tur.

  Nyt sommerdagen… :-)

 11. Ha det fint på tur i Bergen:)

  En fin sjøreise har vi hatt, og nå har vi ankommet Vestlandets hovedstad. Greit hotell, og fint sensommervær. :-)

 12. Neei? Dag Eigil i Bergen? Hmm, jeg har akkurat kommet fra ferie og ser du reiser igjen snart…så rekker nok ikke bloggtreff før du har forlatt byen :( Og hva er galt med oss Bergenspiker om jeg tør spørre?? 😉

  Der var det endelig en bergensblogger, dog en smule for sent. Ja, slik kan det gå. Overhodet ingting galt med de bergenske piker. Nei, langt derifra…! :-)

Leave a Reply