Dag Eigil: En moden gentleman farger hår og bart

Det er rart med det, men tiden har en tendens til å gjøre noe med oss.  Det blir liksom litt mer her, og litt mindre der, samtidig som at gravitasjonen liksom diverse legemlige elementer stadig lenger nedover.  Vi tenker stundom kjetterske tanker om at dette også er noe andre der ute som opplever noe av det samme, mennesker som i likhet med overtegnede herremann, føler at den første duggfriskheten har fordunstet.  Men forleden, da vi studerte vårt ellers pene og pyntelige åsyn i et av residensens speil, kom det plutselig over oss: Det er muligens mer til sinns enn til skinns at vi og vår hustru – velsigne henne – fortsatt er unge og pene mennesker.  Med andre ord, noe må gjøres.  Time for action!  På tide å pusse litt på fasaden, selv om vi er mann.  Ja, nettopp fordi vi er mann!  Vår hustru – velsigne henne – overlater vanligvis slike foryngelses- og forskjønnelsesprosesser til ekspertisen, og legger tillitsfullt sin praktfulle manke i profesjonelle hender.  Så hvorfor ikke overraske den skjønne med å framtre litt friskere i fargen selv også?   Her skal vi sannelig farge både det ene og det andre, både hår og bart!  Det lille vi har av slikt, da.

 

 

 

Jo da, i utgangspunktet ser vi kanskje litt sånn grånende ut, ingen tvil om det.  Sjekk det bortimot kaninhvite ragget der ved ørene, for eksempel, ikke bra. 

 

 

Egentlig ser hele oppsynet en smule grått og alderdommelig ut, selv i solskinn.  Eller kanskje spesielt i solskinn.  Og vi som har ferie snart, og allslags.  Nei og nei. 

 Så vi finner fram de forhåndsinnkjøpte remediene, pakker dem ut, og blander det som blandes skal.  En ram lukt, nærmest en blanding av parfyme og salmiakk, fyller luften.  Jøss, skal vi virkelig kline dette inn i skallen, for ikke å snakke om barten?  

 

 

 

 

 

Og så den der pakken, da!  En skikkelig femipakke.  Nå er jo vi opprinnelig blond, så den saken burde være grei.  Men det finnes faktisk ikke pakker med mannehårfarge å få kjøpt, i alle fall ikke i de butikkene vi frekventerer.  Egentlig et utslag av mannsdiskriminering, men skitt au.  Noe må man da lide for skjønnheten. 

 

 

Men vi setter i gang.  Vi ifører oss plasthanskene, og gnir den sterkluktende guggen grundig inn i det som vi nå har av hår.   Sånn ja….slett ikke verst.

 

 

 

Men vi kan jo ikke bruke alt på skallen, heller.  Barten venter!  Her skal sannelig snørrfilteret restaureres til sin fordums prakt, i alle fall for en stund.  Ser man det, ja! Hmmmm…dufter herlig!  Og så er det bare å vente i sånn rundt en drøy halvtime, får vi kan gå i dusjen og skylle det vekk.  Men alt til sin tid.  Ser vi ikke herlig ut, dere? 

 

Og ut av dusjen kommer vi, nyfarget og fin.  Ser vi ikke pen og forynget ut?  Du verden, vi føler oss 10 år yngre allerede.  Får vi nå i tillegg av oss noen kilo, er det slett ikke godt å vite hvor dette ender.  Her i profil…

 

 

 

Og her en face…

 

 

 

Hjalp det….? 😀

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

37 comments


 1. Hmmm….Daggis , er vi desperate nå? Alder er en naturlig fremgang!!!

  Gleder meg til å se resultatet av “kiloprogrammet”….bikinisesongen står for tur…..hehe 😉

  Desperasjon er vel ikke ordet, men humor er det jo! Joda, vi ser fram til både det ene og det andre…ikke minst minuskiloene. Kypros venter! 😆

 2. Dette resultatet ble jo bra:)

  Dessuten er det jo slik at menn kan liksom få bli eldre og se eldre ut og det er bare positivt, mens kvinner helst ikke skal være/se eldre ut enn 29… urettferdig;)

  Vel, hmmmm…, vi vet ikke om dette kanskje er noe damer går rundt og tror, eller om det virkelig er slik. Men det er jo en fin tanke, i alle fall for oss herrer…..! 😀

 3. Du ble fin nå ;)))

  Ååhhh…takk! Slikt varmer en moden herres hjerte! 😀

 4. Ja visst, ja visst. Men nå er nå en gang dere herrer så heldige at det slett ikke gjør noe at dere blir hvite bak ørene. Ser bare distingvert ut det.

  Du verden, hvilke varmende ord! Ser vi virkelig distingverte ut med de der grå hårtustene? 😀

 5. puuhhh….Tale har forstått litt av livets realiteter 😉

  Tale er en dame som skjønner litt av hvert, tror vi! :-)

 6. Heisan, – det var jo litt av en foryngelseskur, – funka som bare det :-) Enig med de andre damene her, – det er urettferdig at dere menn kan eldes med stil. “Salt og pepperhår” er bare verdig og elegant, det. Vi damer derimot… Hrmf!

  Hyggelig at de yndige representanter for det smukke kjønn virkelig ser foryngelsen! Vår hustru – velsigne henne – ser også slik på saken. 😀

  Sjarmerende med salt og pepperhår hos oss modne herrer? Oppmuntrende!

 7. Nei, det hjalp ikke. Men hvorfor forandre noe som allerede fra skaperverket av er perfekt??

  Hmmmm. Det er noe med det utsagnet som likevel virker støttende og oppmuntrende. Vi tar det selvsagt som en kompliment! 😀

 8. Nei fysj, nå minnet du meg om en kollega (en lektor i Langtbortilandet) ….

  Jeg for min del, har anlagt skjegg (Gjør kvinnen nysgjerrig..)

  Vi har også fra tid til annen vurdert det der med skjegg. Men vår hustru – velsigne henne – nærer liten begeistring for slikt framtredende ansiktshår. Dessuten blir jo skjegget rimelig grått…hmmm..

  Er det ellers slik fatt at Mr. Green faktisk er lektor, og enn pensjonert sådan? :-)

 9. Du er da tøff som viser dette på bloggen, er nok ikke alle menn som hadde gjort det :)

  Hvis det får deg til å føle deg bedre så er det helt greit, for det ble da pent.

  Men du hadde ikke trengt å gjøre det for det er da ikke hårfarven som teller.

  Ha en fin søndag!

  Vel, så er kanskje ikke hår- eller bartefargen det viktigste, men, som vi sier på ekta stavangersk: Alligavel! Nyt søndagen i fulle drag! 😀

 10. Jøss, man har blitt … ein dredonge ! 😀

  Her i residensen er det foryngelse og forskjønnelse for alle penga, må vite! 😆

  Du trør vel til med litt fasadepussing, du også? :-)

 11. avatar kungfuz

  På det første bildet ser det ut som jeg ikke har gjordt hjemmeleksa mi og må sitte igjen i jenteklassen.
  (Det har jeg faktisk vært nødt til en gang. En skremmende opplevelse. De hadde biologitime om kroppens finurligheter.)

  På de neste bildene ser det ut som jeg er tilgitt.
  Har det noe med din velsignede hustru å gjøre også?

  En slags fornyet innsatts i biologiens hemmeligheter?

  Hmmmm…vi erindrer også de tider der slike sanksjoner var i bruk i skolehverdagen. Å bli sendt til jenteklassen var forferdelige og skremmende greier. En forferdelig opplevelse.

  Ellers tolker vi det siste utsagnet som udelt positivt! :-)

  PS. Jeg har barbert meg i dag.

 12. Det vranglære at menn mer enn damer eldes med verdighet, og at det er greit å gråne og vokse og la hvit skjeggstubb sprette uhemmet. Hårfarging er enkelt og nyttig og man ser mye friskere ut med litt kulør på pelsen! :-)

  Ja, et ord i rette tid! Grått er vel, grått. Og trist. Naturens gang, men hvorfor ikke hjelpe den der naturen littegrann…? Og så for oss herrer? 😀

 13. Solveig47: Jeg er selvfølgelig enig i at det ikke er greit for menn heller å la alt som er grått sprette frem uhemmet. Grå stubber ut av nese og ører er ikke videre lekkert. Men det er ikke brune eller blonde stubber heller.
  Men når det gjelder hår må det gjerne være grått. Mange kvinner også som kler grått hår. Ikke inkludert meg selv dessverre, jeg må nok ty til farging.

  Kjekk, liten saks, samt roterende nesehullsklipper, er også innkjøpt…og tidvis i bruk. Akk ja. 😀

 14. du verden, du verden, se det, Dag Eigil. selv en gammal fullrigger trenger et strøk maling innimellom, og når resultatet blir såpass som dette er det da ingenting å utsette på vårpussen. nå må fruen – velsigne henne – vokte sin husbond for byens andre kvinner …..

  og ha nå forresten endelig en fin søndag sammen med hustruen under Stavangers spredte skydekke …

  Viva!

  Vi takker for fin og oppmuntrende kommentar. Og når til og med tøffe pistoleros omtaler fasadeforskjønnende tiltak i positive vendinger, må det jo være bra! :-)

 15. Det er ikke alder og kjønn som avgjør om det er “lovlig” å ta vare på seg selv! Heldigvis:) Resultatet ble jo flott,Dag Eigil. Selvgjort er velgjort! :) Ha en super Søndag!

  Ja, heldigvis er den tiden forbi, da herrer ikke kunne tillate seg slikt, av fare for å bli fullstendig latterliggjort. Og hjemmefargingen fungerte bra, den… !

  Nyt søndagen i fulle drag! 😀

 16. Toppers!
  Det var ille mens det sto på, men se så bra det ble!
  Ha en fin “oppusset” sommer.
  K:)

  Joda, det stinket litt, kan man si. Men resultatet ble jo bra. Eller så bra som det kunne blitt, forholdene tatt i betraktning. Ellers er man i gang med slankingen igjen….akk ja. :-)

 17. Hmmm…Herren har ikke vurdert barbering av skallen? De blir 10 år yngre, og mange kilo mer macho! Litt “skinhead møter Bruce Willis” 😀
  Og hustruen -velsigne henne – vil nok synes det blir stas med en ny og tøffere utgave. Men la barten være, den bidrar til mer tøffhet 😀

  Hmmm…jo, vi har observert at en del modne herrer med dårlig og grånende hårvekst tar sats, og raker av seg hele stasen. Til og og med herrer som vi aldri hadde trodd ville våget seg på noe slikt, står plutselig fram med blank isse, eller i beste fall særdeles tett piggsveis. Men vi har ennå ikke helt våget oss på det der, trygghetssøkende som vi er. Selv om Redneck, etter det vi har forstått, har gjort det…! :-)

 18. Ja, jeg husker det godt. Det var en hard kul å komme over. Jeg sto der med skjeggtrimmeren og svelgte tungt.
  Men livet på den andre siden er helt greit, faktisk ganske likt. Jeg fikk endog litt skryt, og noen kvinner klarer ikke la være å stryke meg over min skrapende todagersisse. Ingen stryker menn over hentesveisen! 😀

  Så jeg sier bare: off with it!
  Hva har du å tape? Det vokser jo ut igjen …hehe

  Joda, tustene vokser nok ut igjen, skulle man tro. Men vår hustru – velsigne henne – er ikke helt komfortabel med den der totalskrellingstanken…og da nytter det jo ikke! :-)

 19. Se der ja, det ER jo flere enn meg som setter farge på seg:-)
  Og resultatet ble jo kjempebra!!

  Og er egentlig litt enig med Redneck :-)

  Ha en fortsatt fin søndagsettermiddag, nå skal jeg på 12-timers nattskift!

  Enda godt at det ser så noenlunde bra ut, på tross av selvgjort hjemmefarging. Håper at det der lange nattskiftet har gått fint. :-)

 20. Syns du så kjekk ut både før og etter jeg 😉

  Åhh, så herlig! Vi blir rent ut glad her vi sitter, og det gjør ingentingen at det er mandag i morgen..! :-)

 21. Ang. svar på Reds kommentar. Du kan jo overraske den velsignede?? Bare hoppe frem en stille morgen og si, tada!!!!

  😆

  Joda, det ville nok vært en overraskelse, kan man si. Men det spørs om den ville blitt spesielt godt mottatt. Hun har nemlig særdeles tydelig sagt at hun ikke kan fordra slike “egghoder”, som hun kaller det. Det er noe vi ikke bør tenke på, en gang, det gir henne dårlige assosiasjoner. Vi får heller ovrerraske henne med å ta av kiloene våre. Ja, vi er i gang igjen…med en ny kur… :-)

 22. Uffnei, eneste realistiske alternativ er potetskalle, og det utsettes i det lengste :(

  Hmmm…ja. Egentlig ikke helt bra, den der tanken på potetskallen. Men vi er jo voksne herrer, må vite! :-)

 23. Mja, jeg ser den….men kona er nok bare redd for at de yngre kvinnfolka skal fatte seksuell interesse i gammelgubben! Altså konkurranse! Nei, barber det av med din nypolerte Phillips og overrask med ny look 😀

  Oohh… du verden, hvilke vyer! Og forandring fryder, er det jo de som hevder….! 😆

 24. Om det hjalp? Såvidt jeg kan skjønne kler fremdeles alt den smukke, i dette tilfellet Dem selv:))

  Som vi gjerne sier til vår hustru – velsigne henne – : Alt kler den skjønne! Og selv om skjønnheten selvsagt kommer innenfra, skader det jo ikke å pynte litt på fasaden. Selv for oss modne herrer! Vi takker ellers så mye for hyggelig kommentar! :-)

 25. Hustruen observerer til sin forskrekkelse opptil flere “gode” forslag om å rake av hele stasen. Det finnes noen ytterst få, slanke unge menn, osende av selvtillit, som kler bare skaller. De øvrige ser ut som de går på cellegift, er tåpelige skinheads eller har mistet håret ved det feilgrepet de har påført seg selv. En slik “overraskelse” ville garantert ikke føre til henrykte hvin fra hustruen! :mrgreen:

  Hmmm…vi er ikke akkurat slank, selvtilliten kan nok variere, og vi er definitivt over den første ungdom, så her er er klar tale…! 😀

 26. Haha, jeg og !
  Farget litt…
  vet ikke helt
  blir kansje mørk en stunfd til !
  Gratulerer, helt Divine !

  Vel, mørkhårede og mystiske kvinner kan så visst være spennende nok! 😀

  Og så får vi se i morgen, om det er noen som reagerer på vårt foryngede utseende!:-)

 27. Duuu… har du blitt inspirert av meg og Ilmy, eller? 😀 Modig gjort, gamle kalosj. Syns du ble fin, jeg. Og så blir du vel litt godmodig småmobba når du kommer på jobb på skolen, eller? 😉

  Vi lar oss så gjerne inspirere av de yndige representanter for det smukke kjønn, må vite! Ilmy har jo hatt en solid farging, og vi likte også din hårfargingsblogg. Men at dere skjønne damer gjør slikt, er kanskje ikke så uvanlig. Vi herrer, derimot…vel, kanskje noe sjeldnere.

  Ellers blir det jo litt spennende å se om kolleger og disipler overhodet legger merke til forandringen, eller om de har nok med seg selv…! :-)

 28. Hihi BB jeg ble nok inspirert av Deg !

  Hva, har du også laget hårfargingsblogg? Dette må sjekkes! :-)

 29. Som sagt…livredd for å miste deg til yngre og sprekere kvinner! 😀

  Oooohhh…vi tør knapt tenke tanken, en gang…! 😀

 30. Ååååhh….så pen! Viktig å holde sitt indre selvbilde ved like, selv om man blir gammel og grå. Sa jeg gammel. Ups! 😉

  Vi tar selvfølgelig dette som en stor kompliment! Og gammel? Vi? Nei vet dere hva, den der må dere nok et stykke lenger ut på landet med….! Helt klart! 😆

 31. Og det skal være ?, ikke . Tegnsettingen må være på plass, herr Neugierig.

  Utmerket korreksjon av tegnsettingen. Det varmer vårt modne pedagoghjerte å se at folk der ute tar ansvar for sin personlige språkrøkt! 😀

 32. Nå er jeg spent, la de merke til ditt nye kulørte ytre i dag da, ved undervisningens høyborg?

  Det var merkelig. Pedagoger må være en egen rase i så måte. Ikke et ord. Ikke et eneste kvekk i sakens anledning. De var vel opptatt med karakterer, retting, og eksamenslesing, kollegene og disiplene. Merkelige greier. Det skal tydeligvis litt mer til for å vekke åtgaum i de kretser! Men i morgen er et atter en dag.. 😀

 33. Ikke elevene heller?? Jøss! Men på den annen side, det betyr vel at de bare er opptatt av din fengslende formidling av det pedagogiske budskap og ikke ditt utseende. 😉

  Besnærende tanke, selvfølgelig. Men en mer prosaisk tanke er jo at de satt og så på en film i det halvmørke klasserommet, satt i gang av forrige lærer, da vi gjorde vår entre. Lite undervisning denne mandagen, og film er jo et velkjent før-ferien-knep. Så får vi se i morgen…tralalala…hallooo, disipler og kolleger, SER DERE NOEN FORSKJELL….? 😆

 34. spenstig å teste ut hårprodukter, spesielt når det er bilde av en ung dame på esken! Synes resultatet ble bra
  : )

  Vi takker så mye for det! Joda, det gikk rimelig greit, forholdene og utgangspunktet tatt i betraktning. Til og med vår hustru – velsigne henne – likte det…! :-)

 35. SÅ fin du ble!
  Du er tøffere enn meg.. jeg gjør det, på badet, og jeg viser meg IKKE fram, nei! Absolutt ingen bilder før og etter! Dermed basta!

  Hmmm…så du merket forskjellen, til og med ut fra bildene? Flott, det kan jo bety at fargingen var vellykket. Ellers kunne vi ikke dy oss for å legge ut et hårfargingsinnlegg i egenskap av herre, etter at diverse av de yndige, kvinnelige bloggerne hadde gjort noe av det samme. Har ikke sett så mange andre herrer gjøre det samme. Men hvem vet, kanskje til og med Argus..? 😆

 36. Jeg pleier normalt ikke å uttale meg om andre menns utseende. Men i dette tilfellet vil jeg gjøre et unntak og si at du så flott ut. Både før og etter behandlingen. Men pass deg litt for denne fargingen. Jeg hadde en kompis som farget håret selv en gang og det ble gulrotfarget til tross for fargeangivelsen på esken angav mørk brunt. Da han gikk ti frisøren for å få rettet opp fadesen, ble det lysegrønt. Han måtte gå med ullue godt nedover ørene hele den sommeren! Denne risikoen er større enn å bli truffet av lynet! ;=)

  Huff da, det hørtes ikke helt bra ut! Han må ha vært skikkelig uheldig! Enda godt at vi oppnådde et bedre resultat, mer i tråd med forventningene. :-)

 37. Hehe, utrolig bra:) Syns du ble flott jeg!!!

  Ja, det hjelper å pusse litt på fasaden. Selv om fasaden etterhånden begynner å bli gammel og velbrukt.. :-)

Leave a Reply