Dag Eigil: No brain, no headache. Men skallebank allikevel.

“No brain, no headache”, lyder et engelsk ordtak.  Og det kan sannelig være mye i det.  Det er som kjent fordeler med så mangt, det gjelder bare å se dem.  Og det har jo kanskje hendt et par ganger i årenes løp at til og med vår hustru – velsigne hennne – har næret slike tanker om sin ellers formodentlig kjære husbond.  Selv om tanken som sådan er sjokkerende.

Men i dag morges våknet vi likevel opp med en skikkelig kraftig hodepine.  Skikkelig skallebank av første klasse.  Og det til og med uten inntak av kunstige stimuli kvelden i forveien.  Et heftig tilfelle, som på tross av piller ikke gav seg før dagens første pedagogiske høytidsstund var avviklet.  Men vi står på.  Vi er som kjent en stayertype. 

Ut fra dette konkluderer vi med at vi antakelig fortsatt må ha noen små, grå celler igjen der oppe i toppetasjen.  Dersom det da ikke var den der hyssingen der inne som strammet.  Den som holder ørene på plass.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

9 comments


 1. He he he. Neste gang får du prøve å låne din kjæres hårføner (jeg går ut fra at det er større sjanse for at hun eier en sådan enn at du gjør det 😛 )og blåse inn det ene øret. Det vil sikkert få hyssingen til å vibrere litt og utvide seg den nødvendige millimeteren for å gi litt slakk.

  Hjelper ikke det, kan du nok helt sikkert gå ut fra at det er hjernecellene som har slåsskamp. Og få det må det jo nødvendigvis være mer enn en. Et godt tegn!

  Ja, også kan det jo hende at vi prøvde å ha to tanker i hodet på en gang. Og det går jo ikke an, det! :-)

 2. Hmm. “Ze little grey cells” som Poirot sier når han løser Agatha sine åndssvake mysterier, uten at det lindrer skallebank noe vis.

  Hadde det ikke vært for at dette er uforskyldt ville jo rådet vært “Avoid hangovers, stay drunk”. Jeg ville tenkt etter hva jeg hadde fortært sist døgn, som selvfølgelig er lite og sprekt 😛

  Hmmmm…burde kanskje unngått den der fiskepuddingen. Skumle greier, det der. Du nevnte en gang linsesuppe. Det må vel være både sunt og sprekt? :-)

 3. Ja, er det ikke irriterende? Hodepine er lite nyttig, såfremt den ikke varsler om slag. God bedring!

  Huff, du sier noe. Slag er dårlige greier! :-(

 4. Digresjon: vi pleidde, den gang man fikk eksportøl i kolonialen (med disk), å kalle en slik lidelse for “havraskalle”. Jeg har aldri skjønt hvorfor, men det passet på et vis…

  Hmmmm…interessant. Vi mener å erindre at “havraskalle” ble brukt som et skjellsord, og betegnet en slags bondsk dumhet. Ellers var det der eksportølet i grunnen ganske godt. Gullølet går jo an fortsatt. Og juleølet, selvsagt. Til jul, that is. :-)

 5. Det er lenge siden jeg har hatt havraskalle, men det dukket faktisk opp et lite hodeverk her for ikke lenge siden.

  Og da ble jeg faktisk litt takknemlig. Hence your proverb :-)

  Ja, det er den rette innstillingen. Man må være åpen for det meste, det gjelder å se fordelene. 😀

 6. hva med å slenge innpå med et gram Paracetamol? det pleier å hjelpe meg når han lille der inne med den grå lagerfrakken slår med hammeren..

  Hehehe…her ble det nok brukt både paracetamol og ibumetin. Og etter en tid forsvant jo hodepinen. Med tidens hjelp. :-)

 7. avatar Etienne

  God ettermiddasg, Dag Egil!

  Endelig har man greid å ta seg en skrivepause på egen blogg og kan ta seg flere timer inne i andres bloggeres blogg for å ta en grundig gjennomgang av hvert av de forskjellige tema som står rundt omkring, slik at en kan gjøre noen bedre kommentarer enn det som vanligvis er kommet fra meg det siste året..

  Men ingen kommentarer kan være perfekte hele tida, og noen må nødvendigvis bli av en dårlig kvalitet for at noe skal bli av en tilfredstillende språklig kvalitet relatert til hvert enkelts tema. – Gitt at en derved blir interessert nok i hver annens bloggs tema, og normalt så er ikke det mer enn noen.. Skal en ta seg til alle, da blir det lett tvangstankekommentering. Altså at en kommentarer fordi du tror at andre synes at du må og slikt og det kan ikke bli noe bra?

  Relatert til ditt tema Skallebank

  Så er min reparert etter en uheldig skalling mot en murkant, og kan begynne på arbeid igjen allerede mandagen, så skallebanker, dvs. i mitt en liten hjernerystelse går over med tid.. :)

  – Prøvde å lag et bloggekvalitativt bedre innlegg på min blogg vedr. Cp og slikt, da det er relativt mange som er flinke til å skrive om seg selv på Vgbloggen, så jeg tenkte derved at en skulle øve seg på det, om en seinere bestemmer seg for helt og holdent å starte med å blogge igjen!

  Ha en fin ettermiddag Dag Egil! :)

  Stanget hodet mot en murkant? Hjernerystelse? Vel, kanskje ikke så rart at du har hatt skallebank da, kanskje. Men også slikt går vanligvis over.

  Ellers skriver du jo faktisk godt, og ikke minst fyldig. Skikkelig språktrening, det der.
  Ha en herlig fredagskveld og helg! Og husk frisk luft! 😀

 8. Samme her… Hvilket i mitt tilfelle KAN tyde på to IQ-tusser som sloss eller noe.

  Ønsker demses snarlig og god bedring samt en fabelaktig fredagsaften!

  Vi takker for det. Og idet fredagsstemningen er i ferd med å senke seg over residensen, og man har fått inntatt sitt middagsmåltid, så føles ikke hodet så ille, heller. !

  Nyt våren og aftenen…etter beste evne! 😀

 9. Hehe Dag Eigil
  så da er jo alt OK? Man skal heretter aldri fornekte skallebankingens forsikring…om at det ennå finnes liv der oppe…og at man ennå er av liv laga 😉

  Alt i orden nå, ja. Men det tok irriterende lang tid før skallebanken gav seg, tross piller. Men det surrer og går der oppe, tross alt. Et absolutt godt tegn. 😀

Leave a Reply