Dag Eigil: Falsk oppvåkning

Vi erindrer en gang at vi leste om en fyr som til stadighet våknet trøtt og sur om morgenen, og som med stor møye fikk på seg klærne og karret seg til jobben i møkkaværet…..bare for så å våkne igjen, der hjemme i sengen, trøtt og trumpen og sur om morgenen, og med stor møye måtte få på seg klærne og karre seg til jobben i møkkaværet.  Siste gangen “for real”.  Hans lege kalte det visstnok “falsk oppvåkning”!  Kan ikke ha vært helt bra, det der.  Litt sånn frustrerende.  Godt det snart er ferie.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 ,

12 comments


 1. Det hørtes fælt ut, som en slags pinsel. Lurer på om det finnes falsk innsovning også ?

  Kort og meningsløs digresjon vedr. oppvåkning: Jeg leste en liten scifi her om dagen om en mann som våknet av telefonen. En telefeil hadde koblet han inn på nettet til utenomjordiske som skjulte seg her. Som coverup pågrep disse små grønne han umiddelbart og sendte han inn i fremtiden så han ikke kunne sladre. MEN, i fremtiden hadde det vært revolusjon på deres planet og de nye makthaverne sendte ham tilbake i tid igjen til jorden (han var pr. def en dissident). Han havnet tilbake i sengen og ble vekket av telefonen. En telefeil hadde koblet han inn på nettet til utenomjordiske ….etc.etc.etc.

  God Morgen ! 😀

  Scary! Really scary! Ellers erindrer vi en gang vi nesten sovnet av vår egen forelesning. Flerfoldige ganger. Det var enormt søvndyssende. Didiplene lo litt forsiktig. Men det var siste undervisningsbolk for både pedagog og disipler. Så de fikk fri. Happy ending, med andre ord!

  Dessuten er vi sulten, på tross av at vi har inntatt morgenpulveret vårt. Akk ja. Man skal lide for skjønnheten. 😀

  Ha en herlig dag, og hils madammen….!

 2. Ooo, det finnes da noen filmer om dette emnet, hvor man våkner opp til samme dag gang på gang på gang på gang på… you get the picture… Heldigvis har jeg sjelden sånne drømmer som du beskriver. DET ville ha vært en bra nedtur på en allerede traurig morgen 😆

  Skikkelig bra utgangspunkt for et filmmanu, ja. Og for den det gjaldt, som stadig drømte om kjipe oppvåkninger, var det nok ille….heehe.. 😀

 3. Å hutte tu! Hvis man først skal drømme noe falskt, hvorfor ikke da en falsk sexakt, sånn rett før man våkner og kan ha sex.;-)

  Det er vel helst slik at når man drømmer om noe hyggelig, for eksempel sex, så våkner man opp til virkeligheten. Og må stå opp, selvfølgelig. :-(

 4. Det gjelder å lære seg å drømme det litt tidligere slik at man rekker å våkne i god tid før man må stå opp? Tidsplanlegging, min gode mann! 😉

  Ahaaa! 😀

 5. Eller sette klokka på ringing til fem, så man har en time til sex :mrgreen:

  Hmmmm….vår hustru – velsigne henne – hører ikke til blant de man kan kalle morgenfugler. Men alligavel…! 😀

 6. ..Jeg ante ikke at det å våkne var en diagnose?.. Man kan ikke annet enn å synes synd på mannen. Liksomvåkning.. Herregud.
  Ferie er vel tingen, ja når man har det slik som ham.

  Ha en fin dag!
  K:)

  Joda, der skal visstnok være en reell diagnose, det der med falsk oppvåkning. Lite hyggelig, i alle fall i lengden. Ellers kjenner også vi godt at det skal bli bra med litt ferie snart! :-)

 7. Svarer her som jeg svarte deg i kommentaren hos meg:

  Leser om denne mannen hver jul; Dagobert i Blondie:)

  En herlig tegneserie! Ser lite til den for tiden. Men det kommer kanskje av at vi ikke har kjøpt juleheftene de siste årene? 😀

 8. Brodern fortalte meg om en gang han hadde våknet sengeliggende, noe som jo ikke høres særlig bra ut, å være sengeliggende altså. Men det var faktisk en positiv opplevelse, han pleide ellers ikke å våkne ordentlig før han hadde vært oppe et par timer…..)))

  Hehehehe…vi tolker det dethen at han ikke akkurat er noen typisk morgenfugl! 😆

 9. Det eneste som er verre en tidlige morgener i møkkavær, er tidlige morgener i møkkavær i reprise! 😉

  Ja, og så enda flere slike repriser. Kan observeres her på Sørvestlandet i regntiden fra oktober til april… 😀

 10. Hehe eller huff! Det føles definitivt sånn i perioder. Det samme dag ut og dag eigil 😉

  Ille når det blir så mye hverdagstralt ut av det, at vi drømmer om det på morgenkvisten, også…! Men det er nå snart ferie! 😀

 11. Når man er på et av stadiene i livet som bringer dårlig nattesøvn og mye trett elendighet kan man oppleve slike hendelser som gjør drømmen så virkelig at det blir vanskelig å skille drøm og virkelighet.

  I disse dager med liten baby med stor sult er det ikke sjelden jeg kommenterer på mannen mins oppførsel ut i fra hvordan han behandler sin elskede kone i nattetimene. I den virkelige verden ligger han og sover hele natten og enser sjelden at vi er oppe og pupper, men i drømmevirkeligheten er han både frekk og uhøflig.

  Hver natt kan jeg tilstå å måtte opp for å fôre to eller tre ganger og opplever drømmeversjonen av å måtte opp for å fôre omtrent like mange ganger. Jeg kan sverge på at jeg var oppe seks ganger på én natt, men så kikker jeg på klokken, regner litt og skjønner at det ikke er mulig! :)

  Hei og hopp, hyggelig at du stikker innom!
  Du beskriver jo faktisk en skikkelig falsk oppvåkning der! Kanskje det ikke er så uvanlig, i alle fall ikke i din situasjon.. :-)

  Gratulerer, uansett. Ikke så lenge siden familieforøkelsen, kanskje? :-)

 12. Det må da være bedre enn falsk krupp, som jo igjen må være verre enn ekte krupp. Eller Krupp-stål, som jo Hitler var så begeistret for. Ellers kommer jo den kjente tiraden oss for minne: “Vor uns liegt Deutschland, in uns marschiert Deutschland, und hinter uns kommt Deutschland!”

  http://www.youtube.com/watch?v=-KgJQUXr2Ws&feature=related

  4.15 ut i klippet. Ohhh så gøy.

  Herlig klipp! Ellers kunne jo den godeste Adolf litt om det der med taler! 😀

Leave a Reply