Snart langhelg. Akk ja.

Så er det blitt onsdag igjen.  Onsdag med fredagssmak.  Hvilket i og for seg ikke er så verst, hva smak angår.  Langhelgen stunder til, og vi sitter her med klauvene på tastaturet, og blogger litt i all fred og sosial fordragelighet i forkant av vår hustrus – velsigne henne – hjemkomst.  Jada, vi skal ikke nekte for at vi pedagoger gjerne har det med å komme hjem til residensen litt før andre arbeidstakere. I alle fall av og til.  Og for en stakket stund lar vi langhelgsfreden synke inn over oss…..ahhh!  Men hvor lenge var Adam i Paris, for ikke å snakke om Paradis?  Nå kan vi for så vidt ikke klage, vi som har selveste Paradisveien knapt 100 meter fra residensen, men alligavel.  Vi har nemlig ikke mindre enn fem rettebunker som venter på pedagogens vurdering og røde penn, med påfølgende innføring i karakterer.  Pluss ca. 15 prosjektrapporter, som skal være gjennomlest og vurdert innen mandag, slik at vi da skal kunne gi til beste våre veloverveide svar og vurderinger til kolleger. 

Vi får ellers familiebesøk i langhelgen, så dette kan bli gøy.  Men selv om det ofte kan se rart ut, så vil det som kjent helst gå greit.  Vi får unna det vi kan, og så får de surpompene som eventuelt klager, smøre seg med liberale mengder med tålmodighetssalve, og ellers dra ad H…… til.

Ellers har vår hustru – velsigne henne – fått ekspedert vår kjære, men akk så bulkede Citroën Berlingo til verkstedet i etterkant av den famøse søndagsbulke-episoden for litt siden.  Reparasjonen kommer til å ta noen dager, så vi har, lett motstrebende og kledelig beskjedent, tatt imot tilbudet om leiebil.   Vi modne og lett konservative mennesker er som kjent forsiktige av natur, så vår hustru – velsigne henne – var lettere nervøs i forkant av leiebilens avhenting.  Og vi forstår henne selvsagt.  Det er alltid litt nifst med noe nytt, i alle fall første gangen.  Så for tiden kjører vi rundt i en snerten, liten Opel Corsa.  Slett ikke verst.  Sånn egentlig.

Ha en ellers fortreffelig onsdag.  Med fredda’-smak.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

12 comments


 1. Det er godt med en frihelg, god helg til deg også:)

  Vi skal i alle fall prøve å få litt fri sånn innimellom rettebunkene….!

  Ha en fornydelig langhelg! :-)

 2. God helg! Gjør unna rettingen og lesingen i morgen tidlig, så kan du slappe av resten av helga : )

  Det går nok ikke så fort med det arbeidet, men det går da unna. Men slik er pedagogenes kår. Heldigvis nærmer den der sommerferien seg… 😀

 3. Hmmm høres ut som du ennå har litt å gjøre for du kan ta helga… Men, tenk så herlig når du er ferdig, og vet at nå, nå kan du riktig nyte en god langhelg! 😉

  Ha en finfin helg Dag Eigil :)

  Vi takker for fin og hyggelig hilsen, trass rettebyrden. Kjjipt, men vi pedagoger er jo vant med slikt. Vi får rette det vi får tid til, i alle fall det høyest prioriterte… og ha en fin langhelg, du også! :-)

 4. Merkes ikke så mye til sånne langhelger her på småbruket hvor alle dyrene pisser og driter og eter likavel, selv om det er røddag 😀
  Ha en trivelig helg, okkesom, Dag Eigil :-)

  Hmmm…vel, vi har hørt rykter om det der at dyrene liksom ikke helt greier å sjalte inn helgestemningen, og justere ned både sult og ekskrementale utgytelser. Akk ja, det skal ikke være lett. Men vi håper da at dere får en fin langhelg uansett.. :-)

 5. Hva i alle dager er det langhelg for nå igjen, da? Syns ikke dere HAR annet enn fri i Norge, jeg! 😀

  Men det er gjerne sånn at disse langhelgene blir fylt med div. forefallende arbeide uansett, -enten i huset, hagen, jobben, med barnas skoleforberedelser osv. osv. Tenk hvor travelt det hadde vært om du IKKE hadde hatt denne “fridagen”! 😉

  Ha en fortsatt fin dag!

  Hmmm…har dere ikke Kristi Himmelfartsdag i Slovenia? Og skoleverket har lagt inn en fridag på den der inneklemte fredagen. Så det blir langhelg, dog med retting og annet forefallende arbeid. Ellers har vi familiebesøk denne langhelgen, så det blir rolige og sunne aktiviteter. Ha en herlig dag og helg, uansett.. :-)

 6. Litt helgerier må da du også få bedrive. Kan ikke bare rette. Da vil du ganske sikkert surne, og det tjener ingen. Aller minst de som ligger nederst i bunken og avventer karakter, formoder jeg.

  Vel, hmmm…litt avslapping blir det nok. Av den sunne og gode sorten. I alle fall inniblant.. !

  Ha en herlig langhelg, du også…! 😀

 7. Det er derfor Gud ordnet så mange langhelger og fridager i mai, for at lærerene skulle få tid til å rette alt;)

  Ja, og Guds veier er som kjent rimelig uransakelige. Er det de som sier. Og nå er det snart eksamenstid, og karakteroppgjør. Så hvis vi er heldige, så får vi kanskje rette litt i Pinsen, også. Aahhh! 😀

 8. En god helg med retting til deg Dag Eigil ;)))

  Vi takker så mye for det. Vi får se om vi ikke får skvist inn litt rettearbeid innimellom, i alle fall.

  Ha en fin langhelg, og nyt dagene. På tross av ev. dårlig vær. 😀

 9. avatar MT

  Heilt seriøst,-eg har sympati med deg.
  Håpar at helga likevel,til tross for alt rettearbeid,blir finfin.:)

  aahh.! Vi takker og bukker for sympatierklæring. Slikt varmer. Men det er da i det minste regn og gråvær i dag. Ingen plenklipping, for eksempel. Kan like gjerne rette litt…

  Men kos deg! Du har vel vett nok til å holde deg unna det der pedagogyrket! 😀

 10. avatar MT

  Du,forresten,denne fine hagen du har i bakgrunnen her,er det du og din fru som er gartnerar?
  Uansett ei nydelig oase :)

  Vel er vår egen hage velpleid og velstusset på alle vis, men her har vi nok jukset litt. Vi har brukt et bilde fra øya Sør-Hidle utenfor Oljebyen, på et sted som heter “Flor og fjære”. Med palmer og greier. Helt fantastisk, en severdighet! :-)

 11. God midtukehelg Dag Eigil :)

  “Flor og fjære” ja, der var jeg og spiste og drakk for noen år siden. Meget fin plass. Såpass fin at jeg antar de færeste som fester der betaler gildet selv 😛

  Joda, det skal bli herlig, tross retting. Vi slipper da i det minste å se noe til verken disipler eller kolleger.

  Vi har også vært på Flor og Fjære for noen år siden, med jobben. Flott sted, ingen tvil om det. Men kanskje litt dyrt, ja…men noen fornøyelser må man jo unne seg! :-)

 12. Hoppsann, det var litt å henge fingrene i, – til tross for helg, midt i uka.. Håper du likevel tar deg tid til å nyte langhelgens fristelser 😉 Kledelig farge på den der Corsaen, “ingenting er så galt at det ikke er godt for noe”, – eller noe i den gata der ? Ønsker deg ei kjempefin langhelg, Dag Eigil, og en forståelsesfull hilsen til fruen. Det er skummelt å traktere et annet ratt enn sitt eget, – ingen tvil om det!

  Corsaen er faktisk svært så grei å kjøre, etter de første ti minuttene var det helt i orden. Ellers blir det nok litt prioritert retting og vurdering innimellom. Men det blir nok en rolig helt uansett, vi har familiebesøk denne langhelgen, så det blir nok ikke de store utskeielsene uansett. Sikkert sunt…! 😀

Leave a Reply