Dag Eigil: Endelig en velfortjent ferie!

Ah, endelig er det skoleslutt og ferie.  Nå kan vi hardtarbeidende pedagoger endelig senke skuldrene en smule, og se fram til en særdeles velfortjent avspaserings- og ferietid.

Ellers vil vi få ønske samtlige av dere der ute en særdeles fortreffelig Sankthansaften!  😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 ,

18 comments


 1. Åå, heldiggriser 😀 Mens oss andre vanlige dødelige bare har 3, kanskje 4 uker ferie. Kos dere da 😀 Sank masse krefter, dere trenger det nok til opplæringa av våre andres krapyl. hi hi.

  Ja, du sier noe der. Vi føler så menn at vi fortjener disse friukene, til nødvendig restitusjon. Var rimelig kjørt på slutten av semesteret nå. Som vanlig, hver vår.

  Ellers har vi gleden av å undervise i den såkalte petroleumsfagskolen. Altså for oljearbeidere som skal oppgraderes. Folk som vanligvis jobber offshore i to uker, og deretter har fire uker fri. Og ingen snakker om dette… :-)

 2. Kos deg ;))

  Det skal vi, så godt vi kan.! I alle fall noen dager… 😀

 3. Ferie? *tenker så det knaker* Hva er ferie?

  Vi prøver også å finne ut av det, i alle fall på en dag som denne. Etter et rimelig heftig semester, og nyss hjemkommet fra svigersvogerbesøk på Ås og Kolbotn…! Men vår hustru – velsigne henne – er på jobb i dag igjen, men vi har fri. Så vi venner oss nok til tanken på ferie. Så lenge den varer. Den varer dessverre rimelig kort…! :-)

 4. Kos deg, men fort!! Medio august kommer fortere enn du aner.. 😛

  Ja, skolestarten kommer rimelig fort. Så vi får kose oss, gjerne kombinert med litt nødvendigt arbeid, mens vi kan. Nei, vi føler på ingen måte at ferien er for lang, for å si det slik. Selv om vår hustru – velsigne henne – ikke jobber i skolen….! :-)

 5. St.Hansaften i kveld.
  Skal det grilles eller nytes reker i strandkanten?
  Jeg tenkte jeg skulle rusle en tur i Godalen i kveld.
  Flere som skal?

  Ikke helt utenkelig at vi tar oss en spasertur til Godalen og Emmaus i anledning Sankthanskvelden. Det skal være et greit arrangment i Emmaus, med spesialbygd bål og underholdning. Vi ses kanskje? Uansett, ha en herlig Sankthanskveld. 😀

 6. avatar Argy-b

  Ah.. du er heldig.. har fremdeles igjen 3ukr til ferie jeg.

  Kos deg!
  -Argy

  Ja, det er i slike situasjoner at vi pedagoger føler oss en bitteliten smule privilegerte. Men altså ikke ellers i året, i noen særlig grad. Men vår hustru – velsigne henne – har fortsatt 3 uker igjen før hun får sin vanlige ferie.

  Kos det i sommerkvelden, uansett, og ha en nydelig Sankthansaften! 😀

 7. God Ferie DE !
  Jeg og, jeg og tar en kortere ferie nå !

  Ja, det gjelder å nyte sommeren og friheten. Feriens gleder.

  Ha en fortreffelig ferie på alle vis! 😀

 8. Mammaen min har også ferie nu, men ho styre og steller så mye i hagen at æ tror ikke helt at ho syns at ho helt har ferie enda.

  Så mammaen er pedagog? Jaja, det blir gjerne slik med ferierende pedagoger, at da må man bruke tiden og energien på alternative arbeidsoppgaver. Skal selv ut i hagen og klippe plenen om noen få strakser… 😀

  Uansett, nyt livet og dagen og sommeren og ikke minst, Sankthanskvelden! 😀

 9. Og du milde verden som du har timet det i forhold til været! 😀 God ferie, Dag Eigil!

  Ja, været er rent ut sagt nydelig, som skapt for feriestart. Måtte det bare vare noen dager. Og spesielt flott er det jo at det blir fint Sankthansvær. Ikke umulig at vi tar en tur til Emmaus for å se på bålet i aften.

  Nyt dagen og solen, og hils fruen! :-)

 10. hahaha – oh ja, det er nok velfortjent, DE …. selv skal jeg ha fem hele dager i Stavanger i sommer …..

  *sukk*

  😀

  Vi takker for forståelse. Ja, det er faktisk en smule slitende å arbeide i den pedagogiske bransjen. Selv om vi har full forståelse for at det også er en del andre bransjer der ute, som er preget av stress.
  Bare 5 dager her i Oljebyen? Det skulle ikke være på Sankthansaften, vel?

  Og dersom vi skulle finne på å ta en tur til Bergen i sommer, så oppsøker vi altså hvilken kneipe…? 😀

 11. Herlig med ferie Dag Eigil! Nyt det og kos deg masse :) Ha en trivelig Sankthansfeiring :)

  Ja, nå skal det bli virkelig herlig med en smule fri, etter å ha hengt i den der berømmelige klokkestrengen både sent og tidlig.

  Og god sommer til deg, også. Ha en ellers fortreffelig Sankthanskveld, på tross av at det er en vanlig tirsdag. :-)

 12. Ferie ferie ferie, finnes det herligere ord nå når sola skinner og himmelen er blå? :)

  Ha en finfin ferie Dag Eigil, men husk å blogge litt innimellom da vel 😉

  Ferie er bare herlig, og vi føler hvert år at vi “are worth it”! :-)
  Men i disse dager er det nesten litt for varmt. Men bare nesten. Vår hustru – velsigne henne – har bedre vett enn å jobbe i skoleverket, så hun har foreløpig ikke ferie. Men det går bra. Ha en fin sommerdag, uansett. Nei, vi kommer nok ikke til å glemme bloggen…! 😀

 13. Det er fra NUH og fram til medio august at man virkelig misunner pedagogene. Resten av året ikke….

  Ha en strålende sommerferie 😉

  Ja, vi kunne nesten tenke oss noe slikt! 😀
  Ikke så mange som misunner oss selve jobben, later det til. Men noen fordeler må vel vi pedagoger ha, også.

  Nyt sommeren i fulle drag! :-)

 14. Happy holidays 😉

  Snakes 😀

  Ja, er det ikke bare herrrlig, dere…? Oohh! 😆

 15. Mammaen min er pedagog i småskolen.

  Hmmm….da vet du nok en del om pedagogyrket, antar vi. Ikke noe som frister deg, kanskje…? :-)

 16. Nja njoo njeeei. Hadde lyst til å bli førskolelærer da æ var yngre, men lysten ble borte da æ gikk barne og ung.arbeider på vgs og hadde praksis i barnehage. Har tenkt litt mer på det siden æ har vært vikar i barnehagen, men har fortsatt ikke sånn overveldene lyst til å bli det.

  Bibliotekar blir så mye bedre å bli. :)

  Hhehehe….vi må nesten flire litt. Skikkelig bra sagt. Men det er vel gjerne slik det er, eller skal være. Godt å prøve seg litt i yrket først, slik at en oppdager i tide hva en ikke ønsker å utdanne seg videre til…! :-)

 17. Håper min Helt i skoleverket nyter ferien!
  Lærer fortjener ferien sin. Det er ikke mye som er absolutt sant her i verden, men dette er det.

  Sol og deilig sommer ønskes deg og Hustruen (og pusekatten – da helst i form av late dager i skyggen med lett tilgang på det Aller Beste i Kattelivet.)
  K :)

  Åh, nå ble vi både oppmuntret og glad her. Men det er mange der ute, som har rimelig lettvinte holdninger til dette med lærere og deres arbeidstid og ferier. Og snakker om “godt betalt deltidsjobb” og “Lærer om sommeren, og bjørn om vinteren”.

  Pus har det bare bra, ja. Og vår hustru – velsigne henne – også. Selv om hun er på jobb fortsatt, og ikke får ferie før om et par ukers tid. Men hun har da i det minste bedre vett enn å bli lærer!

  Nyt ellers sommeren i fulle drag! :-)

 18. Ha en hærlig ferie sammen med den velsignede hustruen!

  Klem

  Det skal vi forsøke å ha, vettu! Håper ellers at det meste er som det skal med dere, og at helsen er for oppadgående. Nyt sommeren og ferien. Klem tilbake… 😀

Leave a Reply