Dag Eigil: Da vi oppgraderte til Vista, frivillig!

Vi vet ikke helt, men det er mulig at vi har begått en dumhet, en skikkelig data-tabbe.  Vi er jo vanligvis en forsiktig person, som tenker før vi tør, i de fleste av livets tilskikkelser.  Men av og til kan vi finne på å ta den helt ut, uten tanke på mulige konsekvenser.  Ja, det er nesten flaut, men for ca. et år siden “oppgraderte” vi, ganske frivillig, og etter forutgående overveielse, husets rimelig oppegående, stasjonære pc fra tilforlatelige og velfungerende Windows XP til Windows Vista.  Og ikke bare det, vi “oppgraderte” også fra Office 2003 til Office 2007.  Og nå, folkens, hold dere fast, for nå kommer clouet:  Vi betalte til og med for dette selv! 

Har dere kommet dere til hektene igjen?  Vel, maskinen virker fortsatt rimelig greit.  Etter mye dilldall og problemer.  Blant annet måtte vi ha nytt lydkort, og diverse installerte programmer sluttet å virke.  Pluss en del andre irriterende småting.  Vi trodde i vår blåøydhet av Vista representerte framskritt.  Nå vet vi bedre.  Av og til kan lærdommen være dyr.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

10 comments


 1. Jeg fikk min maskin levert med Vista og har ikke hatt alle disse problemene jeg hører andre har. Well, webkameraet mitt ble automatisk nedgradert til “upraktisk søkke” og Vista er av og til helt latterlig paranoid. – Selv om man sier “okOkOK, kjør på” så glemmer vista det hver gang og er like redd hele tiden. _Det_ er irriterende.

  Det er nok mulig at det er litt annerledes når maskinen leveres med Vista i utgangspunktet. Bortsett fra sånne problemer som du nevner her, da. Men oppgradering av en maskin med installerte programmer, og utstyr som er tilpasset XP, das ist eine ganz andere Geschichte! :-)

 2. Du er en tøff faen! Vista har jo aldri slått an i markedet og den ble lansert lenge før den var kompatibel med de forskjellige sikkerhetsprogrammene på nett.
  I hvilken grad dette er korrigert idag, vites ikke.

  Jeg nektet å kjøpe PC for halvannet år siden hvis den ike ble levert med XP (Og det ble den), men nå støtter de jo ikke dette programmet lengre heller. Kan se ut som jeg må investere i noe mer stabilt neste gang…

  Man kan nok trygt si at det var en lærepenge. En del av problemene er i dag korrigert, men det er fortsatt problemer. En stund frøs programmet til stadighet, når vi var inne på vgb…hmmmm. Nei, XP-maskinen frøs ikke. Og for oss pedagoger er det fortsatt problemer med Vista når man skal bruke den nettbaserte læringsplattformen ItsLearning. Egentlig helt utrolig. Ellers mener vi at fortsatt mottar sikkerhetsoppgraderinger til Windows XP. Så helt uten support er den vel ikke ennå. :-)

 3. Generellt synes jeg pc er noe dritt – det er et eneste stort irritasjonsmoment. Men jeg klarer meg ikke uten – jeg er totalt avhengig.

  Men vista? Det skal _mye_ til før jeg prøver meg på det… Jeg holder meg til XP jeg, det trygge gode gamle.. 😛

  Egentlig skulle jeg ønske det var lettere å bruke linux. Evt at jeg hadde hatt bedre tid til å sette meg inn i det, men det får vi ta når vi begynner på høyskole om et år, og ser hvordan systemet er der :)

  Vista har liksom aldri blitt spesielt populært. Det ble vel lansert før det egentlig var ferdig. Masse bugs. Vi har faktisk en stasjonær og en laptop med Vista. Hmm…men XP er jo liksom det gamle og trygge, da. Linux vet vi dessverre lite om.

  Men ha uansett en herlig mandag…! 😀

 4. *kremt* Har Microsoft noensinne lansert noe som var “ferdig” ?. Nei. Dette er firmaet som gjorde vrien med å kalle sine ustoppelige kaskader av feilrettinger for “Service packs”. Genialt simpelthen, det skal de ha.

  Vel, vi har kanskje også gjort oss disse tankene fra tid til annen. Service packs, pluss alle de andre oppgraderingene. Ikke verst…. 😀

 5. Hva i himmelens navn fikk deg til å gjøre det?? Nåja, du hadde vel uansett blitt nødt før eller siden du også når maskinen din klappet sammen.

  Nye ting innebærer etter min erfaring vanligvis et fremskritt. Man må bare gjerne ta en ti-tjue skritt tilbake først… 😉

  Vi har heller ikke akkurat erfart Vista som noe ubetinget framskritt,for å si det slik. Men en stund trodde vi jo at det var det. Og så lærer man. Det dumme her, var at maskinen fra før fungerte helt greit med XP, og så ble det bare en masse trøbbel i etterkant…. ikke bra. Penger rett ut vinduet, pluss ergrelsen. Men den virker, i alle fall! :-)

 6. Ojoj, dette hadde ikke jeg turt. Hjemme bruker jeg en laptop jeg har “tjuvlånt” fra jobb (skal utfases) og den tør jeg ikke oppgradere. Vurdere å kjøpe en helprivat en, men lurer på om jeg skal vente til Windows 7 kommer (høres ut som et bedre system enn Vista).

  Vel, vi sjekket litt på forhånd, og fant ut at den stasjonære, men dog utfasede Statoil-pc’en til vår hustru – velsigne henne – kunne klare opgraderingen. Og det gjorde den. Men egentlig var det masse arbeid, og også en del lapper, rett ut vinduet. Burde nok beholdt den med XP. Men shit happens, som man sier… :-)

 7. Jeg var enda dristigere… Jeg gikk hen og kjøpte MAC i fjor sommer. Her finnes ikke et eneste microsoft-produkt, og når dere snakker om Vista og XP, kan vi avsløre en Leopard under panseret. Lekker design, mye flott funksjonalitet, men jeg savner av og til noe i den windowsbaserte verdenen. Ikke et fnugg av virus er dog et meget stort pluss med MAC. Og går som ei klokke gjør’n!

  Ja, det var i sannhet et vågestykke! Vi vet i grunnen lite om Mac, og har prøvd det i særdeles liten grad, men vi har også forstått at det ikke er virus, at det er driftssikkert, og at det er brukervennlig. Så hvem vet, ved neste innkjøp av datautstyr, blir det kanskje en Mac på oss, også… :-)
  Vi har ellers observert at mange Mac-brukere har en Microsoft Office-pakke på maskinen, tilpasset Mac-miljøet, selvfølgelig…

 8. Hihi, Lærer lær deg selv !
  Uskikkelig kommentar for å feire at
  Du kan ikke utvise fra klasserommet
  til biblioteket en gang, haha !
  Så blir det forbudt til å undervise snart ?

  Vi pedagoger lærer hele tiden, kan du tro. Både med og uten disipler. Og når man dertil er en smule datainteressert, og ivrig, så kan det gå litt fort i svingene. Men maskinen funker da, for all del. Man må jo ikke gi opp!

  Ellers har vi så snille og hyggelige disipler at utvisning ikke er nødvendig. Og skulle det mot formodning bli nødvendig, så går de nok ut uten protester. Eller så får vi gå ut selv! Vi gledet oss over at selveste statsråden nå rykket ut, og uttalte at det faktisk var lov å sende bråkmakerne ut på gangen allikevel! :-)

 9. Det var ikke det som ble sagt
  i dag tidlig på radioen, nei !
  Har elevståtsråden rykket ut ?

  Mente å høre at det var noe slikt i det der 17.30-nyhetsmagasinet på P1 i kveld. Men vi kan jo ha hørt feil. Eller så var det ønsketenkning. Uansett er det en rimelig teit sak. Det får da for fadosten være måte på detaljstyringtskåte politikere som legger seg bort i de minste ting! :-)

 10. Det slår meg at med så mange historier må det være ganske morsomt å ha deg som lærer 😉

  Hehehe…vi takker, bukker og rødmer en smule…litt sånn kledelig. Joda, det har jo blitt en del historier etter hvert, da… det kvikker opp! :-)

Leave a Reply