Dag Eigil: Om å innta sin lunsj på toalettet

Nok en runde, nok en kur.  Jada, det er tøft.  Og nødvendig.  Men som den ukuelige optimisten vi er, gir vi aldri opp.  Men mye av matstellet blir i alle lettvint, for ikke å snakke om oppvasken. Fram med pulver og risteglass, tilsett adekvate mengder vann, glubreslubre, og det var den frokosten.  Enkelt, greit og ikke minst tidsbesparende.  Og, som finnene sier når de snakker engelsk, “with a minimum of fuss”! 

Fig. 1: Eksempel på frokost.

Fig. 2: Eksempel på lunsj.

Fort unnagjort, med andre ord.  Men så får vi da i det miste litt bedre tid til kaffen og morgenavisen.  Fordeler med det meste, det gjelder bare å se dem. 

Frokosten er i bunn og grunn grei, og inntas i privatlivets fred og ro, hjemme i vårt eget kjøkken.  Lunsjen, derimot, er et kapittel for seg.  Lunsjpulveret, ferdig utblandet, medbringes til arbeidsstedet i en hendig, liten plastflaske.  Det er imidlertid et lite problem.  Siden inntak av slikt i offentlighet er forbundet med en solid porsjon flauhet og skamfølelse, sier det seg selv at vi ikke kan innta vår såkalte slankesmoothie i lunsjrommets offentlighet, sammen med pedagoger og et og annet kontorpersonale, som sitter og koser seg med å slafse i seg både det ene og det andre av kantinens godsaker.  Vi ville umiddelbart blitt gjenstand for muntre tilrop, latter og festlige bemerkninger.  I alle fall føles det slik.  Så vi smugler diskret vår lille plastflaske med oss ut på toalettet.  Der, bak avlukkets låste dør, kan vi helle i oss slankeskvipet, gjøre det som ellers må gjøres, og deretter å forlate stedet som om intet var skjedd.  Gjerne tyggende på en solid gulrot.  Akk, ja.  Hvem har sagt at det skal være lett?

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

26 comments


 1. Huff, du ahr min medlidenhet… har jo vært gjennom det der. men det hjelper om du holder ut, og det er motiverende når buksa sitter løsere rudt magen:) men du kan da vel spise sammen med andre! Dårlig gjort om de gjør noe annet enn å støtte det! Om jeg ikke hadde vært så feig, hadde jeg lagt ut bilde før og nå.

  Vi takker for støtte, det føles bra. Og så sitter vi og irriterer oss så smått over de der som kan hive i seg hva det skal være, uten at det synes på dem på en plass!

  Det hadde nok sikkert blitt noen kommentarer og bemerkninger, og sikkert også litt latter, men helst av den godmodige sorten. Men alligavel….! :-)

 2. Og da smaker måltidet skitbra? 😉

  Man kan jo finne fram til ytterligere, tidsbesparende tiltak her. Ned med buksa, “unna for unna”, og ferdig med det! Mer tid frigjort til rettearbeid og karakterinnføring! Etter avføring kommer innføring….! :-)

 3. Ja,ja, når man må spise på do økes neppe apetitten, så noen positive bieffekter har det vel:)

  Her tar vi med alle positive bieffekter! Og så sparer vi attpåtil tid! Og således oppkvikket, etter inntak av pulverguffe, kan vi atter en gang gå tilbake til arbeidet….! 😉

 4. Når du tyr til så drastiske tiltak for å opprettholde fasaden overfor kollegene, føler man seg ekstra beæret over at du lar masken og buksene falle her på vgb.

  Stå på. Bikinisesongen er trolig avlyst grunnet dårlig vær, så du har god tid.

  Drastiske tiltak må til, må vite! Spesielt for oss jojo-slankere. Begynner å bli en aldri så liten smule lei av dette nå, men her er det ingen vei utenom reduksjon. Hvorvidt det er mange kolleger som leser vår smule feelgoodblog, vites ikke. Men da kan de i så fall le fra seg foran pc’en. Og situasjonen er liksom ufarliggjort. Jo, vi det hender at vi forsiktige herrer tør der andre tier! :-)

 5. avatar FotoSnella

  Glad jeg slipper slikt,men kjenner da noen som har prøvd denne varianten og sprukket gang på gang.
  Mulig det kan ha noe med visse lunsjtider som du beskriver så fint i teksten her….

  (ser du har lagt meg til i vennelisten, hvordan får jeg til det her på VGB?…er fersk her enda,he he)

  Ja, du kan være glad til for at du slipper unna det der. Ikke noe å trakte etter med den der jojo-slankingen. Men man skal jo ikke gi opp. Skal se at det fungerer. Vi må nok finne andre og bedre lunsjmetoder efterhånden.

  Gå inn på dashbordet, klikk Friends, og deretter Find friends. Tast inn nick og søk. Legg til. Da skal det virke. 😀

 6. Og den dagen en av dine kolleger oppdager dette innlegget på vgb, er du avslørt, og da kommer nok de muntre lærerkommentarene alligavel :-)
  Men du sier: ” …forlate stedet som om intet var skjedd. Gjerne tyggende på en solid gulrot.” Kommer du ut av doen med gulerot i neven? De som møter deg i døra da vil nok kanskje begynne å lure altså… :-)

  Vel, det kan jo hende at det er noen av de der sløvingene som leser bloggen. I alle fall av og til. Men vanligvis har de jo nok med seg selv og sitt. Ikke mange bloggere blant dem, kan man si. Men kanskje disiplene…? Uansett, da har de ledd fra seg på forhånd, og så er det ikke så farlig lenger. Gulroten får man vel heller hente etter at man har kommet ut fra avtredet….! 😆

 7. Har du gått ned mye siden starten?

  Hehehe…det er vel kanskje noe av problemet. Vi har gått ned flerfoldige kilo, og så har de sneket seg tilbake. I alle fall de fleste. Og så er det på’n igjen. Med et nytt og formodentlig bedre og mer effektivt opplegg. Vi har faktisk tro å dette her. Har sett en skikkelig sværing krympe påtakelig ved bruk samme metode. Oppmuntrende fyr, det der. :-)

  Ellers er vel Red egentlig en atletisk og velproporsjonert herre…? 😀

 8. Hehe hvem har sagt at livet skal være lett Dag Eigil? :) Jaja, trolig vil du snart miste lysten på mat uansett…etter å ha inntatt føden på toalettet over lengre tid 😉

  Kanskje du bare skal plugge inn noen ørepropper og spankulere inn i kantina med smoothien din likevel 😉

  Lykke til!

  Takker så mye for oppmuntrende og ikke minst muntre ord! :-)
  Og etter den første crashkur-perioden, blir opplegget lettere. Og det kan jo hende at det er noen av de der kollegene som leser bloggen, også…! Da har de ledd fra seg fra før, og vi kan gå inn i det kollegiale fellesskapet med smoothie så vel som gulrot! 😀

 9. Uff uff uff, det der høres i overkant trasig ut. Du ER klar over at det finnes en morsom måte å gå ned i vekt på? Jepp, trening. Sånn rent bortsett fra at jeg ikke anbefaler å satse på trening. Trening er slitsomt og lite lystbetont. Sats på sport og lek i stede. Tvillingbroren til trening – den humoristiske av dem. For sport er morsomt.

  Skaf deg rulleskøyter, kølle og liten ball. Fotball og et mål. Svømmeføtter og vannrugbyball. Basketball og kurv. Eventuelt stikk ut og lån noen unger.
  Man merker ikke hvor sliten man er når man har det gøy. Ikke før etterpå. Og da kan man ta en velfortjent dusj og ei brødskive.

  Mye bedre enn å drikke lunsj! I alle fall med mindre den lunsjen er et glass rødvin…

  Tihihi…takker for gode råd. Det blir kanskje til at vi etter hvert går til anskaffelse av noen gode joggesko, i alle fall. Så får vi se om vi endelig kommer i gang med det. Vi jogget faktisk en del før. Og likte det. Ellers er jo sykkel et alternativ. :-)

  Pulverkur må nok også til, ser det ut som. Kombinasjon, på en måte. Så blir det rom for noen utskeielser underveis. Vi har fått et opplegg på dette. Kryss fingre og tær… :-)

 10. Eh, jeg har litt dårlig med bokstaver her i dag, så jeg har som du ser gått i sparemodus…

  Hmmmm….du pleier da eller ikke å være blant de som mangler bokstaver….! :-)

 11. Er visst særlig f’ene som ikke klarer å dekke etterspørslen i dag.

  Vi erindrer at vi en gang opplevde abrupte bokstavproblemer en aften. Så viste det seg at det hadde falt en liten bit av et-eller-annet ned i tastaturet. Litt pirking og risting, så falt det ut, og orden og funksjonalitet var gjenopprettet! Ja, det var på en stasjonær maskin. Verdt et forsøk…! :-)

 12. Uff da :-(
  Men må si jeg kjenner meg igjen på det der med disse kommentarene. Enkelte synes det er greit å kommentere og fordømme andres niste, uten blygsel. Den som hadde hatt snakketøyet i orden og kunne gitt en skikkelig sviende kommentar tilbake… 😕

  Ellers så likte jeg BusyBodyGirls forslag om ørepropper, og lunsj sammen med resten. Eller eventuelt på kontoret (bås?)

  Folk mangler stort sett sperrer når det gjelder slikt, spesielt overfor folk de har kjent ” i alle år”, på en arbeidsplass. Men det ligger nok helst godmodighet i det. Ubehagelig kan det være, uansett. Ellers har vi kontorfellesskap, uten bås….! :-)

 13. Ikke noe særlig de posene der ;))

  De ser ikke mye tess ut, sånn ved første øyekast. Men som det heter på engelsk: “There’s more to it than meets the eye!” :-)

 14. Med All Respekt: Lykke til,Dag Eigil! Dette å bli kvitt noen kilo både for helsen og selvfølelsen skyld,er hardt arbeid!

  Når det gjelder lunchen sammen med de andre.. du har en fordel; Du er ikke tjukk i hue`!

  Sender mange oppmuntringer til deg, og en koseklapp til Red Fox! :)

  Takker så meget for fin og ikke minst oppmuntrende kommentar! Slanking kan være hardt abeid, men det kan faktisk hende at vi her har funnet et middel som gjør at man ikke går rundt og er konstant sulten og slapp! Et overkommelig opplegg, som virker. Vi har sett en stor herre i det koret vi går i, som virkelig har krympet betraktelig ved bruk av dette opplegget. Oppmuntrende, får man si! Ha en en herlig uke fortsatt! :-)

 15. Dette er jo ingenting å le av, – slankepulver eller slankepiller, – det er mye å velge i for den som gjerne vil ha en kickstart på slankinga si.Og det er MANGE som benytter seg av dette.
  Hold ut, dette skal du klare, – det er mange som heier på deg. :-) Og er det noen som ler eller gjør narr, så sier det dobbelt så mye om dem selv enn det gjør om deg. Stå på, – min støtte har du ialle fall! *sender mange gode tanker*

  Selvfølelsen og tiltroen vokser formelig bokstav for bokstav her! En kickstart på kuren har alle slankere godt av, og dersom man ikke trenger å gå rundt sulten og slapp og tenke på mat konstant, er det jo enda bedre. Vi takker så meget for gode og støttende ord og tanker! :-)

 16. Haha! For et genialt prosjekt – jeg kan ikke tenke meg et bedre sted å slanke seg på enn på dass! Fantastisk:)

  Her tar vi sterke virkemidler i bruk for å bli lettere å omgås! Ikke minst for vår hustru – velsigne henne – ! :-)

 17. Beundringsverdig måte å minske marktrykket på!
  Vi ønsker Dem ellers lykke til:))

  Ahh, vi tolker dette som en uttalelse fra en person som vet hva det dreier seg om! Takker og bukker…! :-)

 18. Jeg har bildet klart for meg: Dag Eigil på vei ut fra det lille rommet , knaskende på en voksen gulrot .. 😉

  Ja, og så kan de jo lure på hvor den gulroten har vært først, da…. 😆

 19. avatar MT

  Nei,uffa meg altså,dette høyrdest ikkje fint ut for deg i det heile tatt.Ta med deg eit lekkert glass på jobb du og innta din lunsj med rett rygg og verdigheit
  Lykke til med slitet!

  Enig med din Fru,-den gulrota i handa på veg ut av toalett,hmm.

  Sender ein oppmuntringsklem i di retning

  Takker for klem og oppmuntrende ord! Slikt varmer, må vite! Joda, vi får vel se hva som hender etterhvert hva gjelder den der smoothieinntaksmetoden, og finne et mer passende sted for slike kulinariske høytidsstunder! Og gulroten får vi kanskje hente etter toalettbesøket… :-)

 20. Ønsker dem lykke til 😉 . Selv har jeg en noe enklere variant, i og med at jeg er begynt med tynnere brødskiver… Vi får se om det blir brukt mer pålegg 😀

  Interessant tanke, det der. Vi skal ellers forsøke med tynne knekkebrødskiver og magert pålegg etterhvert som kuren skrider fram. Lykke til med slankingen, du også! :-)

 21. Hm. Misunner deg ikke. Men du skal jammen ha ros for å ville forlenge livet. Hvordan går det med bevegelser i lys av forminskingen? Det er vel det som må mest til, eller hva? Som trøst kan du få med deg noen ord fra en venn av meg: “Du er ikke noe til kar før du er 0,1 tonn.”;-)

  Bevegelse må til, må vite! Og diett. Vi kunne for så vidt tenke oss å komme i gang med litt løping igjen på sikt. Vurderer også å ta fram sykkelen. Hils den tunge kompisen din! :-)

 22. Det der høres nazi ut. Pulver og vann ?? En nær slektning fikk vektproblemer etter utagerende grilling over lang tid og ble satt på en diett av legen, – sånn ja-mat opplegg. Etter hva jeg skjønte var dette helt problemfritt og vekten gikk ned dit den skulle være på kort tid. Listen over sk ja-mat var absolutt ikke noen prøvelse og full av snadder.

  Kan nok høres småkjipt ut med det der pulveret. Men det går faktisk rimelig greit, uten stadige ønsker om å gå bananas i verken bakeriet eller kjøleskapet. Ikke har vi grillet i særlig grad, heller. Har rett og slett lett for å legge på oss, av natur. Legemet har i så måte en egen hukommelse. Men det var jo en tanke med en slik ja-matliste, da. :-)

 23. Frokost og lunsj inntatt på toalettet? Ja, det må være noe dritt. Og mens vi er inne på akkurat det, drit i hva “de andre” mener. Nyt din frokost og lunsj i kantina i full offentlighet mens du slurper i deg guggemeien din i velbehagelighet, og avslutt gjerne med et saftig rap, bare for å understreke at du spiser og drikker hva du vil! Lykke til.

  Vi takker og bukker for oppildnenden og oppbyggelige ord! :-)

 24. En kollega har syklet siden nyttår, og har gått ned svimlende 17 kilo. Mannen er som forvandlet! Tror lange sykkelturer kan ha noe for seg….. :-)

  Skikkelig imponerende! Oppmuntrende å høre om slikt. :-)

 25. Heier på deg!!! Krever styrke å slåss med kiloene.

  Den dagen du dekker på til gjester på toalettet, da vet du at du har fått inn slankerutinen hehehe

  Hei og hopp! Hyggelig at du stikker innom med hilsen. Vi takker for oppmuntrende ord. Ellers erindrer vi at vi en gang så en film der det var forbundet med skam å spise offentlig, så det gjorde man alene, bak lukket og låst dør. I sitte på toalettet var derimot en sosial happening… :-)

 26. Ska sei? Her er det pulver i løs vekt og inntak av “flytende” føde bak lukkede dører.

  Må nok si meg enig med hustruen – velsigne henne – at en gulrot i neven ut fra dette flislagte rom, kan godt få ens tanker til å vandre litt :-)

  Nei fast føde må til.

  Vi må i det minste vurdere å starte inntaket av gulrot etter at vi har kommet vel tilbake til kontorplass elle spiserom… :-)

Leave a Reply