Dag Eigil: Kirkerogn?

Jada, så sitter vi her og retter prøver og stiler igjen, da.  Selv om det er aldri så mye langhelg.  Akk ja. Det er ikke måte på hva de kan får seg til å skrive i tekstene sine, disse disiplene.  Retting og vurdering er en tøff jobb, men noen må jo gjøre den….men hva i all verden står det her?  KIRKEROGN?  Hva i all verden…åh, kirkesogn skulle det jo selvsagt stått….

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

20 comments


 1. Fælt med all denne jobbingen!
  Men det er vel en lærers lodd i livet. Du får ta en skarp cognac for å døyve smerten 😀

  Vi har ellers besøk av moderen og en tante hele langhelgen. Ikke noe sterkere enn brus denne helgen. Men på den annen side er det sikkert sunt. Ha en fin helg fortsatt… :-)

 2. Kirkerogn er vel rognen til den fisken som svømmer rundt i vievannet. Hvordan skulle de ellers kunne formere seg?

  Nei, du sier noe. Og den der fisken har nok en helt spesiell økologi, en smal nisje i økosystemet. Dog under Herrens beskyttelse! :-)

 3. Kirkerogn… er det det som er i rognposen til klokkeren, også under navnet bjelleklang – altså, bjellene… nei… ?

  Godt og kjapt tenkt, det der… 😆

 4. Hehe kirkerogn eller vel alle sognebarna :)

  Hehehe…en herlig og uskyldig tolkning. Et fint bilde på det kirkelige fellesskap… 😆

 5. Du får rette å kose deg så kan du slappe av når ferien kommer ;))

  Vi venter på feriens snarlige komme, må vite! Det er da vi kan glede oss over avspaseringen! Men vi smiler allikevel. 😀

 6. avatar writella

  Jeg har en mistanke om at Berit er tekstforfatter for komikere-hahahahahaha!

  Meget bra kommentar, ja….!

  Vi tror nok at den der BB driver og skriver på litt av hvert…! 😀

 7. hadde det ikke vært for at jeg ikke har skrevet stil på år og dager, så hadde jeg trodd det var min du drev og retta på nå;)

  Ooohh! Vi kan ikke tenke oss annet enn at Tanteprinsesse var en stilskrivingens mester! En slik disippel som skrev stiler som læreren bare falt i krampelatter over…? 😉

 8. Kirkerogn må være det treet med bærene som henger høyt og ringer i tide og utide….eller var det ringer høyt og henger seg opp i tide og utide? Nei, det var visst mobilen..:)

  Og spesielt når mobilen ringer i utide på særskilt utidige plasser! I teateret, for eksempel… eller i kirken. Prestens telefon, selvfølgelig, og under en begravelse! 😀

 9. Skal jeg være ærlig så var kommentaren ofte fra læreren at “dette går ikke ann” “ikke realiskisk, du får i det minste skrive at det var en drøm”… ikke så mye humor hos den læreren, nei:)

 10. # Tanteprinsesse

  Huff da, var det den lærertypen! Vel, vi erindrer vår onkel, som i sin tid skrev en stil om det yrket han kunne tenke seg. Og så skrev han en flott tekst om det å være landstryker. Inspirert som han var av Jack Londons “Landstrykerliv”. Han fikk en dårlig karakter, og skjenn av læreren. Men medelevene betalte for å få lese stilen hans… og var fornøyde! :-)

 11. Writella… øøøhø, skyldig. Men jeg bruker vgb til å spre av min utømmelige visdom 😀 Akkurat som Dag Eigil og hans pedagogiske belastede åre.

  Ja, vi har på ingen måte noen grunn til å betvile BB’s utømmelige visdom! 😀

  Og det er jo litt i det der om at også vi har en viss glede av å skrive og dele med andre. Vi er egent.ig gangske grei sånn! Nyt søndagen med måte! :-)

 12. Villbåstingen ga meg plutselig et annet bilde i huet. Kirkerogn – er det et annet ord for prestens hemorroider, kanskje?

  Hehehe…vi ser plutselig for oss hemorroidene hengende som de reneste drueklasene ut av prestens ratatata…. 😆

 13. Man lærer så lenge man har elever – sa min gamle matematikklærer.
  Det var forøvrig min norsklærer på gymnasiet som endret innholdet i stil-setningene mine med rødpenn, som provoserte meg så fælt at jeg tilslutt tok min aller første prinsippdiskusjon med et voksent menneske (jeg visste ikke at det het det da) – og siden har jeg vel egentlig aldri lukket munnen igjen…
  Men jeg beundrer dere som holder ut som lærere – enda mer nå etter å ha vært i yrket et par år selv.
  God søndag – mede alt du er omgitt av i helga Dag Egil

  Fin og hyggelig kommentar, som vi setter pris på!

  Joda, det er nok en hel del der ute som har blandede følelser i forhold til den der stilskrivingen, men det er nå en gang slik at disiplene må skrive tekster. Learning by doing! :-)
  Ellers er det jo sunt å lære seg til å diskutere. Man lærer mye av det, også! Eh, jobber Tigergutt også som pedagog, eller er det et tilbakelagt stadium….? 😀

 14. Unnskyld; EIGIL.
  *søren og*

  😆

 15. Heia Dag Eigil :)

  Det maa vaere utrolig hva du kommer over i tekstene til disiplene dine, og jeg kan bare tenke meg at det har blitt mang en latter paa deg 😀

  Ha en fortreffelig soendag baade du og din hustru, velsigne henne :)

  Hehehe…noen gullkorn har det jo kommet inn gjennom årenes løp, og det lyser opp i en kanskje til tider kjedelig arbeidssituasjon. Rettearbeidet er jo ikke alltid den mest lystbetonte delen av jobben, for å sin det slik…

  Ha en herlig søndag! 😀

 16. Ordene er vanskelig å stokke av og til.. Og etter ørten stiler, begynner en hel del av de som ser litt mystiske ut å gi mening.. Skummelt!

  Håper solen skinner på deg, Dag Eigil.
  K:)

  Ja, de der ordene kan i sannhet være både venner og fiender. Og tenk så ille det er for de som opplever dem utelukkende som fiender, i alle fall i form av lesing og skriving! Heldigvis er det ofte bare den der tyrkkleifsdjevelen som er ute av og til… :-)

 17. Kirkerogn…. Kirkesogn.. ja..jo.. Det ligner! 😉

  Ja, absolutt! Skikkelige rimord, de der! 😀

 18. Vel, kirkerogn er vel en ting som kan tenkes å eksistere i to former:
  1. Et tre som vokser utafor kirka.
  2. Rogna som jesusfisken blir klekket ut fra, altså ichtysrogn.

  Meget bra tolkninger, begge de der. Den første tolkningen, den om rognetreet som vokser utenfor kirken, virker jo ellers meget tilforlatelig! 😆

 19. Hehe :-) Takk og lov for leiflesing og feilskriving når rettebunken er stor 😉 Litt moro skal en jo ha.

  Ja, i slike situasjoner er det viktig å se det positive og humorisktiske i det hele! 😀

 20. Tilbakelagt stadium. For mye dårlig samvittighet, for lite nattesøvn til slutt. Og det var i utgangspunktet helt tilfeldig at jeg havnet der også, på lærerrommet på vidergående.
  Veldig spennende “rase” å bli kjent med – ungdommene. Hadde jeg enda bare kunne drive med UNDERVISNING – i de fagene jeg kunne *sukk*
  Som sagt; all ære!!

  Vi takker så ærbødig for det. Slikt varmer. Og da kan man kanskje regne med at du ikke hører med blant de vanlige tullballene der ute, som mener at lærerne knapt nok jobber, går hjem tidlig, og ellers har altfor lange ferier og altfor mange fridager? :-)

Leave a Reply