Dag Eigil: Fredag og vernissage. Oppdatert med bilder.

På tross av at dagene for oss pedagogers vedkommende kan være rimelig strevsomme i disse eksamens- og skoleavslutningstider, så kommer vi på en usvikelig måte fram til fredagen, uansett.  Det er noe fortrøstningsfullt i det, noe beroligende.  Denne uken er heldigvis ikke noe unntak.  De siste dagene, og for den del, en hel del dager før dem, også, har fortonet seg som en veritabel snøstorm av disippelbesvarelser, på hvilke det stort sett har vært skrevet tekster av heller tvilsom karakter.  Hvorav enkelte direkte dårlige.  Men det er nå en gang oss pedagogers lodd å måtte forholde oss til slikt, i til dels uhorvelige mengder, som attpåtil skal vurderes med karakter.  Mye arbeid, sent og tidlig.  Hvilket tjener som forklaring til vår smule bloggtørke de siste par dagene. 

Men i aften senker vi skuldrene.  Vi og vår hustru – velsigne henne – barberer oss, i alle fall den ene av oss, ifører oss presentable klær og begir oss av gårde ned til Oljebyens sentrale gater og streder.  Nærmere bestemt Pedersgadå, byens egentlige paradegate, for å slappe av, konversere på en formodentlig hyggelig måte med ditto personer av varierende alder, fasong og kjønn, kanskje endog med noe godt i glasset, og vie oss til ånden.  Hvor vi skal hen?  På vernissage hos den eminente kunstneren Sjalle.  Ikke umulig at vi kommer tilbake med bilder.

—————————————————————————————————————

Vel hjemkommet fra vernissagen etter inntak av moderate mengder med vin, hvilket er en eufemisme for ca en flaske hver, har vi herved gleden av å dele noen snapshots fra aftenens evenement med dere.  Det var en riktig trivelig sammenstimling av artige og veltalende mennesker. Kunstneren og hans frue var i stålende humør, og disket opp med ost, kjeks og smakfull vin til alle som kom og gikk.  
Dette bildet burde være kjent for de fleste, og er å beskue i galleriets vindu.
Nydelige og sjarmerende Zamoyski var også hjertelig til stede.

Nydelige og sjarmerende Zamoyski var også hjertelig til stede.

  
Glimt av bilder i gallå
Glimt av bilder i gallå

Overtegnede i munter passiar med Breiflabben

Kunstner Sjalle himself, i passiar med en blid bloggerinne

Kunstner Sjalle himself, i passiar med en blid bloggerinne

Kunstneren har mange lekkerbiskener utstilt, og vi og vår hustru – velsigne henne – var skjønt enige om at vi absolutt måtte kjøpe et vakkert maleri med spisse blå fjell og bringe hjem til redet.

Tittel: After the rain.

Breiflabben var hjertelig til stede, og han foreviget oss i det kunstneren overrakte maleriet til de nye eierne.

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

30 comments


 1. Fortsatt karaktergivning i norske skoler?

  Sjalle har renessansens kjennetegn i sine moderne strek, – vennligst gi rapport etter at du har tømt ikke mer enn to glass hvitvin .. 😉

  Hvitvinen smakte sågar herlig, og bidrog til å heve den gode stemningen i Sjalles galleri.
  Ellers har vi nok fortsatt karakterer i skoleverket her i gamlelandet, ganske mange av dem, også. Tallkarakterer i videregående, og sågar bokstavkarakterer i fagskolen. Akk ja. 😀

 2. Hørtes ut som en utmerket plan! :)

  Ja, det var, og er fortsatt, en herlig kveld. Skuldrene har kommet i alle fall et par små hakk nedover. :-)

 3. Ha det riktig trivelig!

  Og en trivelig kveld er det fortsatt. Det går vi ut fra at også Tale har! 😀

 4. Åh, oioi, jeg får være med i ånden jeg da, det er tross alt ca 82 mil mellom oss. Ner ‘gjønå Pedersgadå itt’an Johænnnnnn… 😆 Kos eder, både dem og deres hustru – velsigne henne!

  Vi følte absolutt det der åndelige nærværet! Herlig stemning og hyggelige mennesker i Pedersgadå, og Sjalle og hans hustru var i perlehumør! 😀

 5. avatar MT

  Åå,det høyrdest rett kosleg ut,-ein liten rapport med bilder vert satt pris på :)

  God helg til deg og di

  Nå har vi lagt ut noen bilder fra aftenens kunstneriske intermezzo. Aftenen var meget hyggelig på alle vis. Resten av helgen vil bli preget av sunt og nødvendig fysisk arbeid, men det er i alle fall varslet godt og tjenlig vær! Ha en vederkvegende og oppbyggelig helg! 😀

 6. Ja, det var riktig noen trivelige timer der i galleriet! Vi har aldri noensinne vært på vernissage før, og det er noe eget med å stimle sammen og komme i snakk med både kjente og ukjente, omsluttet av pene bilder i strålende klare farger.

  Tiltredes! Alltid hyggelig å møte hyggelige og interessante mennesker. :-)

 7. Nja, ikke så verst. Sånn bortsett fra at jeg river meg i håret over at mine medbloggere ikke holder seg på post men driver å renner rundt på vernissager, fester og alt mulig annet tull!

  Aha, Tale trenger til en fest selv….? :-)

 8. Skal ikke se bort fra at det hadde gjort godt…

  ….med både øl og vin..? Vi sitter her med et godt glass med gresk Metaxa. Anbefales, hvis mulig. Eller noe tilsvarende. 😀

 9. ARG!!!!!

  Ja, den smaker faktisk ganske godt…! Gjør godt, også. I alle fall i øyeblikket. Får jobbe og svette det av oss i morgen, uansett. :-)

 10. Fantastisk, det er nesten som Red ser seg selv der med et bredt flir, et glass og en sort stetson. Ikke for å diskutere kunst, men for å banne, fortelle dårlige historier og kaste glans over evenementet!

  Ser at den godeste Zamoyski har slike ben som Red er så opptatt av! 😀

  Ja, du skulle vært her. Du hadde sklidd rett inn i miljøet, helt greit. Og så kunne du uttalt deg om kunst og slått om deg med fine ord til kunstens pris.

  Zamloyski blir nok glad hvis hun leser dette….! :-)

 11. Og da skal jeg ikke synes det spor synd på deg. *fnys*

  Vel, vi får holde ut…! :-)

 12. avatar MT

  Takk for fin rapport :)
  Bilda som Sjalle malar har sterke,klare fargar,med spennande motiv.Gratulerer som eigar av eitt :)

  Ellest hadde det vore kosleg å møtt den fine gjengen som var samla der:)

  Det var en fin, liten happening hos Sjalle. Og vårt innkjøpte maleri er vi fornøyde med. Skal legge inn et bilde av det om noen få strakser. En hyggelig gjeng var det også. Du hadde passet godt inn! 😀

 13. Jeg har aldri vært på kunstutstilling, men Sjalles bilder kunne jeg likt å se i virkeligheten. Også med så godt selskap, da 😀 Og var det noen som nevnte drikkevarer? 😉

  Ja, de er virkelig et syn verdt. Dessuten er jo Sjalle og hans hustru særdeles hyggelige og ikke minst morsomme mennesker. Og det vanket dessuten god vin, rød og hvit. Pluss ost og kjeks og frukt. :-)

 14. Neste gang det skal være vernissage vil jeg også være med.

  Vi er sikker på at Pomperiposas nærvær ville kastet en ekstra glans over aftenen! 😀

 15. Haha ! Herlig ! Men siste pic – nei !
  Jeg ser ut som Buddha haha !
  Jeg har oppdaget at mobilen min
  spilte inn video opptakk istedet for
  pictures haha ! Wow dette var en
  uforglemmelig Kveld !

  Men det er da i så fall en aldeles henrivende, kvinnelig Buddha! Og ikke minst elegant! Hmm…vi får visst snart ta steget, og kjøpe oss en nyere og bedre mobiltelefon… :-)

 16. Jeg gleder meg intens til min
  Lady of the Moonlight Shadow !
  Hilser så mye til Dere !

  Ja, kunst kan så menn bidra til trivselen. Ellers var det en hyggelig og sosial happening. Ha en herlig helg videre…! :-)

 17. Det var nok en opplevelse, skulle gjerne vært der selv :)

  Men hvor er fotografiet av bildet dere kjøpte?

  En veldig hyggelig aften på alle vis! Ellers har vi nå oppdatert innlegget med et snapshot av det nyeste innkjøpet til vår kunstsamling. Nydelig bilde.

 18. Ja, det var virkelig fint!

  Takk for oppdatering, det var hyggelig lesing og fotografier :)

  Ja, det er et nydelig bilde, med fin lysvirkning på fjellene. Ellers takk for hyggelig kommentar. :-)

 19. Dag Eigil jeg trenger et godt råd
  Hvordan legger jeg ut video klipp fra kamera
  Please help ?

  Er nok dessverre rimelig blank når det gjelder det spørsmålet. Prøv i alle fall først å få videofilen over til pc’en, for eksempel via en kabel, og lagre den slik at du finner den igjen. Deretter bør det vel være mulig å få lastet den opp i et innlegg via “Legg til media”. Eller?

 20. Det så vel ut til å være en trivelig kveld. Blir nesten litt misunnelig her. Ha en fortsatt fin helg!

  Riktig så trivelig, må vite! Ha en fortsatt fin aften og helg, du også. 😀

 21. avatar MT

  Takk,det var fint sagt,kjekt å høyre :)

  Og ha en fortsatt nydelig helg, med alt som hører til! 😀

 22. Hihi klippen er overført til Pc
  og her stanser alt fordi legg video greia
  fungerer ikke
  om det finnes alternativer vet jeg ikke
  Anyway Takk !

  Legg ut et innlegg der du spør om dette med utlegging av videoklipp! Da får du nok en del svar, kan vi tenke oss. :-)

 23. Vel, takk for velment idee
  Innlegg i Enchantè er av
  metafysisk art haha !

  Det må vel være noen der ute som skjønner seg på slikt. Kan ikke tro noe annet. Skal tenke på noen å spørre… ! :-)

 24. Det høres ut som hardt arbeid med slike fjell av kråketær 😛

  Tusen takk for flott anmeldelse av hendelsen Dag Eigil :) Det varte og rakk, med omvisning nede i husets gamle krypt, i den mørkeste timen men skrekken uteble. Folk var vel immune 😀 Vi traff virkelig når det gjaldt anslag for innkjøp av forfriskninger og knask. Siste ostebiten gikk vel ned i tretiden, sammen med kald eplesaft .
  Her har jeg forresten after the rain liggende i litt bedre oppløsning.

  http://www.nilssvihus.com/galleri/aftertherain.jpg

  zamoyski, du kunne vel lastet den opp til youtube, man må registrere seg men pytt pytt. Det funker i alle fall :)

  Ja, det er en heftig tid for oss pedagoger i forbindelse med disse karakteroppgjørene. Egentlig ganske stressende, men til slutt blir det faktisk, utrolig nok, ferie.

  Ellers var det, som nevnt, skikkelig hyggelig stemning i galleriet på fredag, med mange hyggelige og interessante personer til stede. Veldig fint å ha fått med seg i forkant av en ellers arbeidsom og sunn helg med hagearbeid hos moderen der ute på øya. 😀

 25. Det var jo et flott bilde av vernissagen du hadde “malt” her Dag Eigil.
  Beklager at jeg holdt meg borte fra tastaturet i helgen, men jeg skal sende over bildet i kveld.

  Kanskje jeg kan legge inn et innlegg jeg også siden bilder bør være til beskuelse for den gemene hop av bloggere.

  Jeg skal sende det over i kveld i et format du kan sette rett inn i innlegget.

  Takker for hyggelig kommentar. Vi imøteser oversendelsen av det aktuelle bildet, som ganske sikkert vil gjøre seg bra i innlegget. 😀

 26. Jeg har kost meg sammen dere – på avstand! Men både du og Flabben har laget herlige reportasjer fra en utstilling jeg helst skulle sett selv – laiv som de sier. Grrrrr. Det er ikke morsomt å befinne seg i Stjørdal under slike omstendigheter nei:-)

 27. Vi er sikker på at du hadde vært velkomment til vernissagen, du også. Riktig hyggelig var det. Og en utmerket ustilling. Ellers takk for fin kommentar! :-)

 28. Pingback: “Sjalles galle” er så absolutt fordøyelig. | Smak og Behag

 29. Ah, se jeg har gått glipp av denne, uff tiden flyr fra meg. rekker ikke alle jeg skulle besøkt. Men nydelige bilder, og flotte malerier, håper jeg får muligheten en gang også.
  Takk for titten. :) Fint var det.
  Ha en fin Midtsommer. Og God helg. :)

 30. Så spennende. Sånn høykultur har jeg ikke vært med på før, det hadde vært noe 😉

Leave a Reply