Dag Eigil: Vi slår oss løs, og tar en tur til IKEA!

Vi har av og til lurt på om vi er i ferd med å bli en skikkelig traust og kjedelig person.  Staut og pålitelig?  Åh, ja, selvfølgelig.  Veloppdragen, snill og omgjengelig, med høvisk tale og fine manerer, og med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet?  Ah, but of course!  Vi er jo en etter måten moden herremann. Men opplever vi noe spennende og spesielt for tiden?  Leser vi ikke om andre, både bloggere og ikke-bloggere, som drar på spennende turer i inn- og utland?  Kina?  Afrika?  Tar ikke enkelte der ute sin kjære med seg på ekspedisjoner ut i den norske heia, til grotter med de nifseste kryp, med opptil 8 bein? 

 Nei, ut må vi.  Ut og oppleve noe, få nye impulser, og det på timen! Det er langhelg og vestandsregn langt inn i sjelen, så vi tar den like gjerne helt ut, fyrer opp leiebilen, og tar en tur til eksotiske IKEA på Forus.

Fasaden og bokstavene levner ingen tvil om at vi har kommet til riktig sted.  Men siden været de siste dagene har vært rimelig elendig, er vi ikke de eneste som har funnet ut at tiden er moden for et IKEA-besøk.

Her blir vi neppe alene! Men, som svenskene sier når de snakker engelsk: The more, the merrier!  Og en IKEA-tur skal jo være sosial.  Så vi legger trøstig i vei, kanskje i håp om å finne noe vi i utgangspunktet ikke trodde vi hadde bruk for.  Vi entrer butikken, men må først klare den første prøvelsen, nei-matskiosken.  Nei, vet dere hva, vi viljesterke og modne mennesker lar da oss ikke friste av verken pizza, pølser eller softis!  Så vi går rett forbi, med faste og bestemte skritt!

Ja, det er tøft, men her er det “mind over matter” som teller.  Og vi observerer, sånn fra passende avstand og lett skadefro, at det er mange som lar seg friste av disse kalori- og kolesterolbombene.

På vår vei gjennom prøvelsene passerer vi flere potensielle fristelser, men vi holder stand.  Svenskekliss?  Nei takk!

Endelig er vi inne i det som kan betegnes som selve butikkjungelen.  Her inne, spesielt i den der krimskrams- og diverseavdelingen i nederste etasje, er det mye som frister til kjøp.  Selv merkelige dingser som vi ikke en gang aner bruksområdet for.  Men friske farger har de, i alle fall!  Kan det tenkes at vi noe  gang kommer til å få bruk for noe slikt, sikkert et must i ethvert moderne hjem?

Med ett kommer vi forbi noen kjekke saker, som vi heldigvis fort drar kjensel på.  Her er det bare til å stikke tuten inn, og helle innpå.  Kjekke små trakter i festlige farger er jo ikke til å forakte!

Og dersom det skulle være behov for å tørke litt opp etter trakteringen, så finnes det her rikholdige muligheter til å få kjøpt servietter.  Ja, her er det bare til å sette i gang og tørke det som behøves. 

Men vi forsetter vår vandring i dette merkelige, urbane jungelen.  Plutselig får vi øye på noe som ser helt spesielt ut.  Kan dette være aktuelt?  Kanskje noe å overraske vår hustru – velsigne henne – med, når hun minst aner det?  Hva kan  nå dette være?

Kanskje ikke så helt lett dette.  Så vi forsøker med et nærmere studium av fenomenet:

Nei, det er ikke helt lett, dette her.  Men gjenstanden ser jo rimelig lekker ut, så vi lurer en stund på om det dreier seg om en slags lett futuristisk utformet barberhøvel.  Kanskje det sågar er tale om IKEA-versjonen av den der Venus-barberhøvelen for kvinner?  Kanskje vi bør gjøre alvor av å kjøpe en slik, og det sporenskrevs?  Hmmmm…hvilke vyer…men så blir vi rykket ut av våre fundereringer, og får en skikkelig realitetsorientering.  Det dreier seg om noe så prosaisk som en grønnsaksskreller.  En slik sak som man skreller poteter og gulrøtter med.  Men på den annen side så finnes det jo fortsatt mennesker som ikke akkurat velter seg i sanitære fasiliteter.  Eller hva med fattige studenter på kjipe hybler?  Denne må da kunne brukes til å skrelle vekk både skitt, størknet svette og eventuelle osteaktige avleiringer?

 

 

 

 

 

 

 

Eller hva med disse sjarmerende redskapene?  Hmmm…kan det hende at IKEA likevel har begynt å selge produkter for elementær kropppleie sammen med kjøkkenartikler, baderomsutstyr, gardiner og desslike?  Ja, for dette må da kunne brukes til å skrubbe seg på så vel ryggen som andre steder?  Det må da være som skapt til formålet, og hvilket design!  En pryd for ethvert respektabelt bad.  Kombinert badeskrubb og rivjern, simpelthen genialt! 

Denne saken kan sikkert også brukes til så mangt:

Men vi må videre, alltid videre.  Hvem vet hva som venter på oss rundt neste hjørne?  Hmmm, vi har nok somlet litt.  For der, langt framme, observerer vi vår hustru – velsigne henne – mens hun studerer noe formodentlig spennende i en av IKEAs rikholdige hyller.

Vi finner igjen fram mobilen, på vårt sedvanlige, diskrete vis, kanskje det er flere motiver som bare venter på å bli foreviget.  Hmmm…hvordan var nå dette igjen…?

Du verden, vi må ha kommet i skade for å holde kameralinsen feil vei!  Huff og huff, den virkeligheten!  Den er ikke alltid like lett å takle for oss modne herremenn. Ikke har vi barbert oss i dag, heller.   Nei og nei, hvordan skal dette ende? 

Det må selvfølgelig ende slik slike eventyr alltid gjør.  Vi kommer ut fra IKEA med en hel del dingser og tekstiler, som vi ikke visste at vi trengte, sånn egentlig.  Men vi trengte dem visst likevel.  Ikke så mye, men sånn passe.

Ha en herlig helg fortsatt!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

15 comments


 1. 😆 For en utmerket og spennende reiseskildring, Dag Eigil. Det der øverste er forresten en hullsleiv og bør finnes i et hvert møblert hjem, så jeg håper den befant seg i posen nederst.

  Ja, av og til må til og med vi forsiktige herrer finne på noen sprell! Hullsleiv? Da har vi lært noe nytt i dag, også… ! :-)

 2. Et meget nyttig kjøkkenredskap som jeg bruker nesten hver dag.

  Da må der være til å ta opp mat fra gryter med varmt innhold, kanskje….? 😀

 3. Æ tenkte litt på Jack Frost på det bildet der linsa var snudd feil vei.

  Ja, men det tar vi jo selvsagt som en ubetinget kompliment! Jack Frost er jo en sjarmerende og ikke minst dyktig person! 😆

 4. avatar skjæra

  At IKEA virker skremmende på noen og en hver, er en velkjent sannnhet i urbane strøk, men her har bloggeier på sin utsekulert sjarmerende måte tatt terroren til nye høyder. Vi får være glad han ikke fant veien til leketøysavdelingen.

  Ja, men det var jo en veldig fin og hyggelig kommentar! Her er det blir lørdags formiddag, og vi er i ferd med å komme oss igjen etter de heftige IKEA-inntrykkene. Men det var hardt. Vi måtte passere gjennom både leketøys- og lampeavdelingen, for ikke å snakke om den der bilde- og rammeavdelingen! Tøffe tak! Men vi greier oss. Vi er jo som kjent en stayertype! 😀

 5. Nei, nei, da er det jo ikke mye praktisk med hull i midten! nei, jeg bruker den til å røre. I grøt, gryteretter, supper med biter og annet med litt tykkere konsistens. Får bedre “gjennomstrømning” enn med en vanlig sleiv, men rører ikke ting i stykker eller sittende fast som ved visp.

  Det er i det hele tatt merkelig hvor mye disse damene vet! Her lærer vi godt voksne herremenne stadig nye ting… :-)

 6. avatar skjæra

  Og benytter anledningen til å beklage at jeg legger igjen kommentarer med for få bokstaver. Det er ikke en innsparing som reaksjon på finanskrisa, men skyldes ganske enkelt at jeg har en av disse minimaskinene med tilsvarende idiotisk forminsket tastatur.

  Vi takker for fin oppklaring på den der språklige økonomien. Og vi forstår. Vi har selv en slik minimaskin, en ASUS, for øvrig, hvit og pen. Med bittesmå taster for de store fingrene våre. Eller pølsene. Alt etter hvordan man ser på sakene. Akkurat når sitter vi og taster på den store, gode stasjonære her i residensen. Men vi har faktisk fått tak på den der minimaskintastingen etter hvert. En øvelsessak, det der… ! 😆

 7. avatar KaffeJaffa

  Og dere innså at IKEA var akkurat likt som før?

  I hovedtrekkene likt, ja. Og likevel forskjellig. Men på en måte er det jo fint at visse ting er uforanderlig her i vår omskiftelige verden… ! 😀

 8. Det krever sin mann dette 😉

  Jeg liker best slike butikker hvor en kan gå målrettet til det som ønskes og deretter til kassen for å betale. Ikea med sine labyrinter, og sinnsrike lokketilbud på ting en ikke trenger, er ikke akkurat mitt drømmested.

  Men modig var du :)

  Heheh…men det er jo litt herlig også, dette å kunne gå omkring blant alskens krimskrams, og kanskje også litt større ting, og kanskje (!) kjøpe et eller annet. Sånn på måfå. Dessuten hadde vi jo gidt selskap, med vår hustru – velsigne henne – samt moderen og vår tante, som er på helgebesøk… ! :-)

 9. En herlig befriende tur på IKEA.. ! :) ps: Den hullsleiva er en god ting!

  Veldig flott at folk de ute liker vår lille IKEA-utflukt. Vi deler gjerne våre eksotiske utflukter med dere der ute. Ha en fortsatt fin helg… :-)

 10. *ler*

  Det er rart med det. Det er bare å dra på ikea, så skjønner en at en har et dysfunksjonelt kjøkken. Og du – jeg har alltid lurt på hva den sleiva med hull i var til, og nå lærte jeg det også. Hm.
  Jeg tror jeg må ha en sånn sleiv. Når går neste buss til IKEA tro?

  Ha en aldeles fortreffelig helg! 😀

  Ja, noen og enhver kan bli rimelig satt ut ved synet av all dette stashet. Men det rare er jo at vi stort sett greier å bli mette og fornøyde, uansett. Selv om vi driver med primitive metoder og gammeldags kjøkkenutstyr. Bussene går stadig vekk, må vite! 😀

 11. Takk for en snerten tur på Ikea :-) De har i sannhet mange snedige ting, som man kan undre seg over 😉 Det bildet av deg selv var jo riktig så trivelig synes jeg :-) Ønsker både deg og fruen en riktig herlig helg videre, Dag Eigil :-)

  Det er mye kjekt å finne på IKEA, det er klart! Vel verdt en ekspedisjon i ny og ne. Godt at vårt åsyn ikke fortoner seg altfor skremmende, selv i en slik tilstand.

  Ha en fortsatt herlig helg på de fleste vis! :-)

 12. Hæhæhæh! Terningkast seks!
  Mens jeg leste og så (og lo) så jeg for meg hvordan fruen -velsigne henne- ble mer og mer brydd av mannen som knipset og styrte med mobilen, og oppførte seg som den reneste ungdom 😀

  Vi takker så mye for fint terningkast. Vår hustru – velsigne henne – ble jo kanskje en aldri så liten smule brydd over vår knipsing med det dårligste mobilkameraet, men av og til må vi modne herrer bare følge våre instinkter! Og bilder ble det. En herlig seanse… :-)

 13. hahaha – du verden, du verden, Dag Eigil, hvem visste vel at en tur til IKEA kunne by på slike gleder – og det uten å forsyne seg av verken pizza eller softis …

  (nuh vel – det fysiske slitet begynner jo først når man er trygt hjemme igjen og passe mør i hodet av all handlingen)

  ha en fortsatt fin søndag i selskap med rettebunkene dine – husk: du gjør det for fremtiden!

  Ja, vi trøster oss ofte med det der om vår pedagogiske innsats for fremtiden!

  Ellers er jo vi modne herrer vant med å få mye ut av de enkle gleder… 😀

 14. Haha ! Likte best vispen !
  Ha en fin Søndag Dere !

  Den der vispen ser jo faktisk både elegant og stimulerende ut, på en måte… ! 😀

  Og ha en herlig søndag, De også! :-)

 15. Ja, du har blitt lokket til Ikea, du også. Huff. Stakkars deg og vi andre som må være med, sånn helt pliktskyldigst. *grøss*

  Hehehe…vi pleier å fokusere på underholdningsverdien i slike situasjoner, må vite… :-)

Leave a Reply