Dag Eigil: Egentlig er helgene for korte.

4670e_YbOq8cuSEq

Vi går ut fra at noen og enhver der ute av og til føler at helgene er for korte.  Fredag ettermiddag kan man kanskje sitte og føle at man har et aldri så lite hav av fritid foran seg, men ikke før har man blitt ferdig med å godgjøre seg med denne følelsen, så sitter man der og kjenner på den litt halvkjipe søndagsfølelsen igjen.  Litt sånn ”jaja, det var den helgen, jobben og mandagen venter”, på en måte.  På den annen side skal man jo være glad for at ham har en trygg jobb å gå til, spesielt i tider som disse. 

For noen, som kanskje har tittet litt vel dypt i glassene på gudskjelovskvelden, eller kanskje vært ute på en rimelig heftig pubcrawl, kan nok søndagen være en nedtur, eller endog en dag preget av restitusjon.  Så ille er det dog ikke for vårt vedkommende, vi har hatt en for alle formål rolig og til dels avslappende helg.  Med et par glass med noe godt i, men heller ikke mer.  Men ingen gleder uten bismak.  Vi pedagoger har jo våre evinnelige rettebunker.  På den annen side har vi hatt gleden av å se vår hustru – velsigne henne – utføre hagearbeid i hektiske bolker mellom regnskyllene. 

Så hva gjør man på en sådan dag?  Vi slipper nok ikke helt unna rettebunkene denne dagen, heller.  Og så er det jo litt trist å kjøre den gamle, stasjonære pc’en ut til det egnede stedet for å kvitte seg med slikt.  Det er ikke fritt for at vi synes den ser litt betuttet ut, der den står i bilen, klar for siste reis, sammen med en gammel printer.  Vår hustru – velsigne henne – kan være en grum kvinne, og ville kort og usentimentalt kvittet seg med både skjerm og tastatur i samme slengen, enda utstyret er fullt brukbart.  Men det får dog være visse grenser. 

På den annen side blir det jo litt opptur i kveld.  Vi skal nemlig berike vår ånd, og kaste glans over evenementet, ved å gå på konsert med Take Six.  Not bad.  Håper vi.  Men uansett, helgene kunne godt vært lengre.  Sånn egentlig.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

14 comments


 1. Det kunne den så absolutt 😉 Og etter noen uker…. 😕 så hadde vi ønsket oss en dag til, og en dag til…. :roll: Tror du ikke?

  Fortsatt god søndag i alle fall, og håper konserten blir minnerik.

  Vel, det er jo kanskje det man sier, mye vil ha mer. Men på den annen side er det jo de der kontrastene som gjør at vi virkelig setter pris på helger og ferier. Dersom alt er likt, blir det kanskje ikke så mye stas med det lenger? Eller? 😉

 2. På tur til fyllinga?

  Det blir nok en liten tur ut til oppsamlingsplassen hos Lefdal, ja… :-)

 3. Hustruen iler til med å opplyse at skjermen jeg ville kaste, er av beist-format og vil fylle opp et halvt skap. Jeg er ikke den sentimentale typen, som kjent.
  “Halvkjip søndagsfølelse”? Ingenlunde, søndager uten planlagt program er vederkvegende. Om halvannen måned er det også slutt på lærernes søndagsrettebunker for en stund.

  Ja, vi ser fram til den ferie- og avspaseringsperioden.
  Hvaa, føler du ikke en viss historisk kontinuitet ved synet av en slik skjerm, som attpåtil virker…? 😆

 4. Helgene er alltid – uten unntak – altfor korte! Men det orker jeg ikke å begynne å deppe for før i kveld. Må jo ha med meg den daffe søndagen først.

  Nei, for all del. Og det gjelder jo å fylle dagen med positive opplevelser. Nyt den formodentlig daffe søndagen i fulle drag. :-)

 5. En må si seg enig med Dem, helgene kunne godt vært lengre. God søndag ønskes dog allikevel:)

  Ja, men vi får vel bare holde ut, som de stayerne vi er! Nyt søndagen!

 6. Har selv to 21″ skjermer som veier et par tonn. De bare står i en krok her og glor på meg.
  Når man dumper gamle pcbokser så kan det være lurt å skru ut harddisken og beholde den. Clas Olsson selger små dockingstasjoner (300 kr.) for harddisker så man kan hente ut ting og tang til den nye pc’en

  Hmmm…var ikke klar over det. Meget interessant tips! Har tatt ut harddisk og RAM… :-)

 7. Var hvis bare bildet jeg så første gang, teksten kom opp nå…
  Og ja, helgene er for korte. Skulle vært to dager jobb, og fem dager helg! herreverden, vi lever jo bare en gang…

  Vi hadde laget teksten ferdig i Word, og sendte mobilbildet. Deretter lynkjapp redigering, og tjobang (!), der var innlegget klart!

  Ellers blir vi jo snytt for ekstra fridag på 17. mai også denne gangen. Akk ja… 😀

 8. Denne dagen er fyllt opp med må-ting, selvom søndag. Må pakke da jeg skal bort tredagers med jobben, igjen :) Samtidig forberede meg.
  Vurderer sterkt også å se avkom spille fotballkamp i dag. Samtidig som jeg burde rydde og ikke minst forberede mat til mine sønner når jeg er borte. Lasagne og pizza er greit og varme opp. Men hva skal vi ha til middag i dag., Tror kyllingfilet ris og salat med tuttilutts sterke saus med chili :)

  Wow! Høres ut til at du har nok å gjøre, men det er kanskje lystbetonte aktiviteter, i alle fall noen av dem..? :-)

 9. avatar Mad

  Ja, helgen kunne ha vært litt lengre ja – og jeg skal bruke siste hviledag på å rydde i hjemmet til jeg får gutta mine i ettermiddag….

  Men gleder meg jo veldig til de kommer hjem igjen, så derfor burde ryddinga gå som en glans…men det er liksom bedre å gjøre ingenting på en søndag :-)

  God tur på konsert i kveld – det blir nok bra!

  Hehehe…man får ta det som det kommer! Ha en fornydelig søndag.. 😀

 10. Ja helgen flyr av gårde ukene med ;)))

  Javisst. I grunnen litt sånn skremmende, også…. 😀

 11. For meg syntes helgen å bli for lang: Strømmen gikk (tyfon som vanlig), og det ble antydet at vi ikke ville få den tilbake før ut i uka en gang. Tenk deg en helg uten VGB-WP —- pfy ;(

  Nei, hva er det du sier! Forferdelig. Helt forferdelig! :-)

 12. jeg vil, jeg vil, jeg vil gjøre ingenting, Dag Eigil (hvis en hel dag benket foran History Channel med en snusboks innenfor rekkevidde regnes som å gjøre ingenting, noe jeg i så fall strengt tatt vil være uenig i), men akk og ve, mitt arme legeme må snart tvinges til å ta fatt på et eller annet såkalt nyttig selv om det føles mer som tvangsarbeide enn noe annet …

  nuh vel – lørdagskvelden bød i det minste på både god mat og god drikke i passelige mengder ….

  og ennå et nuh vel – vi får i det minste håpe på en avslappet, avslappende og berikende aften …

  Hepp!

  Du verden, History Channel og snus! Vi har sansen for den der kanalen, men snusen, derimot…das ist eine ganz andere Geschichte! Men vi har for så vidt slappet litt av i dag, og hatt det greit. Hadde det ikke vært fordi vi fikk bilen pårygget og stygt bulket ved Lura Turistheim, hadde dagen vært rimelig perfekt. Innlegg kommer!

  He og hå! 😀

 13. Helgen er akkurat litt for perfekt for kort til at det kan være annet enn utgjort!
  Jeg rekker nesten alltid alt. :)
  Det er selvsagt på husarbeidsfronten det skorter hos meg, hvilket er tidens feil så klart.

  Nyt det som er igjen av denne dagen og kos dere på konsert! :)

  Perfekt kort, ja. Du får sagt det! :-)

  Joda, her skinner solen igjen etter en uke med høstvær, og konserten blir nok bra. 😀

 14. Ellers var aftenens konsert med Take Six helt fantastisk. Utrolig at det går an! Joda, dette var opptur! 😀

Leave a Reply