Dag Eigil: Augustfrustrasjon

Det er allerede blitt august, hvilket blant annet innebærer at vi i egenskap av pedagog skal tilbake til jobb igjen allerede den 12.  Det blir nok en påkjenning.  Vi har allerede begynt å slite med motivasjonen.  Vi må nok arbeide litt med det der.  Dessuten  regner det.  Fortsatt.  Men det går vel greit denne gangen, også.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

18 comments


 1. Hi hi. Jeg skal ikke på jobb før den 17. Klokka 14:30. Så det så….

  Vel, den 17. skal elevene ha sin første skoledag, oppstartsdagen. Vi pedagoger skal ha tre planleggingsdager i forkant. Men det går nok bra denne gangen, også. Kos deg i sensommeren… :-)

 2. Begynner mandag den 3., jeg. Om EN dag…. ja det går nok bra denne gangen også. Nyt de siste feriedagene!

  Det går nok helt sikkert bra, ja. Bare til å komme seg i gang. Dessuten er det vel på tide å ønske deg lykke til med inspektørjobben. Sikkert en tøff omstilling fra undervisningsstilling, og en bratt læringskurve, men kanskje også lærerikt og utfordrende. Stå på! 😀

 3. )Tiden den flyr den0;)))

  Den gjør det, vet du…! Litt skremmende, det der. Vi får fylle den tiden vi har til rådighet, med positivt innhold! 😀

 4. Ei uke ferie i september…

  Høres fornuftig ut, og er deg/dere vel unt. Håper det blir skikkelig Indian Summer-vær på dere! :-)

 5. Jeg for min del har ferie en gang pr. uke, nærmere bestemt fra fredag ettermiddag til søndag kveld. Skal vi bytte:)?

  Vel, den typen ferie har vel vi også, gjerne kalt helg. Hva, har du ikke ferie i det hele tatt, bare helger? Hmmmm…! I så fall ikke helt bra. :-)

 6. Heia Dag Eigil :)

  Uff ja..motivasjonen kan vaere vanskelig aa finne naar man maa tilbake paa jobb og bedre er det vel ikke naar det regner..akk ja. Den kommer vel etterhvert skal du se :)

  Ha en flott soendag :)

  Det er vel gjerne slik at mange sliter en liten brødskalk med motivasjonen når man skal i gang med hverdagen igjen etter en fin ferie. Pedagoger så vel som ikke-pedagoger. Det samme hvert år. Men forbausende nok, det pleier å gå seg til rimelig snart. Dessuten kan vi jo håpe på en smule godt sensommervær, noe som gjerne pleier å innfinne seg nettopp rundt skolestart og ut august. Litt kjekt, det også.

  Kos dere i sensommeren, regn eller ikke regn! 😀

 7. Jeg er lur 😉 Har spart to uker som skal benyttes i september 😉 Hellas……

  Høres fornuftig ut! På den tiden av året er vel gjerne den verste middelhavsvarmen også begynt å forta seg, slik at det er behagelig temperatur der. Vi pedagoger kan dessverre ikke spare opp ferieuker, siden vi er bundet av skoleruten. Det er selvsagt et luksusproblem. Men alligavel.

  Ha en herlig sommersøndag! 😀

 8. etter så mange ukers ferie skjønner jeg at det er vanskelig å begynne igjen.. 😛

  Du kan nok kanskje ha et poeng der, ja. Men det er vel gjerne slik at de fleste synes det er litt kjipt å begynne med hverdagsrutinene igjen etter en fin ferie. Men vi får ta det som det kommer, samtlige av oss. Ikke utenkelig at det går rimelig bra dette året, også. :-)

 9. Kos deg med siste del av ferien! :)

  Det skal vi, vet du! Ikke utenkelig at vi tar en liten tur til den sjarmerende byen Bergen et par-tre dager. Bergen er en flott by, som vi knytter mange gode minner til. :-)

 10. Der har man ulempen med å ha såpass lang ferie som pedagoger gjerne har. Har man fri en helg går liksom søndagskvelden med til å tenke på at man straks skal gå på jobb igjen. Har man fri et par uker eller tre går gjerne den siste dagen med til å tenke på sånt. Men når man har fri så lenge som De og Deres like har funderer man gjerne etpar uker….

  Når det gjelder motivasjonen er det bare en ting å gjøre: Finn frem kameraet og ta bilder. Da finner man iallfall motiv, og det må da være en god begynnelse..?? 😉

  Gode tanker du kommer med der. Og så får man bare være litt bevisst på å la være å bruke altfor mye av ferieinnspurten til å beskjeftige seg med negative tanker av denne karakter, og heller nyte dagene for det de er verdt.

  Ellers er det å ta bilder ingen dum ide. Med bilder kan man på en måte lage seg en liten tidskapsel, og siden ta fram og betrakte de gode minnene….! :-)

 11. Kanskje er vi heldig, å får litt bedre vær snart? For alt virker lettere på solrike dager med laaange kvelder. Får jo litt feriestemning av det også, eller hva? :)

  Statistikken viser jo at august gjerne er en bedre sommerværsmåned enn den såkalte høysommermåneden juli, for øvrig en oppskrytt måned med mye regn. Og man får gjerne en fin periode akkurat rundt skolestart og ut måneden. Kan være rom for mange positive sommeropplevelser der. Men akkurat nå høljer regnet som vanlig ned utenfor vårt vindu her vi sitter, selv om det altså er august. Men så har da heller ikke skolen startet ennå, da….! :-)

 12. Du har jo 10 dager igjen, bruk dem til noe annet enn å grue deg til jobben! Det er iallfall bortkastet. Jeg begynte den 30. alt, det gikk så greit så.

  Det har man jo, absolutt. Ferien er ikke over ennå. Ikke umulig at vi finner på et aldri så lite sprell. Men det hadde jo vært greit med litt bedre vær, da. En smak av sommer, liksom… :-)

 13. Æ kjenner til det med den motivasjontingen, selv om mine motivasjonsproblema gjelder studia og ikke jobb. (Og de blir ikke mindre av 7 ukers jobbing med siste jobb 14 aug, samt studieoppstart den 18.) *sukk*

  (og er det bare meg som )

  Huff da, det var harde kår! Du har vår fulle sympati. Det blir sikkert tøft, men det går nok bra når du kommer i gang. :-)

 14. Men himmel da mann, du har jo over ei uke igjen. Litt tidlig å begynne å deppe vel? I så fall tror jeg kanskje du ikke burde ha så lang ferie! 😉

  Vi føler at vi fortjener hver eneste dag av pedagogferien! 😀

  Ellers er det vel kanskje slik at det ikke er helt uvanlig at folk smågruer seg littebittegrann til å begynne på hverdagstralten igjen, etter en fin ferie. For øvrig skal vi ta en tur til Bergen! :-)

 15. Bare stikker innom for å få mitt nasjonalsymbol fram, for dermed å la deg forstå at jeg har vært innom …

  Forresten har jeg forlenget ferien min … 😉

  Takker for hyggelig besøk fra fjerne strøk.

  Du har vel slik langtidsferie, du..? 😀

 16. Hello there. Do you take a challenge?

  http://lenesim7702.vgb.no/2009/08/03/utfordring-6-bildet-i-6-bildekatalog/

  So long 😀

  Vi vår se hva vi kan få til… :-)

 17. jeg har ikke hatt fri i sommer, så gruer meg ikke til den harde overgangen : D

  Huff da, ikke ferie? Kan ikke være helt bra, det der. Men det blir vel kanskje en råd? :-)

 18. avatar toril54

  Ja, det er alltid tøft å begynne på igjen etter en lang og god ferie. Tar omtrent like lang tid å komme inn i tralten igjen som det tok å ha ferie, syns jeg. Derfor liker jeg å ha flere korte ferier, men en pedagog kan jo ikke velge sin ferie. Vi får være glade for at vi HAR en jobb, er rimelige friske, har fred i landet og heimen osv.

  Kloke ord du kommer med der, Toril54. Ja, vi skulle gjerne satt pris på en smule valgfrihet i feriesammenheng, men nå må vi jo en gang ta forholdene sånn som de er. Ha en forsatt fredfull og fonydelig dag! 😀

Leave a Reply