Dag Eigil: Stemningsrapport fra arbeidsrommet dagen før langhelg

Freden er i ferd med å seg over arbeidsrommet her ved kunnskapens høyborg ute ved fjorden.  Dagens pedagogiske høytidsstunder i henholdsvis Brønn E og Brønn C er avsluttet med den sedvanlige jubelen, og vi føler oss rimelig lett til sinns.  Men det kan jo hende at Brønn C jublet fordi de fikk bruke en av våre timer til prøveforberedelse.  Brønn C er en kjekk gjeng.  Brønn C har tilhold i det såkalte teleauditoriet, grunnet plassmangel.  Akk ja.  Bare et par kontortimer og ditto møter igjen nå, så er det langhelg og 1. mai og allslags.  Og høytidelig tale i Byparken, blant løvsprettende trær og flotte blomsterbed.  Trond Giske, here we come.  Hmmmm….torsdag med fredagssmak, i grunnen ikke verst.  Og a propos smak….”Dag Eigil, e det HER du sitte!” 

Vi blir med ett rykket tilbake til virkeligheten av kollega R.’s særdeles markante stemme.  “Sko ikkje du vore oppe å hatt Brønn C no?  Dei sit jo oppe i teleauditoriet, heilt åleine!”  Joda, det var sant nok, det.  Men så sitter de nå der heilt åleine rett som det er, hver dag, også i lunsjpausen, irritende nok.  Men kollega R. er en dame som tar jobben alvorlig, og passer på de fleste som en hønemor.  “Du må ikkje gå frå dei der oppe.  Du må sitta hjå dei mens dei les!”.

Vi spurte forsiktig hva som hadde skjedd.  “Jo, det er jo telefon der oppe, med open linje.  Og så ringjer dei til ho Camilla i Brønn D, mens eg har time der, og så seier ho Camilla at det er frå skulen, og så sprett ho Camilla ut i gangen med mobilen i neven, før eg får sagt noko som helst!  Og kven veit, kan hende dei ringjer til andre, og!  Det er ikkje godt å vite, nokre av dei er jo russ.  Tenk om dei ringjer dyre sex-telefonar, og det på skulen si rekning?  Ja, det skulle vore greier, tenkjer eg!   Og eg vonar endeleg at du logga deg av systemet der oppe før du gjekk ut, for kva kunne dei vel ikke då funne på?  Kva om nokre av dei reiv av seg broka, og viste dingeldangelet sitt på nettet, her frå skulen?”

“Slapp av, R.  Selvfølgelig har vi logget av, og telefonen er sprerret for spesialnumre. Og vi kan jo ikke bare hive disiplene ut, heller!”  “Jau, men dei kan nå ringja mobilar!  Nei, dette må takast opp på avdelingsmøtet!”  R. marsjerer ut, og roen senker seg atter over arbeidsrommet.  Det blir sikkert et underholdende avdelingmøte, om ikke annet.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

12 comments


 1. Tenke seg til at Trond Giske kommer til Stavanger.

  Men det blir ikke flere Trond’er av det for jeg kjenner en som drar i østerled om et par timer.

  God langhelg med Trond Giske :-)

  ….. og det blir nok et underholdende avdelingsmøte også 😉

 2. Breiflabben

  Vel, vi får klare oss med Trond Giske i morgen. Han har sikkert mye flott å si.

  Ha en fin langhelg i Østerled! 😀

 3. Hehehe.. Jeg i den situasjonen hadde jeg hatt problemer med å holde meg og faket en liten gigantfaktura fra http://www.fuck.com eller noe i den duren, og presentert den med en alvorlig, stammende innledning på avdelingsmøtet… 😛

  Trond Giske i Byparken ? Hva skal jeg si.. ? *tomt blikk*

 4. …auuu ! Den URL’en var selvfølgelig reell. Det burde jeg kanskje ha forstått.

  Høhøhøhøh.. 😀

 5. Sjalle

  Egentlig en fin ide. En skikkelig fin effekt.

  Ja, du stiller vel i Byparken? :-)

 6. Det er alltids noen som passer på at “alt” går riktig for seg etter deres standar vel og merke:)

  Hehehe…ja, men det er jo i den beste mening! :-)

 7. “vise dingeldangelet sitt på nettet,fra skolen”..hmm det hadde de ikke kanskje tenkt på før..? En “god” idee er jo en “god” idee uansett hvor den kommer i fra..ikke? :)

  Det ble kanskje sprett i det møtet.. ? 😉

  En god ide….hmmm. Men så kan de jo gjøre slikt med sine egne, medbrakte laptoper, også, da. Mulighetene er i det hele tatt mange nu for tiden! 😀

 8. He, he, he…

  Det finnes alltid noen som er litt vel geskjeftige i jobben..

  Du forteller så bra, Dag Eigil.

  Ha en fortreffelig langhelg smmen med den velsignede.

  Vi takker og bukker! Ha en herlig langhelg, med masse glede! :-)

  Klem

 9. Heia Dag Eigil :)

  HAHAHA! Du verden for en aldeles fornoeyelig lesning!
  Jeg synes nesten jeg ser og hoerer damen jeg!

  Saa faar vi haape disiplene ikke slipper ut dingeldangelet! 😀

  Ha en fortreffelig langhelg, baade de og deres hustru, velsigne henne :)

  Joda, situasjonen var så festlig at vi simpelthen måtte blogge den…selv i arbeidstiden. Displene er snille, så kollegadamen var nok litt for pessimistisk…!

  Kos dere i langhelgen. 😀

 10. *knis* 😀

  Så det er på en barneskole du jobber DE, trodde det var for voksne du var lærer jeg. Så feil kan en ta.

  God helg 😉 😆

  Vil ikke akkurat kalle det for en barneskole. Men en spesiell skole er det. Det er for det meste fagskolestudenter, altså voksne folk. Men så er det også noen klasser på videregående, yrkesfag. De fleste går på brønnteknikk, og er stort sett garantert læreplass og fine offshore-jobber. Irriterende nok går de hen og blir russ som 2. årselever….akk ja. I dag hadde vi bare slike elever. Men de er greie. Vi har en variert jobb. Ha en herlig langhelg… :-)

 11. Å jada, vi kjenner sorten. Ikke tror jeg du har parodiert vedkommende heller. Det var en morsom og god beskrivelse av en bestemt type mennesker som vi kan treffe på overalt. Ikke bare i skolen, tror jeg.

  Det er ikke nødvendig å parodiere slike. De går jo selv omkring som levende parodier.

  Hehehe…det skal i alle fall ikke de helt store virkemidlene til, heller! Ha en herlig 1. mai! :-)

 12. Åsså Trond Giske da gitt… jaja.. :-) God helg, fornøyelig historie 😀

  Ja, det pedagogiske hverdagsliv kan så visst ha sine sider! Og snart er det tid for å dra nedover til Byparken… og ha en herlig 1. mai! :-)

Leave a Reply