Dag Eigil: Murphy's lov og verdige trengende

Murphy’s lov, eller, som noen gjerne kaller den, loven om tingenes iboende djevelskap, gjør seg som kjent gjeldende i de fleste av livets situasjoner.  Det som på noen måte kan gå galt, går galt.  Og det i de verst tenkelige situasjoner.  Dette gjelder så avgjort også situasjoner knyttet til de kroppslige behov.  For vi opplever det stadig vekk.  Man sitter ved kontorpulten og arbeider, og kjenner kanskje at det begynner å presse på både her og der.  Noe må gjøres, og det rimelig kjapt.  Men når nøden er stor, er som kjent hjelpen nærmest.  Er det de som påstår, da.  Og i utgangspunktet virker det unektelig lovende.  Kun noen få meter å gå, rett over gangen, så er vi ved lettelsens port, inn til den sfære som rommer de installasjoner som i dagens samfunn anses som nødvendige receptaculii for kroppens avfallsprodukter.  Men…hva skuer våre øyne?  I sannhet et urovekkende og skuffende syn.

 

 

Tid for dovask!  Det er bare til å klemme igjen en stund til, eller karre seg ned til en alternativ installasjon.  Renslighet er som kjent en dyd.  Selv er vi jo så renslig av oss at vi godt kan finne på å vaske hendene før vi går på toalettet.  Ikke godt å vite hvor de pusselankene har vært, må vite! 

Men hvorfor dovask akkurat nå, i nødens stund?  Og med en så påfallende hyppighet?

 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

9 comments


 1. Når Murphy vil vaske dass, så skal dasset vaskes. Sett i korka og hold munn :-) Makan til drittprat… altså… men jeg blir litt bekymra når du ikke har kontroll på hvor pusselankene dine vandrer i løpet av dagen.

  Vi dannede pedagoger og endatil lektorer med opprykk (!) har våre fingre overalt! Ikke lett å huske alt da, må vite! Ellers må vi nok kjøpe en pose med gode, gammeldagse flaskekorker! :-)

 2. Primærfunksjonen til stedet du nevner har forrang for alle andre påfunn som skal utfolde seg der inne. Så da er det bare å få beltet ned under knærne og rygge inn, eventuelt akkompagnert med litt “baabuubaabuu !”. Det funker 😀

  Jøss! Ja, vi har ingen grunn til å tro at det der knepet ikke skulle virke! Da hadde det nok fort blitt en pause på den der dovaskerdamen!

  Hmmmm…vi fikk plutselig tanker om at det kanskje ikke er umulig at du har prøvd det der! 😆

 3. Men Dag Eigil da, som den veloppdragne herre du er så må du da gå ut fra at andre mennesker brenner like mye for sitt yrke som du gjør (og ikke bare drømmer om ferie :P). Så da er du vel selvfølgelig så elskverdig at du går inn og forteller den dedikerte dovasker at dersom han/hun bare klarer å tøyle seg noen minutter så skal du gå inn og gjøre ditt bidrag til at hun/han får noe å vaske.

  Du verden, hvilken herlig, og ikke minst, høflig, måte å si det på! Og dersom dovaskingen allerede var godt i gang, så kunne man jo gjøre en liten vri, og be vaskeren være så elskverdig å ta seg en liten pause..? :-)

 4. En kan kjenne seg igjen i mye
  av Murphys lov ja haha !
  Artig lesing !

  Murphy’s lov har i sannhet mye for seg! Vi takker ellers for fin kommentar…! :-)

 5. En av grunnene til hyppigheten er at det er slett ikke alle som vasker hendene verken før…eller etter:))

  Ellers så vasker de kanske sjelden noe som helst! :-)

  Ellers har vi av og til lurt på hvordan de har det, de folka som ut fra deres toalettvaner later til å være utstyrt med et ekstra rauhål oppe på ryggen! 😆

 6. Ja, denne situasjonen virket ganske kjent. Hos oss var det både herre- og dametoilett ved siden av hverandre. De gangene vi sto overfor tilsvarende situasjon, benyttet vi dametoilettet. Til stor ergrelse for lærerinnene(!) ved avdelingen. Svaret fra vår side var alltid: “Tror du virkelig at et skarve skilt på døren hindrer meg når jeg må? Da kjenner du nok ikke hvilke krefter det her er snakk om”.
  Vi ventet aldri på responsen! Men gjorde alltid rent etter oss…

  Ja, selvfølgelig er man renslig av seg, også i slike situasjoner. Vi liker for øvrig godt den der replikken om hvilke krefter som her er i sving. Må nok huske den… 😀

 7. Selvfølgelig har man prøvd ut metoden. Man er da en realist 😀

  Wow…not bad! Går ut fra at vaskedama fikk fart på seg, ja…! 😆

 8. ..Jeg visste at jeg før eller siden ville få folk til å forstå hvorfor jeg er beryktet for å gå på herre-doen.. Det er alltid renhold på gang på damesiden! .. Det er da ikke vanskeligere enn det!..
  Hmm.. Damer må de også,nemlig!
  K 😉

  Hehehe….ja, de sier at damer faktisk også har slike behov. Merkelig nok, så yndige og velduftende som representantene for det smukke kjønn jo er….! :-)

 9. Hehe 😆 regner med at det ordnet seg 😉 Uten noe søl 😕

  Vi veloppdragne herrer er gjerne utstyrt med så vel viljestyrke som kroppskontroll! :-)

Leave a Reply