Dag Eigil: En liten tur til Rosendal baroni

Det er en særdeles fin sommerdag, og dertil pinsehelg, og vi har altså tatt turen til fagre Rosendal, sammen med det der koret vi er med i.  Det er mye som skal skje, men når vi er på et sådant sted, må vi jo selvsagt avlegge Rosendal baroni et besøk, slik det sømmer seg for en pen, kultivert og veloppdragen herremann. 

Utsikten fra vårt hotellromsvindu er jo ikke så spesielt herskapelig, men det er absolutt landlig og idyllisk her i vakre Kvinnherad.

Fint og fargerikt på vår vandring opp mot baroniet og parken.

Men etterhvert kommer vi da fram til Baroniet, og selve hovedbygningen dukker fram.  Riktig så herskapelig, får en vel si.

Vi titter inn gjennom den låste gitterporten og inn mot den egentlige hovedinngangen.  Dessverre stengt her, så nærmere enn dette kom vi ikke.

Men fra en annen kant får vi i alle fall et bruktbart bilde av herskapshuset.

Det var vel alt så langt, får se om vi ikke får lagt ut flere bilder siden.  Vi ønsker ellers samtlige der ute en velsignet pinsehelg.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 ,

6 comments


 1. Her var det riktig så vakkert og fornemt. Dere var sannelig heldige med været. Tenk så kjedelig hvis det hadde regnet i dag!

  Joda, dette er bra. Hadde nok ikke vært det samme med gråvær og regn, kanskje.. 😀

 2. Her fra provinsen ønskes det en likeså velsignet pinse tilbake fra almuen:)

  Vi takker så meget for hilsen fra almuen, her vi igjen sitter i vår hjemlige residens. Hektisk, men en kjekk og innholdsrik tur var det!

  Ha en fortsatt velsignet pinse, du også. Og husk den der pinsegudstjenesten! :-)

 3. Fin plass :) Bilde #2 var definitivt kitch-attack ! 😀

  Nydelig plass, flott park og herskapelige omgivelser! Vi var ikke inne i Baroniet, men vi fikk da tatt en liten tur rundt omkring, med mobilen. :-)

 4. Det er vakkert der besøkte baroniet i 1995;;))

  Ja, det er flott, og etter måten imponerende. Dessverre fikk vi ikke tid til å så innsiden av bygningen. Men vi får ta turen dit en annen gang. :-)

 5. Flotte bilder. :)
  Ønsker dere en riktig god PinseHelg :)

  Vi takker for det. Det var jo ikke rare kameraet vi brukte til de der bildene, vi måtte rett og slett ty til mobilen!

  Nyt ellers pinsen i fulle drag! :-)

 6. Baroniet er en flott plass, bare synd det ikke var åpent. Et særdeles fint bygg med mye historie.

  Personlig har vi fått en riktig vakker dose kultur i dag. Tok med “hele hurven” som består av kone og tre barn til Moster Amfi og så det såkalte Mostraspelet. To og en halv time med historien om kristningen av Norge i ca. 995. Majestetisk og fin musikk, gode aktører, litt humor og mye drama. Med norges eldste kirke som en liten bonus hundre meter bortenfor.

  Som vanlig et særdeles vellykket arrangement med en fin blanding av profesjonelle og amatører.

  Og en fantastisk ramme rundt spelet med sol fra skyfri himmel, 1.200 publikummere som koste seg i dette fantastiske utendørsamfiet (som for øvrig får besøk av meg i august også: Norgespremiere på musicalen Miss Saigon, se siste innlegget mitt så får du inntrykk av amfiet).

  Godt med slike opplevelser, om det er naturskjønne Kvinnherad eller kulturopplevelser med historisk preg. Ha en fortsatt fortreffelig pinse!

  Absolutt flotte opplevelser, som får skuldrene til å senke seg noen hakk. Mostraspelet har vi vel ikke fått med oss, men vi erindrer at vi var på Moster i forbindelse med et stort kirkejubileum en gang på 90-tallet. En skikkelig stor happening. Vi sang i det der gospelkoret vi var med i på den tiden. Spesielt, det også. Ha en fin uke…! :-)

Leave a Reply