Dag Eigil: Det er ikke bare i bakvendtland at alt går an!

BB har skrevet et bra innlegg om idiotien i religion, der hun omtaler journalisten og FN-medarbeideren Lubna Ahmed al-Hussein, som i Sudan er blitt idømt 40 piskeslag og en bot på 100 dollar for å ha gått med bukser!  I sannhet en alvorlig forbrytelse, og en helt klart provoserende handling.  Det er betryggende at sudanske myndigheter ikke tar på slikt med silkehansker.  Nei, fram med pisk og bøter, og det så det svir på både rygg og lommebok!  Og hva betyr vel en smule krig, nød og ressurskrise for de sudanske myndigheter, så lenge de kan bruke tid og ressurser til å slå hardt ned på det som virkelig betyr noe?  Dessuten blir sikkert Allah hoppende og sprettende glad over å se anstendigheten praktisert på en håndfast måte, og det er jo det viktigste.

 

Det er i grunnen en smule tankevekkende at hele det internasjonale samfunn i sin tid bidrog med berettiget harme og boikott i avsky mot apartheidregimet i Sør-Afrika, og fikk dem til å føle at deres land var ”The skunk of the world”, for å bruke Mandelas egne ord.  Nå er det apartheid avskaffet, og ingen savner det.  Men når det dreier seg om religion, i dette tilfellet islam, så er det fritt fram for den mest utrolige kjønnsapartheid, mens omverdenen bøyer seg baklengs i støvet i rezzzpekt!   Det dreier seg jo om religion og om mennesker med tro, og da kan som kjent alt alt gå an. Akkurat som i Bakvendtland. Fyttigrisen!

For detaljer, les her:

http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1358829.ece

 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

12 comments


 1. Rister fremdeles oppgitt på huet over at det går an, jeg. Og verden bare står og ser på. Og prater om det. Men bevares, nei, vi kan da ikke gjøre noe med det og dermed tråkke personlig religiøse på tærne. Det skulle gjort seg ut, ja…

  Vi har akkurat kommet tilbake fra en toukers i brennheite Kypros. Dager med 44 grader i skyggen er noe som river, også for de innfødte, og både lokale og turister svettet på stranden. Men de rettroende muslimkvinnene vandret som vanlig omkring iført fullt tellt, gjerne svart. Akk ja. Skal ikke se vekk fra at Himmelens og Jordens skaper hadde bevilget seg et par ekstra splitthopp i pur, omnipotent glede dersom de hadde fått heteslag og segnet om. :-(

 2. Pingback: BB: Jeg skulle vært piska mer enn 40 ganger |

 3. Mye dritt begås i religionens navn, det er på tide å ta til motmæle. Og det kraftig også.

  Absolutt på tide å ta til motmæle etter hvert, ja. Og vi har en viss følelse av at det begynner å bli akseptert å gjøre det, også.

 4. Verden hadde vært et mye bedre sted uten religion av noe slag, det er jeg helt overbevist om!

 5. # Tale

  Det kan nok være mye rett i det. Men dessverre ser det ut til å være vanskelig å få til.
  Og plutselig begynner vi å nynne på John Lennons “Imagine…” :-)

 6. En skulle ikke lengre enn til Irland for noen år tilbake hvor protestanter og katolikker var i regelrett borgerkrig….nesten et naboland.

  Ja, det er merkelig, og faktisk ikke så lite skremmende. Religion og religiøse følelser er en skikkelig kruttønne. Men i forbindelse med Nord-Irland dreier det seg jo også om politikk, om tilslutning til Den irske republikk, eller fortsatt være en del av UK. Og om historie som innebærer diskriminering, forskjellsbehandling, etc..

 7. Når vantro mennesker bryter med anstendighetens regler på denne måten,har jo ikke de perfekte noe annet valg enn å statuere et fromt eksempel…

  Det er til å gråte blod av!

  Ille, ja. Skikkelig ille. Og det verste er jo at man skal vise respekt og aksept for slikt, ellers er man jo rasist, må vite!! :-(

 8. Hæhæ! Bukser?
  Og her lusker vi lutrygget rundt og er redde for å bli kalt rasister 😀

  Ja, selvsagt! Rettroende mennesker er jo som kjent en egen rase! 😀

 9. avatar kungfuz

  Synes å huske tilsvarende fra religiøst hold her i Norge også da kvinner begynte å gå med bukser.

  Og så var det den fromme biskopp som tenkte underlivstanker og mente at kvinner ble overkåte av å sykle.
  Noe sykkelbegjær skal vi ikke ha noe av takk.

  Men men. Det er vanskeligere for en biskop å komme inn i himmelen enn for en kamel.

  Og kameler flyr ikke.

  Det var nok en del indignasjon ute og gikk da kvinnene virkelig begynte å ta seg inn på herrekjønnets enemerker, også hertillands. Ingen tvil om det.

  Det der med biskopens underlivs-sykkeltanker hadde vi faktisk ikke hørt om, med det er sikkert sant. :-)

 10. avatar Berit

  Jeg så min første lokale spøkelseskladd i går, en kvinne kledd i helsort, kun øynene var synlige.

  Jeg må innrømme at jeg ble arg, og sendte mannen hennes et ikke for muntert blikk for å si det sånn.

  Men nå må vi jo huske på at koranen stiller strenge krav til mannen også da, han får faktisk ikke lov å gå med gullsmykker!!
  Så da så….

  Argh og Pføy sier nå jeg

  Vi har også selvsagt sett en del slike, både her hjemme og i utlandet. Vi blir faktisk både nedstemt og direkte smådeprimert over å se slike spøkelseskladder. Har vi virkelig fortsatt ikke kommet lenger her i verden, i 2009? De må sannelig ha mye å skamme seg over. Fy flate! :-(

 11. “Den som begår utukt med naboens kamel skal selv ofre juleneket”.

  Religiøs ytring av tvilsom opprinnelse…. ?

  Nok om det…

  Eneste trøsten er at et slikt religiøst trøkk er til stort hinder for teknologisk utvikling.

  Ja, det kan man si. Framskritt og utvikling er kanskje haram i deres øyne. :-)

 12. Jeg har sagt det før (ved flere anledninger), men gjentar det gjerne:

  Min respekt for mennesker som lar seg manipulere til å støtte en slik religionsutøvelse (og undertrykkelse av kvinner)burde undergå psykiatrisk behandling.

  Deres eneste unnskyldning er at de muligens da er analfabeter som ukritisk svelger alt de blir fortalt av en tilfeldig imam som nok tenker mer på egen maktposisjon og anseelse enn de forhistoriske levninger av en mann ved navn Muhammed!

  Jeg beklager om dette kan virke stigmatiserende, men man sier jo ofte at “den som tier samtykker”? Og jeg har hørt/sett lite til protester fra den øvrige muslimske verden!

  Takker for fin og fyldig kommentar!

  Tausheten fra den muslimske verden er nærmest rungende. Kanskje ikke annet å forvente, egentlig. Men støtten fra den vestlige verdens klakkører, kanskje spesielt fra venstresiden, er foruroligende. :-(

Leave a Reply