Dag Eigil: Vekk med det norske programmet på 17. mai! Hurra!

Vi en av lokalavisene her i Oljebyen har vi blitt gjort kjent med at det skjer store ting hva gjelder å tilpasse 17. mai-feiringen i retning av det politisk korrekte.  I alle fall her i byen.  Omsider har Oljebyen fått en 17. mai-komite som har sett lyset.  17. mai-komiteens leder utbasunerer nemlig stolt at de nå har fjernet det betegnelsen “norsk program” på en tradisjonsrik del av markeringen, slik at det i stedet blir en del av et internasjonalt arrangement.  Ja, er det ikke herlig, dere?

Og vi er selvfølgelig enig.  Dette er virkelig et stort steg i riktig retning.  Tenke seg til, et norsk program på Grunnlovsdagen, kanskje med noen tradisjonelle, norske kulturinnslag?  Med folkedans, fele og bunad? Selvfølgelig helt forferdelig!  Nei, det får da være måte på nasjonalisme, et sted må grensen gå!  Riktignok har 17. mai-komiteen fått hyret inn en nordmann til å holde 17. mai-talen, og det jo beklagelig.  Men det var kanskje ingen imam som var ledig?

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

7 comments


 1. Heia Dag Eigil :)

  HUFF! Jeg blir saa forferdelig provosert av det de proever aa gjoere med vaar nasjonaldag!
  Jeg mener, alle land har da sin egen dag ikke sant? Vi i Norge har en og dermed betyr det at vi maa faa lov til aa feire den paa norskt vis med bare norske flagg, tradisjonelle , norske kulturinnslag o.l. De tar jo ifra oss alt som har aa gjoere med vaart eget land jo! Hva har vi egentlig igjen dersom ogsaa 17 Mai skal bli en internasjonal dag??

  Nei, la oss faa ha 17 Mai i fred, saa kan andre land feire sine respektive nasjonaldager alt de vil, og som de vil!

  Ha en flott mandag :)

 2. # LeylaM

  Ja, vi blir faktisk også litt sånn provosert av en slik rævsleikende ydmykhet når det gjelder å utviske verdien av egen kultur og historie. Det vi har, teller liksom ikke, det er ikke noe verdt! Fysjom! 👿

 3. Nei men Dag Eigil da. Hva er det du ytrer?

  Skal du nå egle til en ny debatt her om det norskeste norske?

  Håper komitelederen har ryggrad til å holde sin egen bunad oppe og at han orker å gå tilbake til sentrum igjen.
  Jeg har forstått at avslutningen på torget i Byparken også er en sterk tradisjon i Stavanger.

  Til Byparken kan jeg godt ta meg en tur, men til Bjergstedt går jeg ikke. Hvis ikke kameraten min byr på noe godt da, han bor i Bjergstedt terrasse :-)

  Ja, her tråkker vi uti, med begge pailabbene. Vi støtter også tanken om å få programmet tilbake til sentrum. Og det nye Torget er jo en flott plass til slikt.

  Ellers har vi mang en gang tatt turen ut til det der internasjonale arrangementet i Bjergsted, og hatt glede av det. Vi har intenting imot dette, langt derifra. Og siden 17. mai i år er så genialt plassert, blir det uansett en særdeles rolig markering. 😀

 4. Egentlig så burde man forby bunader – de representerer jo noe særegent norsk, og det er ikke bra! For ikke å snakke om lompene som vi ikler våre pølser. De bør sporenstreks byttes ut med internasjonale pølsebrød slik at ingen føler seg utenfor og pådyttet norsk kultur.

  Det samme gjelder selvfølgelig alle norske flagg og faner. Å vifte med dem kan jo fort forstås dithen at vi er stolte over det norske land, og norsk kultur – underforstått at andre land og deres kultur ikke er like bra. Nei, forby hele 17.mai! Det er tryggest!

  Men Id, Ramadan, kinesisk nyttår og alle andre lands nasjonaldager må selvfølgelig være tillatt. For de representerer jo tross alt mindretallet, og de har jo krav på å få holde på sitt!

  Ja, la oss for all del organisere det slik at de andre, som representerer de virkelig høyverdige kulturene, får markere seg, og det skikkelig. Den norske kulturen blåser vi i. Null verdi. La oss legge oss langflate, først som sist. 👿

 5. Er det sant? Det har jeg ikke fått med meg. Herrheguh! Vel, jeg skal da iføre meg bunaden og sørge for at det ikke reises tvil om min rases renhet og min stamtavle, så får 17.mai komiteen gjøre hva de vil. :-)

  Ja, en utmerket holdning! Fram med bunaden, på med den. Selv har vi dessverre ikke bunad, men vi får satse på litt heftig flaggvifting! :-)

 6. jai syness norrmenn ike schkolle rasista vara. Vekk norska flagg med på den dag. Alla rett ha til tog denna dag med alla flagg ikke norska vara. Hora for internasjonaldagen
  *
  Ali BB Fy Fasan.

  Ja, viktige ord i rette stund. Og norsk kultur, hva er nå vel det…? :-)

 7. Selv her i Spanien feirer man 17. mai! Dertil med norsk og spansk statsministre til stede! Det er 17. maien sin det!

  du verden, det var ikke verst! Skikkelig markering, med andre ord. Her later det til at man øsnker å gni inn budskapet om at vi norskinger som kjent ikke har verken kultur eller historie å være stolte av. Det er det bare våre nye landsmenn som har. Like greit å fjerne det norske programmet da, vet du! :-(

Leave a Reply