Dag Egil: Uff, vi må beise residensen. Pysete i høyden er vi, også.

Uff, vi må beise residensen, og vi som er så pysete når det gjelder å gå i stigen! Det ser kanskje ikke så ille ut, dersom man ser på dette bildet.  Men det er med bilder som med skinn: De bedrar.  Ikke krise ennå, men ingen grunn til å vente.  Hva skal vel en forsiktig herremann gjøre, stilt overfor slike utfordringer?  Bør vi sende vår hustru – velsigne henne – opp i stigen i stedet, denne gangen, også? Hun har jo vist seg som en skikkelig vågehals i slike situasjoner før, og dertil en skikkelig arbeidet adelskvinne. 

Men det er nok ingen vei utenom, selv for en sensibel og fintfølende herremann som overtegnede.  Fram med beis og koster, det er bare å komme i gang.  Selv om vi egentlig ikke er særlig praktisk av oss, og helstg liker å berike vår ånd, eller knotte på en pc.

Vi begynner med den enkle delen, kortveggen over altanen.  Greit sted å begynne, og samtidig arbeid som monner.  Men denne beisen, eller rettere sagt, oljen, er noe ordentlig søl!  Det drypper som besatt ned på terassen, det er nesten så man skulle tro at det hadde gått en hardt skadet person her oppe, og blødd kraftig.

Skikkelig ille!  Og fargen er faktisk blodrød.  Som de veloverveide og planmessig arbeidende akademikere vi er, har vi og vår hustru – velsigne henne – sørget for å dekke til med malerpapir, men dessverre ikke nok. 

Her må det tørking til, og det jo før, jo heller.  Vi kan da ikke risikere at vår ellers velstelte terasse blir seende ut som et drapsåsted.  Men her, i likhet med i diverse andre av livets tilskikkelser, lar problemet seg løse med litt tørkepapir.

Vår hustru – velsigne henne – stuller og svinser feminint omkring på terassen, og svinger sin lille malerkost slik som koster skal svinges, mens hennes husbond står oppe i gardintrappen og klasker på med oljebeis.  hun har selvsagt tatt ned de velstelte altankassene først.

Som denne, for eksempel.

Eller denne.  Vi kan jo ikke ha noe beisesøl på de vakre sommerblomstene! Nei og nei, hvilken formastelig tanke!

Endelig er det tid for å avslutte  malerarbeidet for i aften, slik at vi sammen med vår hustru – velsigne henne – kan samle krefter og energi til fornyet innsats til residensens forskjønnelse i morgen.  Hvem vet, kanskje det til og med kan bli anledning til å nyte et par glass med XO, eller i det minste gresk Metaxa?

Pus gir i alle fall blaffen.  Den karen vet å slappe av.  Får endelig håpe at han ikke har fått oljebeis i pelsen.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

22 comments


 1. avatar FotoSnella

  Dette må jeg si var en noe kjent hendelse hihi…
  Mang en gang her jeg måttet gå i høyden gitt 😀

  Ja, det høres flott ut! Og vi tror nok det er diverse representanter for det smukke kjønn der ute, som også må gå i stigen fra tid til annen. Men så sier man jo gjerne at quinden er det egentlige sterke kjønn, da… 😀

 2. Skal man ikke dele på husarbeidet da?

  Og det finnes tydeligvis visse ulemper med lærerferien :-)

  Hehehe…vi ser dedt der med “ulempene”, ja. Selv om vi i grunnen ikke har vært så forferdelig belemret med “to do-lister” ennå. Og man skal selvsagt dele på arbeidet, skulle da ellers bare mangle…! 😀

 3. Haha ! Fruer på stigen er en fristelse
  å se for envher velmenende Herre vel ?
  Mens jeg skal en tur til Byen og se om
  det finnes noe mer reker å fange der !

  Fruer i stigen kan nok sikkert sende ut signaler, ja. :-)
  Og reker er jo både godt og sunt, god tur til byen! :-)

 4. Lift….Daggis , det er tingen ! Sikkert og enkelt…og da kan begge beise side om side….ja jeg sa beise IKKE “peise” 😉

  Selv om sistnevnte sikkert hadde vært artig 😉

  Hehehe..litt sånn peising samtidig med beisingen? Kunne sikkert vært en viss underholdningsverdi i det, også…! 😆

 5. Hmmm, jo, jeg har det: Fruen kan beise huset og så kan du beise henne etterpå 😀
  Ja? Høres ut som en plan?

  Det kunne jo vært en grei arbeidsdeling. Beising er beising! :-)

 6. Hadde jeg ikke visst at du var en gentleman som klapper katten såvel som hustruen på pelsen, hadde jeg umiddelbart sett på det som en crimescene av den skumleste art. Og fruen er ok, formoder jeg? 😆

  Hehehe…det ser ikke helt bra ut, nei. Men vår hustru – velsigne henne – befinner seg særdeles vel. Og hun sier at det var hun som måtte tørke opp det meste…! 😀

 7. Da synes jeg dere har vært svært produktive i dag, og fortjener en drink. Selv er jeg forhindret fra å drikke, da jeg er på jobb og sitter og venter på at noen andre skal jobbe før jeg kan jobbe videre…

  Ja, vi er faktisk en smule stolte over oss selv, begge to. Og i skrivende stund har vi malt enda mer, det begynner virkelig å vise godt igjen. God jobbehelg….? 😀

 8. Finnes det virkelig ingen sommerjobbløse studenter der borte som du kan bestikke opp stigen istede?

  Vi har vært inne på tanken, for å si det slik. Men det er ikke så lett allikevel. På den annen side er huset ikke så fryktelig høyt, så vi skal nok klare det. Tror vi…. :-)

 9. What? Hjalp ikke pusen til? Merkelig greier det der. 😉

  Det er rart med de der pusene. De vet å gjøre det behagelig for seg selv. 😆

 10. avatar Toril 54

  Dere er flittige og modige! Hva med å leie en maler? Det kan bli dyrere å ramle ned!

  Ja, vi føler oss skikkelig flittige og modige, begge to! Vår hustru – velsigne henne – var faktisk oppe i stigen i dag, også. Ganske høyt, faktisk. Vi har vært inne på tanken om å få leid folk til denne malerjobben, men vi tar det vi kan fikse selv først. Forhåpentligvis går det bra. :-)

 11. Et godt stykke arbeid det der! :)

  Ønsker lykke til med jobben i høyden.

  Koseklapp til pusegullet Red Fox!

  Ja, og nå er vi faktisk godt i gang, har fått gjort unna enda en vegg. I alle fall store deler av den….hmmm. Men vi tar litt om gangen, og så blir vi nok ferdige etter hvert.

  Red Fox vifter med halen… 😀

 12. avatar Kong Jack i eksil

  Man ønsker katten og demses samt Deres en fortsatt aldeles strålende juni måned 😉

  PS.: Vennligst ikke benytt den firbente som verken rulle eller mopp :)

  Vi takker for hilsen fra selveste majesteten. Her har malerarbeidet gått rimelig greit unna i varmen, og vi er snart ferdige. Pus har hittil unngått å bli brukt til malerformål, til tross for at den har pels. 😀

  Kos deg i sommervarmen!

  Hva, eksil?

 13. solsteik og maling, det er farlig det…. bedre med noe kaldt å drikke, men beina godt plantet på bordet. Men du skal ha skryt:-)

  Vi takker for skryt, det gjør alltid godt. Og både vi og vår hustru – velsigne henne – er faktisk rimelig stolte over oss selv etter hvert. Kald drikke må man jo ha, men ikke så altfor stimulerende. I alle fall ikke mens vi jobber… :-)

 14. Så flinke dere er.. Selv må jeg ta et strøk på garasjen til pappa, rakk bare ett strøk i fjor..

  Pass nå godt på pusen.. Da jeg var liten hadde vi skikkelig frittgående høner. Mamma malte grunnmuren, og dene ene høna var så nysgjerrig og klengete, og vips før noen viste ordet av det, hadde høna havna mellom grunnmuren og malekosten og ble dermed grønn på begge sider..

  Huff da, håper det gikk bra med høna til slutt, allikevel.

  Ellers kan vi vel ikke akkurat si at vi liker å male huset, men av og til må man jo til med det der. Heldigvis ikke så veldig ofte. Kos deg med malerjobben på garasjen. :-)

 15. Hehe, ser pusen og minnes da vi malte huset for noen år siden, fra hvitt til trønderrødt. Farsjan er en racer i stige, i alle fall mente han seg bedre skikket i stige enn sin datter og siden gubben er allergisk mot alt som har med maling å gjøre (fysisk, ikke psykisk) var det greit å få hjelp av sjølingene ellers måtte jeg ha mala hele huset sjøl. Men med maling kan det også oppstå arbeidsuhell, som da farsjan hadde hatt maling i en mndre pøs (vi kjøpte jo tiliters spann) og hadde hengt den opp i stigen, og da han sto nede på bakken for å flytte stigen løsna pøsen der oppe fra sitt feste og havna rett i skallen på bikkja Papi som gikk under. Da hun løp til framsia av huset trodde morsjan st bikkja var slakta… Og det så pinadø sånn ut etter den runden vi hadde i badekaret etterpå, jeg og hun (bikkja, ikke morsjan). Men hun hadde lukka øynene da hun så det komme fra oven, så det berga bra. Blodig så det ut, ja… men hun holdt seg unna stigen en stund etterpå 😀

  Huff, vi ler, samtidig som vi fylles med forskrekkelse. Men etter det du skriver, så overlevde dyret på tross av tungt malerspann i knotten. Akk ja, denne malerjobben er ikke alltid like kjekk. Men så er det det jo flott når man er ferdig, da. Og kan beundre verket. For enn stund, i alle fall… :-)

 16. avatar Argy-b

  Nå blir det flott og fint!
  Jeg skal beise min kjære onkels hus neste helg. Dette inspirerer:)

  Ønsker deg en flott kveld!
  -Argy

  Hehehe…hyggelig å kunne være til inspirasjon. Lykke til med beisejobben…! 😀

 17. Det ser ut for meg at du svinger malerkosten med stil!
  Hadde et lignende uhell med rød beis.. Det så ut som vi hadde drevet med slakt!
  Men det ordnet seg.
  Det ser ut til å residensen blir finere enn noen gang!
  Pus er forresten en ordentlig Skjønning!!

  K :)

  Det kan lett bli til at en del av beisen blir liggende igjen på steder der den absolutt ikke burde være. Skikkelig søl, og ille ser det ut. Men vi dekker vanligvis godt til med malerpapir. Og det ser jo flott ut når vi er ferdige, da… :-)

 18. Høhøhø! Det er godt å se at det er flere enn meg som må lide i stigen i sommer. Nå har jeg riktignok ikke høydeskrekk, men det er jammen høyt under mønet. Det beste er vel den gode følelsen når man er ferdig og bare kan beundre mesterverket. Eller hur?

  Vi er nok ikke helt alene om å måtte bedrive husmaling eller -beising i disse dager, nei. Og vi må vedgå at vi har litt sånn høydeskrekk, også. Vi går i stigen, og vi maler, men vi liker det ikke. Men snart er vi ferdige med innsatsen for denne gangen. Det blir herlig. Lykke til med malerarbeidet, du også! :-)

 19. Driver å legger nytt tak her… og guttungen må hjelpe til:) han blir da tross alt 14 i august, så det er på tide nå. jeg anbefaler det å sende noen ungdommer i stigen;)

  Hehehe..det er bra at han blir oppdratt til å hjelpe til med hus og kanskje også hage. Heldigvis er vi snart ferdige med malerjobben her…

  Nyt ellers sommeren! 😀

 20. Maling og beis er jo en kilde til evig slap-stick komikk (beklager bruken av amerikanske orddelingsregler, men det så liksom best ut her)i heimen. selv har jeg flere ganger prestert å tråkke opp i malingsbrettet, for så å ta noen forvirrede dansetrinn på malingsmettede føtter. Denne damen slurver aldri mer med maleplasten.

  Vi synes nesten vi ser det for oss, ja. Godt det var malereplast under de malingsmettede, da. Ellers har det jo blitt en del drypping av beis i hode, ansikt, etc… akk ja. Men vi er da heldigvis snart ferdige. Bare littegrann igjen nå, så… :-)

 21. Hmm. Det så ganske slitsomt ut ja. Jeg kjenner til et par nevenyttige polakker som jeg faktisk kan gi referanser…. men det er vel for sent nå. Ha en fortsatt fin sommer :)

  Vel, det kunne kanskje vært en ide med polakkene, dersom vi hadde fått tipset litt tidligere. Nå er det snart for sent. Husmaling er kjedelig, og dertil noe griseri.

  Nyt varmen og sommeren! :-)

 22. Aaaah, du går nå foran som et godt eksempel, Dag Eigil! Jeg går også ut nå, for å svinge malepenselen ørlite, og her går det i hvitt :-)

  Flott at selv en godt voksen herre som overtegnede kan være til inspirasjon. Og lykke til med malingen… 😀

Leave a Reply