Dag Eigil: Sommerstemning ved lærdommens høyborg ute ved fjorden

Det hender av og til at vi liksom får det for oss.  Spesielt slik som nå, da det har vært pinse og langhelg og sommersol i bakkene, og vi nå er tilbake i tredemøllen.  Vi, stakkars elendige pedagog, har rett og slett kontorplass på den gale siden av bygningen her ved lærdommens høyborg ute ved fjorden.  Helt blottet for utsikt til det pulserende livet, dersom vi ser bort fra noen skitne arbeidsfolk. Rett ut mot en industritomt.  Nei, det er ikke den helt store utsikten, og slik som forholdene nå en gang er, så har det ikke vært aktuelt med kontorplass på den rette siden av bygningen.  Så får en heller drømme seg til hvordan det er i retning av sjøsiden, eller parkeringsplassen og det pulserende livet der, eller rett og slett gå ut!  Og ute kan det jo være så mangt vakkert å se på vårparten, når solen tar til å varme i bakkene, folk setter seg ned og prater  med hverandre, og saftene stiger i alle kropper, både de med ut de uten røtter.  Alle vil jo hilse solvarmen velkommen, lyset og varmen til seg og kjenne virkningen, slik det passer seg i en årstid som denne. Og det blir sol og glede og sosialt samrøre.  Og så må vi sitte der inne sammen med noen andre nedstøvede kolleger, og dertil på den gale siden av bygningen.  Og streve med rettebunker og ItsLearning og Word og PowerPoint.  Nei, vi skulle flyttet samtlige arbeidsrom til den rette siden for lenge siden. 

 

Men likevel, det er en herlig tid.  For hvert år skjer jo underet:  Naturen rister av seg de siste restene som måtte være av snø og bøss, og tar etter livet igjen.  Og da kan jo utsikten til så vel industritomt som tilliggende herligheter være fin nok, den.  Det er jo saker og ting som vokser dere ute, og bare later til å bli grønnere og grønnere. Og enda litt grønnere.  Og til sist er alle bakkene så grønne at øynene knapt klarer mer.  Og så blir det vår og sommer.  Og så er det lutter fargespill og juni og sol og intens lukt som av…nei, vi skulle startet plommeplukkinga i Hardanger allerede nå, og gikk blaffen i plikten vår som menigmann, men det er jo ikke så helt lett.  Dessuten så er det vel smått med plommer rundt industritomta.  På sjøsiden og parkeringsplassen også, for den del.  Men vi kan jo vurdere å gjøre litt av det andre de synger om i  den kjente sangen til Brendeland og Tre Busserulls…. og her sitter vi snart med rettebunker og ItsLearning og Word og PowerPoint.  Som en klok mann sa en gang: En venner seg til det meste her i livet, unntatt vørterøl. Men det går da rette veien.  Ha en fin sommerdag!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
17., blinker, herligheter, industritomt, kontorplass, mai, sommer, vår, vårsol , , , ,

12 comments


 1. Snart der det sommer! Hurra;) Kan hende jeg hadde likt utsikten til arbeidsfolkene bedre enn du??

  Men vørteøl? Heller “Drukke’ vin og sider i frå spann”;o)

 2. avatar Dag Eigil

  Kanskje det, kanskje det… 😉
  Satser på sjøsiden og plenen der, og “Drukke vin og sider i frå spann!”. :-)

 3. Du får håpe på et kvinnelig arbeidslag på industritomten, i kvelende sol og varme. He he he he….

 4. avatar Dag Eigil

  Eller ta en lang pause i det rommet som vender ut mot sjøsiden og dens store plen! 😉

 5. avatar Una

  På den andre siden kan det jo være en fordel å ikke ha arbeidsplass med utsikt utover fjorden når man har rettebunker og annet arbeid som skal gjøres.. Med en traurig utsikt kan det hende man ikke ser så mye ut av vinduet og blir raskere ferdig med arbeidet fordi man ikke sitter og drømmer seg bort..

  Hei og hopp, hyggelig at du/dere stikker innom. Joda, i tider som disse må man jo holde et visst fokus. Så for den del…hmmmmm….men naturen kan som kjent være vakker! :-)

 6. Du, det er håp. For gubben drikker iskald vørter om sommeren for å få sånn vitaminkick, det hjelper og da går det an å venne seg til vørter. Tenk deg så lite arbeid man ville fått unna om man satt på den naturskjønne siden av bygget da…

  Jo det kan kanskje være et lite poeng der. :-)

  Hva, liker gubben virkelig vørterøl…? 😆

 7. For en herlig betraktning.
  Du ser noe postivt i det meste du, Dag Eigil :)

  Håper ikke rettebunken er for stor og uoverkommelig i sommersola!
  Klem K:)

  Spesielt i disse tider, når det skorter så smått på motivasjonen, må man absolutt fokusere på det positive. Bare et par-tre uker til med full innsats nå, så kan vi senke skuldrene. Selv om det er sterkt fokus på retting for tiden…men vi smiler allikevel! :-)

 8. Hadde du hatt kontor med utsikt hadde det bare vært enda verre å måtte titt på rettebunker og ItsLearning og Word og PowerPoint. 😉

  Ja, huff! De der stakkarne som har utsikt ut mot havet, kan jo rent ut drømme seg vekk! Imme lett å få gjort stort arbeid da, må vite! :-)

 9. Livet er forsåvidt stadig vekk som en rettebunke, eller en brøk. Det er stadig en strek i regningen….

  Fin kveld i Oljebyen:)

  Ja, og ikke bare en strek…men opptil flere! :-)

 10. Det er litt vanskelig å la seg rive med av sympati for pedagoger på denne tiden av året. Selv går jeg mot min første sommer utenfor skolen, og kan berette at i andre deler av yrkes-Norge slutter ikke arbeidsåret før langt uti juli.

  Og så jeg som trodde fireukerssommerfri bare var et ondskapsfullt rykte.

  Vi takker for sympati! Slikt varmer en godt voksen pedagogs hjerte. Ellers er det jo fortrøstningsfullt for folk utenfor skolen å vite at både himmelfartshelg og pinsenferie for de fleste pedagoger er arbeidsdager. Retting og vurdering…akk ja. :-)

 11. jeg liker den positive vinklingen du har til årstiden vi er inne i nå. Det blir faktisk grønnere og grønnere for hver dag. Og blomsterknopper åpner seg i alle farger. Rett og slett vakkert er det. Ulempen er at plena må slås et par ganger i uken når det gror slik. Men vi hefter oss ikke med det negative nå. Nå som sommerferien står for døren om en tre ukers tid. Hvor elever kan si at de er “freed from slavery!” og lærerne kan replisere “freed from stupidity!”. Ja det er en flott tid. Sier en som har tatt ut AFP……..

 12. # Millenblogg

  Vi takker for hyggelig kommentar! Ja, vi liker solen, sommeren og den lyse årstiden. Kanskje ingen stor overraskelse, siden vi liker den mørke, våte og sørpete årstiden desto mindre. Vi er overbevist om at det er da vi blilr eldre. Men den tiden vi nå er inne i, og har foran oss, må nytes for alt det den er verdt! Skikkelig opptur. Kan ikke la noen kjipe rettebunker ødelegge stemningen! 😀

Leave a Reply