Dag Eigil: Gledelig 1. mai! (oppdatert)

Flagg må man ha på en sådan dag!

Bra oppmøte i Byparken i forbindelse med dagens taler.

Vår hustru – velsigne henne – var også hjertelig til stede.

Dårlig mobilbilde, men i paviljongen står selveste Trond Giske og holder en flammende 1. mai-tale!

Og så var det en dame som holdt internasjonal appell. Nok et dårlig bilde, men hun er der!

Da vil vi bare få ønske samtlige der ute en gledelig 1. mai.  Vi håper at samtlige får en fin og verdig feiring, der dere selvfølgelig legger vekt på å få med dere dagens høydepunkter, så som 1. mai-talen.  Her i Oljebyen kan vi glede oss over å få høre formodentlig velvalgte ord fra selveste Trond Giske.  Vi går ellers ut fra at det blir en feiring med passende balanse mellom oppbyggelige og nedbrytende krefter.  Og husk nå å heise det der flagget! 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

10 comments


 1. Flagget er opp allerede det :) Og været er fint, så det blir nok en koselig bytur her :)

  Flott vær her, også. Og flagget er satt ut (balkongflagg her i residensen). Kart vi må ta turen ned til byen, ja! Man må jo følge med! 😀

 2. Flagget skal heises ;))

  But of course! 😀

 3. ha en fin 1.mai:)

  ….skal luske med ut og henge opp flagg nå, jeg…

  Ja, ha en nydelig dag! Det er nesten så vi ser flagget vaie…! 😀

 4. Takk-takk og i like måte, venn 😉

  Og ha en fortsatt fin kveld og helg! 😀

 5. Likeså :) Her vaier tre vimpler over staden og vi feirer rolig og nøkternt men vi føler på vår indre … kommunist ? 😛

  Enda godt feiringen foregår i rolige og nøkterne former. I moden alder klarer man uansett ikke så mange utskeielser…akk ja. 😀

 6. ..mens vi..

  Ah! Ting falt på plass, på en måte. Språklig orden er gjenopprettet, og vi faller til ro! 😀

 7. avatar Amazing_Grace

  Takk og det samme til deg :)
  Jeg skulle være vakt på tombolaen i dag men feiringen har sålangt vært holdt på ramma. Er grønn i trynet men ellers fornøyd 😀

  Hæhæhæhæ….1. maifeiring på ramma, du verden! 😆

  Men slikt kan man jo ikke rå med, selv om det er offentlig høytidsdag aldri så mye. Eh, fornøyd likevel, tross situasjonen? Men det gjelder jo å se det positive, uansett. Fordeler med det meste, det gjelder bare å se dem! 😀

 8. 1. mai er en fin dag. 17. mai ligeså. Man pynter byen, været er som regel bra, og man har noe å markere. Folk møter opp i massevis og setter pris på at vi lever i et land der vi kan markere slike dager i fredelige former.
  Også hustruen har skrevet et lite flaggebloggeinnlegg, det er bare å trykke på navnet mnitt over! Kommentarer er alltid hyggelig å få.

  En utmerket dag på alle vis, og en kjærkommen, ekstra fridag. Nydelig vær, og greie taler. Helt fint. Ille er det jo at 17. mai kommer på en søndag i år, men slik er det bare…. :-)

 9. Red slurver ganske kraftig med feiringen av 1.mai og arbeiderens fridag. Han la om til sommerdekk!
  Men selve grunnideen støtter han selvsagt. Han er ikke helt sikker på om Trond Giske går under benevnelsen “ekte arbeider” med stram svettelukt og skitne hender, men mener å erindre at han en gang prøvde å gi Stoltenberg en knusegod klem hvorpå Jens vred seg galant unna. Så, han har kanskje en stram svettelukt? 😀

  Hmmmm…på tross av at vi egentlig er en lett konservativ herremann, dog frilynt, så har vi en viss sans for 1. mai, både dagen og dens grunnide. Vi fnyser av Høyre-forslag om å fjerne den som fridag. Giske gjorde så visst en grei jobb. Han snakker i det minste dialekt, og prøver ikke å knote. Jan Egeland, derimot…grrrmmmfff. :-)

 10. Dagen i dag var som alle andre dager, nesten. Hester driter om det er røddag og hønene klukker og spiser maten sin som vanlig – dog var det med vemod vi oppdaget at høna Solo ikke orket mer. Gubben ga henne hjelp på veien etter mitt ønske og nå har hun fred, snille gammelhøna. Ellers så har solen skint og BB har gått i shorts for første gang i år (!), foruten å ha ridd en rolig tur i en times tid med Vikus.
  Ingen flagg, da. Vi bor på landet, omgitt av bønder og vi liker et godt naboskap, for å si det slik. Dessuten bryr jeg meg ikke så stort om denne datoen, annet enn at det var fridag mens jeg gikk på skolen… og det er LEEEENGE siden…

  Hehehe….nei, de er vel ikke akkurat så oppmerksomme på dette med høytidsdager, dyrene. Og mat må de ha uansett. Da er det noe annet med oss urbane asfaltslitere. Trist med Solo.

  Her har ellers også været vært upåklagelig. Og i morgen er det ut til moderen der ute på øya og klippe plener….myyye plen! :-)

Leave a Reply