Dag Eigil: Ubuden gjest i hjelmen

Ubudne gjester finnes det mange slag av.  Størrelsen og antall ben kan variere, men fellestrekket er vel gjerne at slike gjester gjerne forbindes med noe ubehagelig.  Så også i følgende tilfelle, som vi observerte en gang for en del år tilbake.

Det var en varm og fin sommerkveld en gang på 80-tallet, i studietiden, og vi var hjemme på øya grunnet sommerjobbing.  Det var fint og varmt, og vi spaserte hjemover mot det mødrende og fedrende hjem etter et ærend i byen.  Bak oss kunne vi høre at det vi antok var en mopedist, kom kjørende.  Mopedisten, iført hjelm med visir, passerte oss……men så begynte ting å skje. Mopedisten ble plutselig grepet av en sterk uro.  Det var som om han ikke hurtig nok kunne få stoppet, han virket panisk.  Var han virkelig så ivrig etter å hilse på oss?  Kunne han ha skumle hensikter? 

Fyren fikk stanset mopeden, og bannende og ropende begynte han å gjøre de bevegelser som var nødvendig for å få av seg hjelmen, samtidig som han oppførte den reneste krigsdans.    Hvilket tydeligvis ikke var uten vansker.  Men slik er det jo gjerne, når hastverk blir lastverk.  Men til slutt fikk han den da av seg, hvorpå han gned seg intenst i ansikt og hodebunn, mens han høylydt utstøtte eder,forbannelser og andre mishagsytringer. 

Hva som hadde skjedd?  En veps eller bie hadde på bemerkelsesverdig vis greid å forville seg inn i hjelmen!  En virkelig ubuden gjest, som i liten grad brakte glede med seg.  Unntatt for observatøren, da.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

10 comments


 1. He he he 😆
  Vi er flere som har prøvd det der. Det er en grunn til at man alltid skal kjøre med visiret nede. Først og fremst fordi insekter som treffer øynene er særdeles lite hyggelig å se på, men også for at det ikke er det spor morsomt når man kjører avgårde i full fart og plutselig bli roppmerksom på at noe surrer og kravler rundt i ansiktet på en.

  Men nå kom jeg på en fortelling fra jeg var liten som jeg skal blogge om!

  Ja, den typen uhell er nok ikke så helt uvanlig. Ubehagelig, og selvsagt også farlig.

  Vi ser fram til den historien! :-)

 2. Kan tro han fikk panikk ;))

  Vanskelig å ta det med ro i en slik situasjon, kan man si… 😀

 3. Huff! Stakkars mann, selv om det så morsomt ut! men ble han egentlig stukket, eller slapp han unna med skrekken?

  Som vanlig kommer sykepleieren fram! 😛

  Selv om det varkomisk der og da, så fikk han seg nok minst et par stikk. Ikke rart at han mistet besinnelsen! :-)

 4. Pingback: Kilende regntøy | Tales uklare tanker

 5. Denne tanken får jeg ofte når jeg ser syklister også, men hull i hjelmskallen som skal være til lufting, men det er jo ikke dekka med nett og da er det fritt leide for stikkende, ubudne gjester.
  Uæh, for en opplevelse, sånt bør man oppleve fra ditt ståsted, ja 😆 For blogginnlegget hadde blitt noe helt annet om du hadde vært mopedisten…

  Har ikke tenkt på det, men selvfølgelig må syklistene også være utsatt for denne typen stikkende gjester.

  Dersom vi selv hadde vært i mopedistens sted, hadde det neppe vært spesielt morsomt.. I alle fall ikke fø noen år etter miseren…! :-)

 6. Stakkars menneske! Jeg regner med at krigsdansen var beslektet med Hiawatha`s “Maurenes inntogsmasj”…? 😉

  Tihihihihi….noe slikt, ja…! 😆

 7. avatar FotoSnella

  He,he var nok komiskt å se på ja….man blir liksom litt ekstra ivrig på å få av seg hjemlen når slikt skjer…og tilfeldigvis litt klomsete også.
  Skikkelig ubuden gjest dette ja hehe.

  Sånn blanding av panikk, klomsethet og forvirring, ja. 😆

 8. Hahaha! Morsom beskrivelse, men sikkert en skrekkelig opplevelse for hjelmens eier. Vi ser levende for oss bloggforfatterens krigsdans hvis det var han som var den uheldige bestukne! Kanskje hadde ikke latteren sittet like løst da… :-)

  Det kan ikke ha vært noen spesielt hyggelig opplevelse for mopedisten, og det kunne gått riktig galt. Men det er nå en gang slik at skadefryd er den beste fryd.,,! 😀

 9. Hehe, man kjører ikke moped uten å ha visiret nede i kveldingen når alt som surrer er ute og surrer mer enn en gang, iallfall ikke med munnen åpen……:)

  Huff, hvilken tanke! Hvilke skremmende vyer! Nei, det er nok best å lukke visiret, og klemme igjen de andre åpningene! 😀

 10. Åh huff, og så vepsestikk som svir så borti #¤(%”# staur og vegger!!!

  Jeg er en så å si ikke-fungerende blogger for tiden, men ønsker deg nå likevel en fin sommer der nord! 😀 Kos deg i sommerferien!

  Ja, det er skikkelig vondt, og ille nok når man ikke sitter på et kjøretøy. Erindrer at vi tråkket på en bie en gang, og ble stukket under fotbuen. Og det til og med om morgenen! Det ble noen eder og forbannelser…! :-)

  Ha en ellers herlig sommer framover!

Leave a Reply