Dag Eigil: Vår hustru – velsigne henne – er en modig kvinne.

Inspirert av siste innlegg hos Mokkaen, der hun gir seg i kast med farlige krypdyr, vil vi dele følgende historie med dere. 

Vår hustru – velsigne henne – er en modig dame.  Nå er jo også vi modig, noe som er en selvfølgelig konsekvens av vårt kjønn, men vi vil påstå at vår hustru – velsigne henne – kan være vel så modig.  Vi erindrer i så måte en gang for lenge siden, på forsommeren en gang, da vi var og besøkte vår på det tidspunkt oppegående tante på fagre Osterøy utenfor Bergen. Det var varmt og fint, og vi og vår hustru – velsigne henne – skulle ut og gå litt i de lokale alpene, opp til en stor vindmølle oppe på et av øyas tallrike fjell. 

For å komme dit, måtte vi gå et stykke langs en sti, og over noen marker.  Vi gikk bortover stien, fram mot fjellets fot, og blir plutselig var en høyst levende hoggorm som lå og solte seg på en solvarm knaus.  “Å, nei, sjå der!  Det var nå eit retteleg vakkert mønster på den der ormen.  Lurar på om eg fær tak i han!”  Og som sagt, så gjort.  Vår hustru – velsigne henne – stimer bort til reptilet, og tar det ganske frivillig i halen og løfter det opp. Uten tanke på at det kunne vært farlig. Ormen vrir og bukter på seg, og prøver å klatre opp over seg selv, mot hånden hennes. Men hun rister den bare ned igjen. Så, plutselig, ryker halen av, og hun står der med en buktende ormebit i hånden. Resten av dyret forsvant i buskene, forhåpentligvis lettet.  Og så, lettere sjokkert, gikk vi tur i heia, og slet og svettet oss opp helt til vindmøllen.  Det var en minnerik tur.  På flere vis.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

22 comments


 1. Litt av en hustru du har! :-)

  Ja, man kan trygt si at hun har sine sider! Ohh, la la! 😀

 2. Jøss, det var modig dame det ja. Du må være veldig stolt DE

  Åh, selvfølgelig! Dette var nok for noen år siden, men hun er fortsatt vågal…! :-)

 3. Tøft gjort! Men det kan neppe ha vært særlig gøy for hoggormen som mistet halen sin..

  Selvsagt ille for ormen, men den var da rimelig kjapp til å komme seg av gårde inn i buskene. Det er er nok en forsvarsmekanisme..! :-)

 4. Er det ikke buormen det da, som har det til forsvar at den smekker av seg halen, for buormen er egentlig en firfisle uten føtter…? *mumlemumle, leste jeg ikke det et sted…*

  Vel,…hmmm…vi har også lest noe slikt et sted. Men vi mener å erindre det er mønsteret på ryggen. Og det kan vel tenkes at også hoggormen har en slik forsvarsmekanisme…hmmm. :-)

 5. Riktig så tøff (og tøft), ja ❗

  Ønsker demses en velsignet aften.

  Hun er tøff, ja. Ikke minst siden hun har holdt ut med overtegnede herremann i såpass mange år! En bragd, det også!

  Ha en fortsatt vederkvegende uke! :-)

 6. Jeg prøver på ett eller annet vis å dreie dette over i noe politisk men får det ikke til, men det er noe der som rasler i hjernens lyng og kratt… men jeg får ikke has på det… For mye linsesuppe antar jeg 😛

  Ikke så mye politisk i denne teksten, kanskje. Men i det innlegget vi nå har lagt ut, derimot… vi sier ikke mere! :-)

 7. haha, jo, det var nok en buorm, som Burnie-B sier, men hustruen var likevel modig og … jeg stusser litt over følgende setning:

  ”Å, nei, sjå der! Det var nå eit retteleg vakkert mønster på den der ormen. Lurar på om eg fær tak i han!”

  hadde din sengs varmekolbe – velsigne henne – feber, eller?

  Hepp!

  Vi mener jo bestemt at det var en hoggorm, med sikksakkmønster på ryggen. Men det er jo noen år siden. Men så liker hun jo slanger, med og uten mønster på….! Ooohhh! :-)

 8. Pisto – det hadde vært mye verre om Dag Eigils hustru – velgsigne henne – hadde uttalt den setningen til sengs…

  Hmmmm…og i et ubevoktet øyeblikk, for å si det slik….! :-)

 9. Det må jeg si var modig gjort…. men lurer jo på hvorfor hun tok i den:)

  Vår hustru – velsigne henne – liker slanger og andre krypdyr! Hun synes de er vakre og sjarmerende! Og spesielle… 😀

 10. Det var en buorm ja! Den hadde ikke mønster i det hele tatt, den var helsvart og elegant, jeg bare måtte plukke den opp. Etter halen. Jeg ble helt forfjamset da den kastet haleleddet – forsvarsmekanismen sin – og jeg stod med 2 cm buormbit i hånden. “Unnskyld!” sa jeg til den. Den oppfattet neppe unnskyldningen, den bare snodde seg forkortet vekk…

  Hmmmm…vi mener da bestemt å erindre det der typiske mønsteret den hadde på ryggen. Men så begynner vi jo å bli en moden herre! 😀

 11. He he, skulle kommentere innlegget, men ble distrahert av kommentarene her på slutten.

  BB og Pistolero:
  Nå må dere ikke mobbe Dag Eigils hustru, velsigne henne. En så modig og tøff dame fortjener respekt.

  Men må le ved tanken på at det var i sengen hun kom med den kommentaren…hihihi

  Mye vågalt som kan bli sagt rundt om i sengene, vet du. Mulighetene er legio…! 😀

 12. avatar MT

  Hadde aldri prøvd meg på noko liknande,aldri:)

  Ho er modig!

  Ellers pleier hun å få tatt bilde av seg med slange rundt halsen når vi er ute og reiser. Har gjort det flere ganger! :-)

 13. avatar Vestlandsrypa

  Grepa kjerring – velsigne henne – du har der, Dag Eigil! Sjøl e eg litt av en tøffing – når det passer seg/meg – men det der hadde ikke jeg gjort, det kan jeg nesten garantere. Uansett ormens type og beskaffenhet, så hadde jeg neppe løftet den opp. Så den “velsignelsen din” må du ta godt vare på – en vet jo aldri når slike kan komme til nytte osv.
  😀

  Ja, hun er modig, og “ei grepa kjerring” i ordets beste betydning. Og slike prakteksemplarer må vi jo ta skikkelig vare på! 😀

 14. Litt av en tur og hustru det der ;)))

  Ja, og en tur vi aldri har glemt! 😀

 15. ..jeg ville nok unngått å ta en buorm i halen også jeg, sånn for sikkerhets skyld…..Tøff dame det der:)

  Ja, skikkelig tøff. Og selv buormene kan visstnok bite fra seg, er det de som sier! 😀

 16. Jeg bøyer meg i støvet for din velsignede! Vi er nok av samme alen, vi to 😆

  *you go girl*

  Ja, som det heter i den der barnesangen: “Slike jenter, det vil gamle Norge ha!” 😀

 17. bare innom og ler av hele kommentarrekken, og tenker nok en gang at VGB er verdt alt strevet ….

  You’re good people ….

  Viva!

  (og BB – jeg vil ikke tenke sånn, ikke engang i et “ubevoktet øyeblikk”! 😀 )

  Vi takker for hyggelig kommentar. Joda, det later til at ting begynner å ta seg langsomt opp igjen, og at det faktisk er verdt litt strev. Flotte folk der ute.

  Ha en herlig uke, selv om det ikke er helg på en stund ennå. :-)

 18. hun er klart myyye tøffere enn meg! Jeg er imponert!!

  Hehehe…nå er det nok mange tøffe damer der ute, men vår hustru – velsigne henne – er nå skikkelig tøff, da! Uten forkleinelse for noen andre, selvfølgelig! :-)

 19. Oh, hadde aldri gjort det, nei. Har en smule reptil-skrekk!
  Tøff den dama di :)

  Tøff dame, ja. Ingen tvil om det. Reptiler er jo spesielle da, og ikke uten en viss sjarm. Inntil en grense, that is… 😀

 20. Heite! Jeg hadde ikke trodd mine egne øyne om jeg var deg, og jeg ville sett om jeg kunne inngi litt skepsis etterpå. Sikkert ikke farlig, men allikevel. Vågal og sprø, din velsignede kone! 😀

  Javisst er hun modig! Går sin husbond en høy gang rett som det er. 😀

 21. Kanskje sprøyte gal, det må ikke utelukkes. 😉

  Kanskje noe å imponere fruen med, neste gang dere treffet på en orm når der er ute og går tur….?? 😀

 22. avatar Una

  Vet ikke helt hvordan jeg ville reagert om det lå en slange foran meg.. har aldri sett en slange i levende live -tror jeg.. her hos oss finnes det jo ikke slanger og store edderkopper som dere har der..

  Fruen er iallefall modig..

  Hva, ikke en eneste liten hoggorm eller buorm, en gang? Merkelig. Ikke en gang slike kjempedigre kjeller-edderkopper med lange og hårete bein? Vel, kanskje ikke noe stort savn. Men dere har da i det minste bra med mygg om sommeren! :-)

Leave a Reply